Ca o paranteză înainte de, din ce știu eu, există un sistem prin care statul poate deconta costurile acestea, acel formular 51 sau cât era. Dacă este cineva familiarizat cu sistemul, vă rog explicați-l, poate fi un ajutor nesperat.

Bună Cetin,

Știu că în mod obișnuit nu publici așa ceva, deși ai făcut și rare și notabile excepții, dar sper că mă cunoști suficient încât să știi că nu aș garanta pentru niște țepari.
Copilașul respectiv îmi este rudă, eu și mama lui suntem verișoare de gradul 2, tatăl meu și tatăl ei, veri primari, bunica mea paternă și bunicul ei patern erau frați.
David suferă de Epidermoliză buloasă distrofică minidebra.ro/epidermoliza-buloasa/.
în România nu i-au dat nicio șansă, niciun tratament.
Familia a trimis dosarul copilului în cele 4 vânturi și au primit un răspuns de acceptare de la un spital din Spania unde au o echipă specializată pe așa ceva, cu o factură proformă de peste 85.000 euro. În momentul acesta familia încearcă să strângă acești bani pentru a ajunge cu copilul la tratament și au contactat un ONG pentru o mai largă răspândire a mesajului.
Dacă ești ok cu asta, te rog să postezi pe blog mesajul mamei, eventual împreună cu introducerea mea de mai sus. Am cerut și obținut acordul verișoarei mele pentru acest demers, precum și pentru a-ți trimite în vederea postării câteva poze.
În cazul viramentelor sau trimiterii de bani prin orice canal este absolut necesar să se menționeze ”pentru David” sau ”David”, deoarece sunt conturile asociației. Verișoara mea mi-a confirmat că banii ajung sigur la ei (la familie). 
 
Mulțumesc,
Ady-p/Ady-pastiluța/Andreea
copiez mai jos ultimul mesaj al verișoarei mele
Bebelușul meu are dureri cumplite. O boală îngrozitoare îl distruge, tot corpul este acoperit de răni cumplite, mai grav este că rănile sunt și în interiorul corpului. Se vindecă unele, apar altele mai multe și extrem de dureroase. Boala se numește Epidermoliză buloasă, este o boală pentru care nu se poate face absolut nimic în România. Zero! Niciun tratament nu am primit. Mi-au spus doar să îi pansez rănile, nimic altceva. Oare vă puteți imagina? Adică să îl privesc cum suferă, cum urlă de durere și să nu se poată face nimic. David are răni care sângerează în interior, pe esofag, nu poate înghiți, îl hrănesc printr-un tub ca să nu moară de foame. Medicii mi-au spus că va rămâne curând fără degete din cauza rănilor. Că poate oricând sa apară complicații care să îl ucidă. Nu reușesc să exprim în cuvinte cât de grav este.
O rază de speranță a apărut în viață noastră acum. Am aflat că în Spania, la renumitul spital Sant Joan de Deu, există o secție cu medici specializați pe Epidermoliză Buloasă. Nu mi-a venit să cred, în sfârșit am găsit pe cineva care îmi poate ajuta copilașul. În sfârșit! Le-am trimis dosarul lui medical și ne-au acceptat cazul, David în sfârșit are o șansă să nu mai sufere atât de mult. Ne-au trimis factura proformă în valoare de 85.905 euro, o sumă colosală. Apoi am discutat cu Asociația Noel să ne ajute să plecăm la tratament și așa am ajuns să vă scriu în acest grup.
Vă rog din suflet pe toți cei care citiți aceste rânduri să mă ajutați să îmi duc bebelușul la tratament. Are doar 9 luni, este inuman să îndure atâta durere. Vă rog să distribuiți pe profilul vostru și în alte grupuri.
Fiecare distribuire și fiecare leu adunat înseamnă mai puțină durere pentru David și pentru mine, ca mamă.
Metode prin care se poate dona cu mențiunea DAVID
🕳 Conturi bancare:
Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601
Euro: RO80BTRLEURCRT0532233601
Swift/BIC: BTRLRO22 Beneficiar: Asociatia Noel
🕳 Donatii cu cardul prin FB fundraiser Impreuna il scapam pe David de atata suferinta
🕳 BT Pay: 0752076131
🕳 Sponsorizări firme/ redirecționare impozit: asociatianoel.ro/…/sponsorizare-redirectionare…/
Vă mulțumesc din suflet,
Loredana Mihaela, mama lui David

 

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.