Nu știu câți dintre voi mai țin minte povestea șaormeriei de la Dristor. La Dristor, în această locație, exista o altă șaormerie, Dristor Kebab. Cea care făcea șaorma aia bună, vestită, care a rămas în memoria colectivă precum micii de pe Dealu Negru. Până când s-a aflat că domnii din șaormărie îmbogățeau sosul de șaorma cu propriul lor sos. Adică dicky juice. Nu mai țin minte exact detaliile, că a fost demult, dar poate știe cineva în amănunt. Cert e că ce e acum Dristor Kebab este cu totul altă firmă, care a preluat numele și locația, de restul nu mai știm, nu ne mai amintim. Rămânem doar cu întrebarea: Oare șaorma aia era ATÂT de bună datorită sosului? Makes you think.

Anyway.
În era delivery, toți cumpărăm de pe aplicații, vedem niște poze frumoase sau niște prețuri frumoase, mâncăm satisfăcuți și mergem mai departe. Dar știm ce mâncăm? E de notorietate băiatul ăla care a înscris 18 restaurante în Uber Eats, toate coexistând, de fapt, în aceași locație, garajul său, restaurante cu produse diferite, prețuri diferite, a rupt piața. Ca Bill Gates, doar că dintr-un garaj.

Așa că da. Când comandați mâncare fără să știți de unde, vă întrebați vreodată ce indian vă face acea mâncare? Că am un prieten care, întâmplător, a trecut pe lângă localul de unde își cumpăra mâncare indiană, pe care o lăuda foarte mult, iar când a văzut ce e înăuntru, a fugit să își facă analize toxicologice, zicea că și să intre în interior i-a fost frică.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

38 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Eu cascavalul mi-l cumpar de la Solomonescu, este cel mai bun cascaval insusi domnul Solomonescu isi baga in cascaval toata priceperea sa, cateodata si extra.

    51
    • #2

      Hai poate nu chiar TOATA priceperea, o exista pe undeva si o doamna Solomonescu

      30
    • #3

      Luati cu rosii!

      10
    • #4

      @rd, daca vrei ceva fin de la domnul solomonescu, incearca niste cas dospit, cascavalul il tine in banca.

      5
    • #5

      înainte era cașcavalul Solobozescu, dar mulți bănuiau ceva.

      12
  2. #6

    In India cel mai bun curry e din cur!

    77
  3. Am raportat și eu la tazz și la glovo niște locații de genul în TM, de erau câte 3 – 4 in aceeași dugheana sub alte denumiri.
    Ii doare în pix, banu sa iasă.

    19
    • #10

      Insa exact unde e problema in cazul in care nu exista local ci doar livrare? O fabrica de imbracaminte poate sa produca haine pentru diversi producatori si branduri, una de alimente la fel, iti livreaza 5 branduri diferite, de ce o bucatarie nu poate sa produca “white label” pentru diferite firme care vand mancare?

      13
    • #11

      Pentru ca dacă știu ca locul X e o bodega infecta, nu vreau sa mai fac toxi încă de 4 ori sa aflu ca și birturile A, B, C și D sunt exact același lucru sub alta denumire.
      Nici nu știam ca se practica asta pana nu am pus comanda la un restaurant cu ridicare personala și ma tot învârtea ca prostu pe afara ca nu îl vedeam. Și nu îl vedeam pentru ca pe perete/ terasa / masa etc e trecut ca fiind restaurant X iar eu îl cautam pe B.

      De atunci când vad un restaurant nou pe platforme instant dau la detalii sa vad unde e pe harta și ce mai e pe acolo, apoi vedem dacă mai comand.

      Ma gândesc ca e logica poate fi una singura: Ai un restaurant și iei 10% recenzii de cacao, strici brandu.
      Asa dacă ai 1 restaurant fizic sub 10 denumiri diferite pe online, o sa ai doar 1% recenzii negative. Nu o sa știe nimeni ca restaurantul X e ghena, toți o sa îl știe diferit.
      Când se impute prea tare treaba, creezi altele și cel fizic rămâne nepatat

      1
  4. #12

    Exista in Bucuresti un foodtruck cu mancare indiana, foarte laudat de altfel. Intr-o zi vad ca e parcat undeva pe langa Cismigiu, asa ca iau bicicleta si dau o fuga sa mananc si eu ceva. Noroc ca a trebuit sa leg bicicleta pe undeva prin spatele cosmeliei si am apucat sa vad ca adidasii baiatului care pregateste mancarea, roman de altfel, erau atat de jegosi incat nu puteai sa iti dai seama ce culoare aveau si nici unde se termina jegul si unde incepe adidasul.

