Acesta este declarația ministrul sănătății din românia, da? Știu că vă veți grăbi să vă aduceți aminte că tacsu e un torționar securist, dar, vă rog, nu, el nu are nicio vină că a crescut în astfel de familie, care l-a trecut prin facultate și l-a propulsat, în ani, la funcția de ministru. Nu. Ar fi păcat să o facem.

Dar ceea ce scria acolo, pe mine m-a lăsat cu gura căscată. Deci, în primul rând că în nota de fundamentare erau tratate diferite tipuri de dureri care ar fi trebuit tratate prin utilizarea canabisului. Acolo erau toate tipurile de dureri şi durerea sufletului trebuia tratată tot cu canabis, dureri de dinţi, dureri menstruale, dureri de cap, indispoziţii. Deci toate tipurile de dureri posibile trebuiau tratate cu canabis şi mai mult, trebuia să constituim o agenţie pentru canabis în subordinea Ministerului Sănătăţii, care se ocupa de cultivarea, prelucrarea şi distribuirea canabisului. Nu ne pricepem la chestiunea asta şi vă daţi seama că demersul demagogic legat de apărarea pacienţilor oncologici sau de, mă rog, sprijinirea pacienţilor oncologici de aici până la a trata orice fel de dureri pot apărea pe parcursul unei zile cu canabis era o distanţă mare”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Efectiv sunt mii de studii care spun acest lucru. Cannabisul acționează ca pain relief în cazurile de cancer, micșorează nivelul de medicație necesar, reduce grețurile de la chemo, în fine, nu asta e important.
Important e că securistul ăsta mic nu se pricepe la asta și declară că românia are alte priorități.

eu cred că România are multe alte probleme şi ar trebui să comaseze diversele instituţii, nu să dezvolte o agenţie pentru canabis şi mai ales în subordinea Ministerului Sănătăţii. Deci de asta vă spun că demersul nu cred că a fost unul care să poată să aibă sprijinul nici din partea noastră, nici din partea Ministerului Justiţiei, nici din partea Ministerului Afacerilor Interne”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Normal, băi securilă, cum ar fi ca prioritățile româniei să fie cetațenii ei, când se știe că românia are, ca prioritate, gunoiul politic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.