Cum v-ar plăcea dacă mâine aş începe să vă dau eu sfaturi medicale? Să vă spun cum să vă trataţi de bilă, de ficat, de finichi, ce medicamente să va luaţi, în ce orificii să vă îndesaţi supozitoarele sau cum să le inghiţiţi.

Sau cum v-ar place să vă dea Sebastian sfaturi despre cum să locuieşti în pace cu naţionalităţile conlocuitoare? Să vă înveţe cum să trăiţi în pace cu colocatarii rromi, cum să întoarceţi şi celălalt obraz când primiţi o flegmă sau un pumn şi cum să nu puneţi la inimă atunci când fiica sau soţia vă este violată de unul din aceşti domni care de fapt nu au nici o vină, ci sunt neintegraţi.

Ori poate vreţi ca Vali Petcu să ofere sfaturi de înfrumuseţare? Cum să ai un ten cât mai fin, dis de dimineaţă. Ce demachiant să foloseşti. Cu ce lăptişor să îţi atingi corpul de silfidă. Secretele unui masaj perfect. Celulita, pro şi contra. Vergeturile, atuul femeii moderne.

De ce spun asta?

Pentru că în ultima vreme, tot bloggerul dă sfaturi. Şi nu mă refer la Bobby, Subi sau Manafu. Nuuu. Oricare nene care şi-a tras blog de maxim 3 luni începe să scrie articole stufoase de genul:

  • Sfaturi pentru bloggerii începatori
  • Ce trebuie să faci să ai trafic
  • Cum să ai o comunitate online

Şi multe altele. Asta deşi până acum blogul său nu are decât o medie de maxim 1-2 comentarii pe post, are 100 de abonaţi la feed şi 200 de unici.

Dar asta nu contează. Contează că el poate oferi sfaturi. Experienţa sa online îl motivează şi îl îndeamnă să şi-o împărtăsească cu bloggerii mai noi, cei care au blog de doar 2 luni, spre deosebire de cele 3 ale sale.

Şi uite-aşa se îndeasă google cu sfaturi de 2 parale, gen "contentul este relevant", sfaturi care nu folosesc nimănui şi aiuresc de cap pe bietul utilizator, care căută şi el nişte idei pertinente.

Nu dau nume. Cine se simte, se simte singur. Cine nu, oricum nu o să se simtă, chiar dacă îi dau şi adresa de acasă, nu doar numele.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.