Pentru că au început să apară băieții care au zero comentarii aici, dar știu ei cum e cu Palestina și Israel și cu Daaa, dar și Israel și alte kkturi, am zis că e ok o mică lecție de istorie.

Deci, s-a reținut de ce evreii au fost alungați din țara lor, de către romani, da? A explicat nenea în filmulețul de aici. Iar domnii care înghit propaganda de la ambasada Rusiei au dat-o cu da, dar iată, deci ei sunt acolo aduși mai recent și trebuie să ținem cont de istoria reală. Dacă le spui că argumentația lor nu face decât să confirme că Transilvania e a ungurilor, care au stăpânit-o în ultimii 1000+ de ani, nu mai e așa, că stai, că românii au fost acolo și au descălecat.

Așa că să rămânem la istoria recentă, da?
În 1917, Marea Britanie a cucerit Ierusalimul, de la imperiul otoman, cel care stăpânea acea zonă. Dacă căutați Battle of Jerusalim, o să aflați detalii despre lupte și cum, practic, odată cu Ierusalimul, tot teritoriul actualului Israel a intrat în stăpânirea Marii Britanii.
Harta din 1917.

Marea Britanie, deținătoarea de drept a teritoriului, drept recunoscut prin tratatele internaționale de la acea vreme, a decis, in 1948, ca acel teritoriu să devină un safe heaven pentru toți evreii din lume. Practic, s-a decis, de comun acord cu marile puteri mondiale, că e timpul ca Israel să își primească înapoi casa din care fuseseră alungați în urmă cu mai puțin de 2000 de ani, adică în 132 EN (se aude, Ion, nu 3000 de ani, cum greșit te învață pe tine Șoșoacă)

Locul era populat, în acea perioadă, de către evrei și arabi, pentru că era loc de pelerinaj și business. Evreii erau acolo pentru că aceea era casa lor, arabii erau veniți ca să facă afaceri, din țările învecinate.
Practic, când s-a propus această soluție, evreii au fost de acord, arabii nu. Și asta e toată istoria. Deținătorii unui areal statal au decis să cedeze, gratuit, acel areal, oamenilor care sunt menționați că există în acea zonă, sub formă de stat, dinainte de existența bibliei. Pentru restul, puteți căuta pe google despre Golda Meir, Yomm Kipur, Războiul de 6 zile, retragerea israeliană din Sinai. Vi le-am dat în ordine, ca să aveți o continuitate în căutare.

De ce am scris asta? Pentru că majoritatea nu știți istorie, nu știți să căutați surse reale, nu biasate, citați din Al-Jazeera și conferințele prințului Salman, ucigașul lui Kashoggi. Vă lăsați păcăliți de perorații tâmpite despre dreptul milenar și alte kkturi, fără să știți că dreptul ăla milenar se aplică tuturor, dacă vrei să îl aplici, nu doar cui îți convine ție.

E corect ce s-a întâmplat? Habar nu am. Dacă voi ați fi români, alungați în lume de ruși și cineva v-ar zice Vă dăm înapoi țara voastră, veniți? Ce ați zice? Bro, nu știu, acum sunt unguri acolo, nu ne băgăm, au și muncit oamenii, au făcut chestii. Este că asta ați zice?

Și vorbind de construit. De la moartea lu Yasser Arafat, 2004, când au început să fie implementate planuri de ajutor pentru Gaza, Gaza a primit ajutoare în valoare de multe miliarde de dolari. Doar în perioada 2008-2010 au primit 8 miliarde de dolari. Anual au fost trimise sume care variază de la sute de milioane la miliarde. Toate pentru o zonă cât Dămăroaia, 356km pătrați, cu un maxim de 2 milioane de oameni, cam jumătate din București. Știți ce s-au făcut cu banii ăia? Nimic, s-au furat. Gaza nu are rețea proprie de apă, nu are rețele de energie interconectate, nimic. Absolut totul, TOTUL, vine din Israel. Iar banii sunt în conturile autorității palestiniene și HAMAS, se cumpără rachete cu ei și se antrenează scuturi umane.

De aia zic, poate e bine să vă faceți o opinie înainte de a aclama mmoartea prin decapitare a copiilor Israelieni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.