Din când în când, mă împiedic, pe net, de câte un citat de-al unuia din trupa celebră de sinucigași ai ultimilor ani. Anthony Bourdain, Kurt Cobain, Robin Williams și Chester Bennington. Sigur, citate mustind de înțelepciune și chestii adânci, care te fac să te retragi în tine și să te gândești, cum e, de exemplu, articolul ăsta de la Andrei, dar la modul serios. O singură problemă am cu chestia asta.

Oamenii ăștia S-AU SINUCIS. Au reușit să demonstreze că depresia este o boală cruntă, un inamic subtil, care te atacă insidios, cancerigen, la fel de grav, iar când realizezi că, de fapt, ai nevoie de ajutor, deja e prea târziu, creierul tău a pierdut lupta și știe că tuturor celor din jurul tău le-ar fi mai bine fără tine, iar tu ai fi mai liniștit și ai scăpa de groaza de a te trezi în fiecare zi doar ca să te lupți să mai închei 24 de ore, într-un drum terifiant către o moarte inevitabilă, care vine oricum. Și de ce să nu scapi mai devreme, de ce să nu te scufunzi în liniște și neștiință, în mult dorința neexistență din care părinții tăi te-au smuls, fără să te întrebe și fără să îți ceară permisiunea.

Înțelegeți? Genul de gândire de mai sus a dus la moartea acelor oameni. Sigur, un ultim act de renunțare nu le anulează realizările din viață, dar le pune la îndoială capacitatea și modul de gândire. Pentru că nu ai de unde să știi care e lanțul logic de unde a început totul, pentru ei.

Așa că mai ușor cu pianul pe scări. Mai bine veniți cu sfaturi de viață echilibrată de la Amy Whinehouse.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.