Bine, înţeleg mecanismele scandalului din perioada asta, cu Anastase care numără din 2 în 4, ca să îi iasă numărul, dar noi, ăştia care nu suntem afectaţi, de ce facem scandal? Sau de ce ne implicăm?

Nu vreau să mă refer la banii pe care îi iau pensionarii acum. Tatăl meu, după 45 de ani de muncă, chestii gen categoria a 3 a condiţii speciale nuştiu cum, ia 900 de lei pensie. Medicamentele pe care le bagă în el, datorită acestor condiţii speciale, costă mai mult decât pensia lui. Cu mult mai mult. Costau mai mult şi când o avea cu 25% mai mare.

Şi sunt oameni cu probleme mult mai mari. ORICUM sistemul de pensii e o mizerie şi dezavantajează pe oricine nu e în sistemul MI, MAN, Justiţie sau obiective speciale, gen aeroporturi sau centrale energetice. Aşa că, cui îi pasă?

Nu vreau să mă refer nici la banii pe care eventual eu, sau generaţia mea, i-am încasa de la statul rromân, Permiteţi-mi să râd şi cu curul de o asemenea eventualitate. În ultimii 20 de ani, nu ştiu dacă am avut vreodată măcar 1000 de euro pe cartea de muncă. În marea majoritate a timpului am avut salariul minim. De ce?

Pentru că la 1000 de euro ai mei, angajatorul ar fi trebuit să plătească 1500 de euro impozite la stat pentru acel salariu, ca să aibă domnul Căşuneanu bani de Bugatti, domnul Băsescu bani pentru botul lu` fi-sa şi doamna Udrea pentru Viagra domnului Cocoş, în nopţile în care nu era plină de băşini, eufemistic vorbind.

Da, ştiu, din cauza celor ca mine s-a dus sistemul de râpă, nu din cauza guvernelor de rahat de după 89, care nu au ştiut decât să inventeze impozite noi, de acum chestiile alea din trecut cu coşeritul şi fumăritul par basme de Petre Ispirescu.

Aş vrea să spun altceva.


Chiar are cineva impresia că o lege dată acum va mai rezista până la anul? În rromânia codul penal se schimba în fiecare an. Codul civil la fel. Legile se schimbă în funcţie de prostia primului ministru, adică de la o oră la alta. Cu ce mă afectează pe mine acum legea pensiilor a lui Boc? Cu nimic, pentru că boc şi băse vor dispărea, ei fură acum maxim pentru că ştiu că o să se ducă pulii de suflet şi nimeni nu o să îi mai aleagă niciodată. Vor veni alţii, cu alte legi, alte idei, alte impozite tâmpite.

Între timp, băieţii cu cojones deja savurează uzo pe malul bălţii altor ţari. A decis să plece, a plecat, e bine mersi fericit. A, şi îmi ţine locul cald, sâc.