Sunt un om plin de calități. Sunt dulce, am diabet și îmi place cafeaua. Nu sunt genul troglodit cu prăjitorii, cafele din căcat de maimuță, fierberi la 98 de grade fix sau 18.5 atmosfere și alte chestii de astea. Mie îmi place cafeaua pentru că mă trezește dimineața din somn. Și pentru că torn 3 linguri de eritritol în ea, ca să fie dulce, pentru că detest gustul amar.
Gata, am scăpat de specialiștii puriști, până aici, putem trece la subiect.

Una din calitățile mele este că sunt leneș, prin urmare automatele de cafea cu capsule e veața mea. Am avut întâi un Tassimo, nu mi-a plăcut borșulețul ăla pe care îl numesc ei cafea, mi-am luat un Nespresso Krups, care face o cafea acceptabilă, doar că capsula aia are 5 grame de cafea, iese de un espresso mic și restul apă. Sau lapte, cum fac eu, că am intoleranță la lactoză și pun Dorna Zile Ușoare, cel mai bun lapte din românia.
Gata, de aici am scăpat și de puriștii cu laptele de țară, artesana și altele. Mergem mai departe.

La un moment dat, am cumpărat de pe emag niște capsule, credeam eu, de Nespresso, doar că le-am încurcat cu elan, așa că am luat, de fapt, o cutie de 16 de Dolce Gusto. Care dolce gusto sunt mai mari, fizic, decât nespresso, de vreo 5 ori, sunt niște palești mari, vs degetarele de la Nespresso. Așa că, la vreo câteva zile după ce le-a aruncat nevastă-mea, pentru că ocupau locul în bucătărie, am văzut în Carrefour un Dolce Gusto la ofertă și mi-am luat și unul de ăla. Plus câteva cutii de cafele și una de ceai Marrakesh, foarte bun ceai și ăla și gata, eram un om făcut.

Tot în ultimele săptămâni, am început să am probleme cu diabetul. Orice făceam, nu îmi mai scădea glicemia, neschimbând nimic în alimentație, folosind aceleași pastile, pana mea, mister. Hai la medic, am făcut niște analize, mergem la medic, ăsta se miră, nu înțelege nici el de ce, prezumă că e din cauză că mănânc eu pe ascuns, mă amenință cu insulină, de-astea de diabetici.

Vin eu cu draci de la medic și mă duc să îmi fac o cafea, că programarea a fost de dimineață, nemâncat, nebăut. Iau cutia de Dolce Gusto și mă uit pe ea, el fugitivo și îmi cad ochii pe compoziție…trăznet, 38 de grame de zahăr pe suta de grame de produs. Iau și ceaiul, cu mâini tremurânde, 96 de grame de zahăr pe suta de grame de produs. Eu consumam, pe zi, minim 2 cafele și minim un ceai de ăla, gen să o ardem sănătos, bem ceaiuri marocane.

Ok, știu, în concepția românească, eu sunt vinovat că nu am citit eticheta. Dar serios vorbind, câți dintre voi citesc ce e pe eticheta cafelei? Cine se așteaptă ca, de fapt, în loc de cafea, să bei jumătate zahăr? Bun, eu am diabet 2, nu a fost mare brânză, am renunțat la el și am revenit la aproape normal, dar dacă aveam diabet tip 1, muream ca proasta, neștiind că mor din cauza cafelei în care îmi pun eritritol, ca să nu consum zahăr. Efectiv mă ucideau băieții de la Nespresso și nu știam de ce mor. Oricum, probabil am avut daune ireparabile în organism de la zahărul lor, dar asta e, prost ești, ghinion pățești.

Anyway, mi-am luat, din nou, un Bialetti și beau cafea Illy. Da, am citit eticheta de la cafea, căutând să văd dacă are zahăr adăugat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

35 comentarii Adaugă comentariu

  1. Adica vrei sa zici ca Nestle era sa te ucida, nu?

    48
    • #2

      “Mă ucide eaaaa, mă ucideee ea, cutia de cafeeeea!”