    Am vazut multe la viata mea, da om sa umble cu incaltamintea in halul asta nu vedeai nici la tara, cand ploua si luai galosii sa aduci vaca de pe camp.

    Mi-am luat bicicleta si m-am intors acasa.

    31
    • #13

      De ce ai plecat, iti facea mancarea cu picioarele?

      37
  5. #14

    Ce importanta are? Oricum toata mancarea ce intra in stomac are stuchit in ea…

    8
  6. #15

    Tocmai mi-am comandat de la Li-Wu o supa pho bo si nem nem cu legume. Cea mai buna supa de vita cu teitei este la vietnamezii astia din Sun Plaza. Cea mai buna ciorba picanta, hotpot de fapt, este la chinezii de la Shuyu, iar cea mai buna ciorba de burta la turcii de la Dristor Kebap Politehnica. Mai am un thailandez excelent, Kunnai se numeste, dar acolo prefer sa ma duc per pedes, pentru zambetul sublim al bucataresei. Cel mai bun rasol de berbecut, la iranienii de la Teheran, tot per pedes, ca nu livreaza. Mai trec pe la Bocca Lupo pentru scoici si vin; astia sunt specific italienesc, dar angajati români. Probabil singurul restaurant cu angajați români pe care l-as recomanda; in rest, ma multumesc cu vietnamezii, chinezii, iranienii, turcii si thailandezii mei. Mancare si servicii ireprosabile, si daca nu mi-a fost rău atâta vreme, puțin mă interesează de la ce vacă sau cuc mulg laptele.

    16
    • #16

      cat ai facut pana la teheran?

      8
    • #17

      Cam patruj de minute de la casa mea din popesti si cam treij de minute de la casa mea de la lujerului. Este pe langa parcul circului, daca intentionezi sa vizitezi restaurantul. Si daca intentionezi doar sa faci o glumita cu Teheran orasul, tot pe langa parcul circului este restaurantul.

      7
    • #18

      Vorba vine “casa mea”. Nu sunt case, sunt apartamente si nu sunt ale mele, sunt ale altora.

      9
  7. #19

    Nici macar la un restaurant nu stii ce mananci, in ce conditii e preparata mancarea, ca doar nu stai langa bucatar pana ti-o face … Asa ca e la risc oricum o dai.

    26
    • Daca mancarea e preparata termic nu exista nici un risc de sanatate daca ingredientele sunt proaspete.

      4
    • #21

      Maeștrii chefi ți-o glazurează cu mucoasă jugală după ce a fost preparată termic.

      4
    • #22

      @Constantin, daca eu iti prepar termic bucata de carne si apoi, dupa prepararea termica, o ating cu mana cu care cu 2 secunde inainte am luat o alta bucata de carne nepreparata, tot nu este niciun risc pentru sanatate?
      Sau daca dupa ce am preparat termic carnea o pun pe acelasi tocator pe care am pus-o si inainte de a o prepara (fara sa spal tocatorul), tot nu este nicun risc pentru sanatate?

      Sau baiatul ala din filmarea de sus… sa presupunem ca are ingresiente proaspete si le si prepara termic. Este in regula sa-ti manipuleze mancarea cu aceeasi mana cu care si-a domolit mancarimea din zona dorsala?

      23
  8. #23

    O data am fost la toaleta in Mall. Langa mine la pisoar era un baiat cu tricou de la Spartan. Eu m-am oprit sa ma spal regulamentar pe cand el a trecut pe langa mine si s-a dus direct in restaurant (l-am urmarit sa fiu sigur ca este angajat).

    51
    • #24

      Asa sunt spartanii, nu epilati si pensati ca in filme.

