caramitru dinescu

Nu ne amestecă în probleme economice, cum ar fi că au milioane de euro din taxa tv plus faptul că difuzează publicitate tradițională, dar caracatița de rude angajate câștigă mai mult decât veniturile. Nu, asta deja e ceva normal într-o companie de stat.

Știți de ce televiziunea e tot timpul în găleată și tot timpul nu va avea bani, indiferent cât va crește taxa tv?
Pentru că nu sunt angajați manageri, oameni competenți, oameni care să intre prin concurs și să demonstreze capacități și studii manageriale.

Nu, la noi sunt desemnați managerii pe criteriu politic sau, dacă nu, devin manageri vedete ale postului sau diverse alte vedete. Ce căua Stelian Tănase ca manager al TVR? Ce îl recomanda pe el, din punct de vedere managerial? Ce caută Irina Radu ca manager? Irina Radu a fost o știristă bunuță (sexual vorbind) după revoluție. Bănuiesc că a devenit, odată cu îmbătrânirea, maestră, că așa e în românia, bătrânețea îți aduce respect și titlul de maestru.

Exact același lucru se întâmplă în teatre. Managerii teatrelor, fără excepții, sunt foști mari actori sau regizori, oameni care nu au absolut nicio treabă cu managementul, care nu pot și nu au cum să ia decizii economice corecte, oameni care pur și simplu falimentează sistemul. A se vedea prezența lui Ion Caramitru la Teatrul Național.

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.