      49
    • #3

      Nu-mi e clar daca nespresso sau dolce gusto. Si nu mai am cutiile sa citesc pe ele

      8
  2. #4

    diabeticii fug de amar ca dracul de tamaie!

    cine s-ar fi asteptat sa contina capsulele alea doar cafea sau ceai?

    51
    • #5

      Salut Cetin, legat de cafea, știu că ai zis că nu te interesează chestii cu prăjitorii etc, dar exista cafea (de specialitate) cu aciditate ridicată, care nu este amară, este acrisoara, nu mai ai nevoie de zahăr. La cafea, cu cât aciditatea este mai mică, cu atât este mai amară. La cafeaua de specialitate scrie astfel de detalii. Și legat de zahăr, nu am diabet, dar nu cumpăr nimic ce are mai mult de 10g zahăr la 100 grame.

      7
  3. #6

    emag se pregateste de Black Friday si revine dimineata, fml

    6
    • #7

      Da, asa aparea pe eMag azi-noapte cand a fost urcata postarea pe blog, ca “maine” va fi Black Friday. Isi fac probabil teste si experimente pentru Black Friday din Noiembrie, si lucreaza si ei noaptea cand pot.

      2
  4. Plm, m am uitat acum pe net, ingrediente: “cafea prăjită și măcinată”. Presupun că au și ceva sortiment cu zahăr și l ai luat tu, aia e. Ghinion.
    Totuși, o treime zahăr e mult, metrî. N a zis nimeni să citești pe cutie …da’ gustul?
    Treimea aia de zahăr plus eritrol…

    25
  5. #9

    Ca diabetic ma uit tot timpul la macronutrienti, in special la glucide. Tot ca diabetic, cand pe produs scrie Dolce, mi se declanseaza alarma…

    64
    • #10

      Da, da’ tu poate ca esti mai implinit, asa, nu esti ca Senioru’ care-a pierdut locu’ 1 la Mister Fitness Navodari 2022 numa’ si numa’ c-a avut unu’ pile grele la arbitri.

      16
    • #11

      Chestiile acelea superdulci Dolce gusto sunt facute de nesspresso? Ca am donat o masina cu tot cu capsule si parca scria pe ea Nestle.. Capsulele acelea contineau de fapt zahar cu 3 fire de cafea, pentru culoare.

      4
    • #12

      @nea_zăpadă Sunt genul de diabetic neimplinit.

      6
  6. #13

    dupa ce te arzi cu Nespresso sufli si in Bialetti

    17
  7. #14

    O curiozitate – de ce te încurci cu capsule de atâta vreme? Nu e mai simplu cu un expressor cu boabe ca știi ce bagi in el?

    11
    • #15

      Well… ( iar nu ma pot abține, scuze boss!)

      1
    • #16

      Din text:

      “Una din calitățile mele este că sunt leneș, prin urmare automatele de cafea cu capsule e veața mea. “

      12
    • #17

      Ca om care sunt de o lene suprema, nu, nu mi se pare ca espressorul cu capsule e mai simplu. Am pus cafeaua boabe, in afara de apa nu-i mai fac nimic, apas doua butoane. Sunt atât de leneș ca e bine ca ma anunța aparatul sa arunc zațul, altfel creste mucegai.
      So no, are alt motiv bine întemeiat pentru care folosește capsule.

      8
    • fix dilema asta o aveam si io. Bine, eu pe langa calitatea de “lenes” o am si pe aia de “zgarcit”. Care a doua nu imi iese ca sigur de cele sute de euro pe aparat imi cumparam 2 ani capsule. Dar, am vazut cand eram mic Capitanu planeta si nu pot sa imi imaginez ca arunc atat plastic zilnic 🙂

      Mi se par chiar misto astea semiautomate. Pui cafeaua. te mai anunta el cand sa pui apa, cand sa arunci zatu, d-astea grele.

