Am primit un mail de la un tip care tocmai a fost păcălit de un truc nou prin care sunt păcăliţi utilizatorii Cosmote.
Citiţi, băgaţi la cap, fiecăruia din noi i se poate întâmpla, pentru că bazele de date cu CNP-urile noastre şi numerele de telefon circulă la liber pe internet.

Salut Arhi.

Este noua teapa asta cu cosmote. Adica eu nu am mai auzit de ea pana acum asa ca poti sa citesti pentru ca nu o sa plictisesc cu concurs flanco, cumpara cartela, trimite codul.

Azi eram in masina, conduceam si suna telefonul cu un numar de Cosmote. 0767 031 867. Nu are nici o importanta pentru ca se poate schimba foarte repede.

Si raspunde prietena mea, care spune ca titularul abonamentului conduce si nu poate vorbi.

Ala insista sa vorbeasca cu titularul. Ok.

Opresc masina si vorbesc. Ma numesc Razvan Stroe (ceva de genu) si sunt de la Cosmote. Din cauza unui upgrade la retea trebuie sa faceti niste setari manuale
la telefon pentru a functiona de maine, daca nu se inchide si bla bla.

Fiind agitat si bla bla pun botu. Desi suna destul de probabil tinand cont de ce retea proasta au cei de la Cosmote, chiar zilele astea am avut probleme cu semnalul (in orasul Constanta nu la tara sau mai stiu eu unde).

Va rog sa-mi dati CNP-ul dvs. Iar de agitat si grabit ce eram pun botu (desi ei in baza de date au numele meu complet si cnp-ul, adresa etc). Ii dau CNP-ul si dupaia imi spune
ca in timp ce vorbesc cu el sa sun la 1234 apel apas 3 apel.

Nu a functionat din prima dar din a doua. Si aud in difuzor in engleza “numarul (meu) a incarcat numarul lui cu 5 euro. va multumim”. mi-a scapat telefonul din mana si am
inceput sa il injur la care el cu un tupeu maxim “nu este decat un test si bla bla nu o sa vi se incarce factura”. am continuat sa injur cum nu credeam ca sunt in stare si mi-a inchis. apoi primesc sms “ati transferat 5 euro numarului … ”

Ok. 1) greseala mea ca am pus botul si mai ales ca am dat cnp-ul. apoi am aflat ca ultimile 6 cifre de la cnp este parola nustiucare pentru incarcare cartela de pe abonament.
2) nu am transferat niciodata de pe abonament pe cartela si nu stiam cum se face si habar nu aveam ca se poate asa usor. am transferat la vodafone si mi-a cerut parola (care nu are treaba cu cnpul sau altceva) si am apasat vreo 7 taste inclusiv numarul cartelei plus CONFIRMARE. aici pula. apel 1234 apel 3 si gata.

bineinteles ca a facut el setari si mortii masii.

Eu nu am mai auzit de teapa asta. Am ras de prostii care trimiteau coduri de cartele pentru a castiga televizoare sau masini. Acum … mi-am luat eu teapa.
Apoi am incercat sa sun la Cosmote poate reusesc sa anulez transferul. Am aflat destul de greu ca 1234 asta este un fel de *222 si a inceput robotul sa-mi zica toate ofertele cosmote din 2005 pana azi si bla bla numai sa imi zica “apasati 7 pentru a intra in legatura cu cineva” nu mi-a spus si m-am lasat pagubas. oricum nu cred ca mai are ce sa-i faca si nici nu-mi bat capul cu politia sau altceva. A reusit prietena mea sa intre in legatura dar de pe cartela (ea are cartela eu abonament) si vita aia imi zice “nu stiu. eu pentru ca eu sunt doar pentru cartele nu am treaba cu abonamentele. sunati de pe tel dvs la 1234 si asculati ce zice robotul. eu nu stiu nimic”.

M-am cam lungit dar asta e. Nu ma oftic de aia 5 euro dar faza mi-a stricat toata ziua.

Salut.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.