Acum vreo 20 de ani (da, știu, boomer) eram în Constanța și tocmai ce mă angajasem la Flanco, care deschiseseră un magazin prin centru. Tot în perioada aia, îmi luasem și o frumoasă bicicletă, de abia apăruseră alea cu amortizor pe arc sub șa, dar nu se găsea WD40, așa că mergeam pe ea și se auzea scârța-scâarța, zici că eram o corvidă venită să caute fer.

Anyway, divaghez. Tot atunci se angajase și un nou șef de magazin, o domnișoară ffff plină de ea, ceva rudă de departe cu Florin Andronescu, șeful de atunci de la Flanco.
Și mă duc eu la muncă la prima oră, ca un băiat silitor și stilat, dau să intru cu bicicleta în depozitul uriaș din spate, la care noua directoare:
– Cine ți-a zis ție că aici poate fi parcare de biciclete?

Sincer să fiu, nu mai țin minte ce am zis, posibil să fi fost ceva împăciuitor, pe vremea aia eram mult mai calm și mai cu țiglele pe casă. Oricum, răspunsul e că bicicletele personale nu au ce căuta în spațiul de depozit.
– Ok, bun, atunci mă duc să o duc acasă, dar o să dureze, că trebuie să vin cu autobuzul, ulterior.
– Tu faci ce vrei, dar eu nu îți permit să pleci, ești în timpul programului.
– Și atunci ce fac?
– Nu știu, scoți bicicleta din depozitul meu după care vezi că sunt clienți pe sală.

Am fost și am scos bicicleta, m-am urcat pe ea și dus am fost. M-a căutat vita aia vreo lună, inclusiv acasă, că am reacționat prea brutal, că poate o fi greșit și ea, dar și eu, să trecem peste. (umbla după mine pentru că eram ultra mega calificat, veneam după peste 2 ani de Flanco în București, câteva cursuri de vânzări și marketing făcute cu firma, traininguri în Turcia la Bosch, Beko și Arctic și încă alte câteva prostioare de astea extrem de utile, făcute pe vremea în care încă se mai făceau) Nu m-am mai întors niciodată.

La voi care a fost paiul care a rupt spinarea proverbialei cămile?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.