Îi mai ţineţi minte pe cei 15 000 de specialişti ai CDR, ăia de nu i-a mai găsit nimeni niciodată? Sunt aproape sigur că de fapt ei nu s-au pierdut, ci s-au ascuns, s-au transformat în bloggeri şi acum au apărut la suprafaţă.

De ce spun asta? Pentru că tot bloggerul e specialist în ceva.
Care mai de care a devenit specialist în marketing, în publicitate, în advertising, ştie cum se mişcă faza cu google adsense, adwords, gestionează idei de campanii şi bloguri, oferă feedback în toate probleme posibile şi tot aşa.

Iar asta doar pentru că de 1 an, sau 2, sau 3 au blog şi scriu pe el, din când în când. Poate că sunt subiectiv, dar mie mi se pare aiurea, sau nu, că aiurea e puţin spus, total penibil, să spui că eşti expert în tot felul de lucruri, când singura ta experienţă cu online-ul durează de mai puţin timp de când există twitterul.

Eu am blog de 2 ani şi, pe zi ce trece, cu cât învăţ mai mult despre online, realizez că mai am enorm de multe de învăţat şi câteodată mă sperii că nu voi reuşi niciodată să mă ridic la nivelul celor de la care învăţ. Dar îmi place ce fac, las capul în pământ şi malaxez, deşi poate la vârsta mea alţii se gândesc să iasă la pensie.

Şi atunci, de unde atâţia specialişti, frate??

20 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Cat traim invatam, tot timpul va aparea ceva nou care trebuie invatat/sau nu.

  0

 2. #2

  dar nu toti incercam sa dam sfaturi competente legate de lucruri care ne depasesc intens

  0

 3. Şi bineînţeles că nici vechimea blogului nu este sinonimă cu competenţa în orice, dar mai ales în online. Că e plin internetul de bloguri îndesate cu filmuleţe de pe YouTube şi copy paste de pe site-uri mondene.

  0

 4. Unii se nasc “dajtepti” asa, pentru echilibru in natura. [-(

  0

 5. In fiecare zi poti invata ceva nou si niciodata nu o sa stii TOT…

  0

 6. Cum internetul se dezvolta din ce in ce mai mult in fiecare zi, nu cred ca poti sa stii vreodata mai mult de 1-2 % din cea ce reprezinta internetul, e prea mare pentru un om:)).

  In fine nu despre asta era vorba.
  Toti cei care au blog, si-au deschis blogul cu un anumit motiv, mai plauzibil sau nu, asta depinde.
  Eu ce vad pe internet si pe blogosfera este o multime de copilasi care topaie dintr-o parte in cealalta cu diverse pareri spuse sub forma de “chiar daca nu am experienta,parerea mea este ca…bla bla bla”.
  Nu ai cum sa ai pretentia sa fie ceva mai mult cand internetul este supra populat de mici genii cu neuronii la plimbare.Tot timpul va fi asa, iar mentalitatea nu prea poate fi schimbat intr-un mod mai putin rau.Tot timpul vor fi oameni care sa isi dea cu parerea despre nimic si sa spuna un mare nimic.

  0

  • Aveti credinta in Dumnezeu si o sa tretcei peste si fetita se v-a face bine.Cunosc pe cineva au un copil de 5 ani si a avut leucemie,a trecut peste si acum este bine.Sa dea Dumnezeu sa se faca si Maria bine si sa va puteti bucura de ea.Multa sanatate va doresc!

   0

 7. Las’ că vine gripa porcină şi-i mai răreşte 😛

  0

 8. ca si sutele de firme de webdesign ce baga niste preturi ametitoare pentru siteuri copiate de pe google

  0

 9. gura ca vreau sa ma specializez…de ceva timp ma gandesc la ce sunt bun..si nu am gasit nimic..nu sunt in aia 15k 🙁

  0

 10. Fotbal, politica, femei si – mai nou – bloguri. Traim in Romania!

  0

 11. #12

  andriipopa, inteleg ca tu ai blog doar de scarba si reclama ce i-o faci in comentariu e din intamplare

  0

 12. nu nu, eu am blog doar de scarba (d’ampulea adica) si reclama i-o fac fiindca am vazut ca asa se face-n online 🙂 asa ca daca are cineva vreo dilema existentiala, toate raspunsurile is acolo (unele pe scurt, altele iesplicate si altele pe cale sa vina)
  PS
  care vrei banner pe www.e-pula.org inscrieti-va la Arhi pe lista de asteptare

  0

 13. #14

  Ba! Io v-am mai spus o data dar nu se prinde de voi!
  Internetul e o invitatie pentru toti prostii de a deveni destepti, in propriii lor ochi, desigur. Cum sa ratezi asa ceva?! iti faci un blog, ai 78 de vizitatori lunar, deja esti un fel de buricul pamantului, simti senzatia? Iar noi, userii, ne tot plangem ca s-a umplut internetul cu aratari – pai asta e chiar inter-netul, adica suntem legati precum neuronii in cap, nu doar de vecinul dinainte si cel de dupa, ci de TOTI deodata! Asa ca vrei, nu vrei, cauti informatii despre vreme si inghiti si 10 rahati.

  0

 14. #15

  😕 Arhi, de unde a luat babanu cifra asta “78” ? De ce nu “69”?:)

  0

 15. Eu sunt expert in alesul domeniului cumparat. Haha.
  Blogul meu are o relatie speciala cu vizitatorul: se intalnesc, se satisfac reciproc si pleaca. Dupa care uita unul de celalalt. Asa… ca-n viata reala.

  0

 16. Eu nu pot să scriu lucruri legate de domeniul în care mă pricep pentru că sunt prea mulți deja care fac asta.

  Am ales să nu devin unul din cei 15.000. Asta se poate deduce ușor și din norul din futăr.

  0

 17. #18

  @ARHI
  Nu e din scarba, nu e din intamplare, dar nici nu dau solutii si idei “marete” pentru ca nu le detin. Imi spuneam si eu o parere.
  Nu ma consider un blogger autentic ci doar un comentator a ceea ce vad si aud. Sincer vorbind, nu am nici un fel de expertiza tehnica in ale internetului cu toate ca il folosesc de ani buni. Tocmai de aceea urmaresc si eu mai multe bloguri ca sa studiez “new media”. Imi place ce scrii si cum scrii, la fel cum imi place si ce/cum scriu altii. Atat…

  0

 18. #19

  pai tu ai emis un silogism, nu o parere. parerea care era?

  0

 19. #20

  Ca sunt multi care se pricep la tot ce misca. Intr-adevar am formulat-o ca pe un silogism.

  0