      *si nu e de perfectiune, ca plm, am cel mai ieftin dintre aparate.

      7
    • #19

      am avut aparat, nu mi-a placut, l-am facut cadou. nu mai fiti saraci, serios arhiblog.ro/gata-black-friday-sosit-toate/

    • Sarak for life!

      fix sarakya aia o am si eu.

      1
    • #21

      Ok man, de gustibus. Cheers.

      1
  8. #22

    bravo, folosesc de vreo 3-4 ani genul asta de moca si conteaza foarte mult ce fel de cafea pui, sa fie macinata cat mai fin, iti recomand si Lavazza Rosso, e perfect pentru ele..

    1
    • #23

      Eu zic ca ii recomanzi prost și să rămână la illy!

      1
    • #24

      e clar ca Illy e top, dar e si dublu la pret, eu recomandam Lavazza Rossa pentru ca echilibrata si ca granulatie e perfecta pentru moka.

  9. #25

    Cred ca unul dintre locurile unde am citit de Beanz cand mi-am cumparat a fost aici. Cafeaua mi s-a parut superioara altor chestii la capsula(si pretul e superior ce e drept). Nu tin minte sa fi avut probleme cu glicemia din cauza lor( am tip I din ala bun).
    Am trecut la expresor cu boabe, nu mi se pare mai multa munca in plus fata de capsule.

    1
  10. #27

    Acu’ sper că nu mânânc rahat, dar ăsția de la Nestle au două game mari și late, Dolce Gusto și Nespresso.
    Dolce Gusto sunt capsulele mari, care conțin zahăr, lapte praf și alte minuni, iar Nespresso sunt alea mici, care conțin doar cafea, diferite blenduri. Dacă greșesc, să mă corectați, că nu sunt sigur

    21
  11. #28

    Sincer nu m-am uitat niciodata in cei doi ani de folosit capsule… ce m-a deranjat maxim a fost ca au crecut pretul la ele enorm si au tot disparut de prin Kaufland… asa ca mi-am luat un espressor si de acum ii dau cu cafea boabe… totul e mai ieftin si in final tot cafea cu lapte Dorna beau si eu… recomand.

  12. #29

    Cafea dulce? eac, apa fiarta la ibric cu 2 linguri de cafea fix cand da in clocot, aia-i cafea, ailalta-i ceai.

    1
  13. #30

    Pentru mine si capsulele sunt prea compliate. Cana-presa UPPHETTA de la Ikea + Jakobs ordinar + apa fiarta.

  14. #31

    Cand te plictisesti, din toata saracia ta, ia un Philips Seria 5400 si imperecheaza-l cu cafea boabe de la Dallmayr (Crema d’Oro sau Hakuna Matata daca vrei ceva mai acrisor)

    Si da, vorbind cu baietii de la Manufaktura, e ce trebuie.

    2
    • #32

      cel mai mult urasc pe internet oamenii care ofera sfaturi necerute. cel mai mult. ti-e imposibil sa intelegi cat de mult. sunteti un cancer al internetului si ar trebui sa aveti acces doar cu buletinul.

  15. #33

    @cetin atunci, te rog, sterge-mi contul si da-mi ban (nu pe IP ca erdes).

    Multumesc!

    3
  16. Nuuuuuu, nu Nespresso, ci Nescafe Dolce Gusto. Cele de la Nespresso pe care le bem noi, respectiv Inspirazione Venezia si Arpegio nu au zahar deloc. Aia de la Dolce Gusto au si Cappuccino si Latte, iar alea sunt pline de zahar.

  17. Multumesc pentru ca mi-ai deschis ochii! In ultimii 2 ani, am consumat aproape zilnic diferite capsule de la Dolce Gusto fara sa ma gandesc la cat zahar pun in “cafea”. Era convenabil pentru ca aveam gata instant cafeaua. Gata cu DG, am luat un espressor manual. Multumesc!