Trăim într-o lume unde tinerii proaspăt căsătoriți sunt, efectiv, bullied de către familie și cercul de prieteni, să facă copii. Dar voi când faceți un copil, dar uite, noi avem deja 2 și suntem atât de fericiți de pleznim de fericire, dar nouă când ne faceți nepoți, că o să murim și nu o să îi mai vedem, dar, dar, dar. Și cercul nu se oprește, stați liniștiți, după prima naștere, nici nu se cicatrizează locul și se începe cu Dar un frățior când îi faceți? Doar nu o să îl lăsați să crească singur! Copiii trebuie să fie cel puțin doi! Dar o nepoțică/nepoțel nu o să am și eu? Și tot așa.

Nu vă mai lăsați presați în a face copii de gura lumii, indiferent cine ar fi acea gură. În primul rând, cu copilul ăla VOI rămâneți pe cap, o viață. Promisiunile de ajutor din partea rudelor sau prietenilor sunt doar promisiuni. De exemplu, la primul copil, în primii doi ani de viață, deși eu stăteam la Dristor și ea la Bobocica, mama a venit să o vadă pe fii-mea de fix 7 ori. În rest, a avut treabă, copilul plânge, cum să îl lași cu mine, nu mă ascultă etc. La al doilea nici nu s-a pus problema, deja al 3 lea nu îl cunoaște.

Deși vi se pare un miracol și când îi vedeți, în parc, în landouri, vi se par cele mai minunate ființe, ele sunt cele mai minunate ființe, când sunt ale altora. În rest, sunt niște ghemotoace de carne care urlă non stop, dacă nu dorm, dar uneori și atunci, se cacă de 18 ori pe zi, se pișă chiar mai des.

Nașterea, deși lumea vă minte că vai, îți cumperi cezariană și nu simți nimic, nu e deloc așa simplă. Cezariana vine cu o tăietură mare, care se vindecă greu. Vine cu o anestezie care te ține nemișcată 12 ore, altfel vei avea dureri de cap îngrozitoare, o perioadă nedefinită de timp. În timp ce celelalte mame, care au născut natural, își plimbă plozii în brațe, tu o să îți plimbi burta în brațe și te vei mișca vai de capul tău, ținându-te de ziduri.

Copiii urlă. Ca design. Pentru că nu știu altă metodă de comunicare, ei urlă. Foame? Urlă. S-a căcat pe el? Urlă. Îi e somn? Urlă. S-a plictisit? Sigur, urlă. Iar sunetele astea au o rezonanță specială în creierul părinților, în special al mamelor. Efectiv nu poți sta dacă începe să chițăie viitorul cockblocker, trebuie să faci ceva, să îl bălăngăni, să îl mângâi, ceva.

Copiii nu dorm noaptea. Sigur, sunt unii, absolut norocoși, cărora copiii le dorm lemn. Așa am fost eu, la primii 2. Al 3 lea a plâns, every fucking night, până la vârsta de 3 ani și 4 luni. Nici măcar nu știam că un copil poate plânge atâta. Și nici nu suporta să aibă pe altcineva lângă ea decât pe mă-sa. Degeaba mă trezeam eu să mă duc să o liniștesc, că urla și mai tare. Așa că vă imaginați cum e creierul nevesti-mii, după 3.5 ani de nesomn, gen dormit maxim 3-4 ore pe noapte și alea cu întreruperi.

Dar ca supliment la astea vin urletele alea bune care însoțesc colicile și creșterea primilor dinți. Când nu îi trece cu nimic, orice i-ai da. Nici pentru burtă, nici pentru dinți. Și urlă micul agitator până când i se inflamează plămânii, pentru că îl doare, rău și nu are cum să spună că îl doare. Și tot ce poți să faci este să aștepți să îi crească dinții.

Copiii se îmbolnăvesc. Mai ales dacă nu sunt alăptați măcar un 6 luni, încep să adune viruși și microbi de pe oriunde se duc. Bate vântul? Pac, 41 de grade febră. Pune-l în cearceafuri ude, fugi la spital, în 100% din cazuri noaptea, că lucrurile astea nu se petrec niciodată ziua, albește puțin pe holurile alea, văzând și alți copii, horcăind, albaștri și cu ochii duși în fundul capului, eventual stai, cu copilul în perfuzii, zile, chinuită pe un scaun sau într-un pat de copil (zic la gen feminin pentru că tații nu au voie să fie internați cu copilul în spital, așa cum m-am înjurat cu o vită de la Victor Babeș, este mama și copilul, nu tata și copilul, da??) Iar asta cu bolile și răcelile durează până iese din grădiniță, pentru că, acolo, își ling reciproc toate jucăriile, toate scamele de pe jos, clanțele de ușă și capacele de toaletă.

Anyway, mai am, dar deja m-am întins și mai am și treabă. Concluzia e că, sigur, dacă îți dorești copii și consideri că parentingul te împlinește, așa cum consider eu, bagă mare, mediu sau mic și fă-ți copii. Dar nu fă copii pentru că îți spun alții să faci și te convingi tu că așa ar fi bine. Pentru că o să îți detești viața și nici copilul ăla nu o să se simtă prea bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.