Chestia asta vine ca o mănușă după articolul de ieri, cu motivele intempestive de demisii. Efectiv e o caracterizare brută a angajatorului român.

Se întâmplă, evident, în Cluj, acolo unde oamenii sunt altfel, mai diferiți.
Deci să analizăm puțin.

Un manageruț cu accent de ardelean, vrea să își angajeze o secretară, că aia e Assistant to director. Fata care ține programările, întâlnirile, duce hârtii la semnat și face cafeluță. Eventual și altceva, depinde cât de mult vrea să avanseze în carieră. Doar că secretara domnului manager clujean trebuie să fie diferită, ca clujenii. Ce trebuie să facă secretara distinsului?

Trebuie să se ocupe de clienții internaționali. Cum, nu știm, posibil să trebuiască să aibă și calificare de folcloristă.
Trebuie să facă influencer marketing. Deci, în timpul în care nu se ocupă de clienții internaționali sau face cafele, trebuie să facă content de calitate pe rețelele sociale, ca să influencing, se știe.
Iar asta o va realiza doar dacă va crea numai conținut de înaltă calitate, high leverage, da?
Sigur, trebuie să scrie și texte diverse, care să convertească oamenii în clienți, precum textul de față.
În sfârșit, trebuie să îi facă și cafeluța plus alte taskuri. Aici revine folclorismul.
Și dacă mai are și un pic de timp liber, dă o mână de ajutor și la echipa de marketing.
Se mai ocupă și de alte proiecte specifice (folclor)
În sfârșit, ajunge și la jobul de bază, ăla de secretară și trebuie să se ocupe și de hârtii.

Ce mai e important de menționat e că nu trebuie să întrebe sau să se gândească la vacanță, alea sunt pentru loseri.

Știți ce nu înțeleg eu, de fapt?
Cum poți să îți imaginezi, ca angajator, că poți lua un sclav așa, de pe stradă, pentru că efectiv ce e în anunțul ăsta e sclavie pură și să îl pui să hămălească la visul tău de startup (care, cel mai probabil, e un gunoi făcut să ardă niște bani primiți de la stat și de la clasicii seederi), fără a-i oferi lucrurile de bază pentru care se angajează un om. Ce te face să crezi că poți aduce un om să adere la visul tău, contra unui salariu mizerabil și promisiunii de a crește profesional? Cum crezi că poți da unui angajat să facă vreo 8 munci diferite, în 2023 și să te și mândrești cu asta? Nu ai bani să angajezi oameni pentru toate muncile de care ai nevoie? Nu ai bani de afacere atunci, prietene unineuronal, du-te și te angajează.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.