Ştiţi de ce nu cumpăr eu de pe Ghelir? Uite de-al naibii. Pentru că transportul, chiar şi în Bucureşti costă 120 000. Adică cumpăr un produs de 100 000 de la un magazin online şi mai plătesc în plus 120 000 ca să îmi fie adus acasă.

Astăzi am vrut să îmi iau un adaptor de HDD pe USB, că dacă tot mi s-a buşit computerul, măcar să pot folosi hardurile alea 2 pe laptop.
Am găsit adaptorul pe mega-byte.ro, la 35 de lei. M-am apucat să îmi fac cont şi la final, văd transportul. 17 lei sau îl ridici de la magazin.

Bă ţuţureilor, eu dacă apelez la un magazin online, o fac pentru că ar trebui să fie mai ieftin decât în magazin. Pentru că teoretic, un magazin online nu are costuri cu x vânzători, cu displayuri, cu chirii de spaţii comerciale şi toate cheltuielile aferente unui magazin fizic.

Pe lângă asta, cumpăr de la un magazin online pentru că aştept să îmi fie livrat acasă, nu să cumpăr online, să dau banul şi după aia să îmi ridic produsul. Asta puteam face şi la Media Galaxy, nu era nevoie să mă stresez să îmi fac usere şi să îmi dau datele personale la diverşi necunoscuţi care ulterior le vând cu 100 000 CD-ul.

E chiar atât de greu să faci livrarea gratuită în oraşul de reşedinţă? Adaugă în preţul produsului, procentual, acel transport, dacă te chinuie atât de mult valoarea lui, care oricum e o mică parte din veniturile tale. Astfel, pe mine nu o să mă mai enervezi când cumpăr şi tu nu o să te simţi jefuit, cum te-ai simţi altfel.

Eh, online fail, as usual.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.