      83
    • #25

      Pai se grabea sa iti termine comanda ta.
      Ii dadea amenda seful daca intarzia

      22
    • #26

      E ok, sosurile alea sinistre de la spartan omoara orice forma de microorganism.

      31
    • #27

      Poate i se terminase sofranul!

      17
  9. #28

    niste cur nu a ucis pe nimeni..

    20
  10. #29

    Încă nu am dat în extrema cu ipohondria, dar nu am comandat niciodată mîncare din asta prin curier. Cît timp voi putea ține un cuțit în mînă și pot face focul măcar cu coceni îmi fac singur mîncarea și fac asta de fo patrujde ani. O singură dată am mîncat pizza de la Scabroso, sau scîrboso (nu mai țin minte exact), a comandat fiul meu cînd ne-am mutat, pîine cu ulei galben și niște resturi de salam rînced.

    18
  11. #30

    Esti total Marinel. Casnic zici?

    8
  12. #31

    Nu e asa grav, si la ei se aplica regula celor 5 secunde, la noi e de pe jos la ei e de pe la cur!

    12
  13. #32

    Am fost cu niste prieteni la un fast food Spartan unde si-a dat fiecare comanda de ceva.
    In timp ce asteptam la masa prepararea comenzii, un indian angajat acolo stranuta de mama focului prin toate alea, parc-o facea intentionat, fara nici macar sa puna mana la gura. Omu chiar era bolnav, avea un virus ceva dar nu avea stres, se plimba de colo-colo si stranuta peste toata mancarea expusa prin fast-foodul respectiv.
    Am mers frumos la casierie si am cerut anularea comenzii si banii inapoi.

    O bataie de joc incomensurabila la adresa clientilor.

    29
  14. #33

    La mine pe Ficusului era o covrigărie care s-a desființat. Acum e o pizzerie populată de doi stranieri care au în meniu chestii gen “Pizza nr.1″ ,”Pizza nr. 3” (care mi se pare mult mai cinstit decât să dai nume gen “diavola” sau “quatro staggioni”, chestii care nu au nicio legătură cu conținutul, dar divaghez…).
    Ce să zic, mie mi s-a părut mereu o dugheană acolo până când am aflat că e Zest Pizza e ceva destul de popular pe aplicațiile de comandat mâncare.

    Alte exemple de lângă mine:
    – Doner King care arată foarte mișto în poze, dar mie nu mi-a venit să iau nimic d-acolo\
    – La Gil care e ceva grill acum și pe lângă care treceam zilnic când o duceam pe fi-mea la grădiniță și-l vedeam pe băiatul de la grătar cu un deget adânc înfipt în nas, cautâundu-și portofelul de crypto probabil. Puncte in plus pentru ziua cand a scapat trei chifle pe jos și le-a aruncat nonșalant înapoi în galantar.
    – Shaormeria Băneasa, a carui îmagine e însuși Dorian “Hâț” Popa (are și șaorma lui, “șaorma hâț”) și care mi se pare cea mai clasică “carne uscată cu varză de alaltăieri”.

    …și că veni vorba – băi, șaorma are același gust peste tot. Odată ce renunțați la sosuri (ceea ce eu fac din motive de sănătate) totul e la fel. Nu e pui marinat diferit, nu sunt salate mai proaspete, nu e nimic original. Doar ăia de la Calif mai țineau steagul sus, dar nu am mai auzit de mult de ei. In rest – țepușe de șaorma luate de la același provider (pot să jur pe roșu asta).
    Măcar Mesopotamienii au adus ceva original – e doar curcan (nu că altceva ar fi diferit), iar Spartan au sosurile alea șmechere.

    6
    • #34

      am impresia ca Spartan s a imbunatatit, de cand cu noii proprietari

  15. #35

    Eu va zic de Kunnai, de Unico Vero, de Bocca Lupo, voi o dati inainte cu Spartanu si Baneasa… Republica Şaormeristă România :))

    20
    • #36

      N-ai cu cine, bă, n-ai cu cine! Niște țărani!

      9
  16. #37

    Cei mai tari erau cei de la șaormerie care se ștergeau pe frunte de transpirație și apoi cu mâna aia luau lipia și te întrebau “cu ce să fie?”

    13
  17. #38

    Eu comand doar de la locații care oferă livrare cu mașini proprii.