Cum ar fi ieri, când am regretat că am spus pe blog de ruta ocolitoare Constanţa-Cernavodă şi invers, cea de la Ion Corvin.

Pentru că ieri, când m-am înors de la mare, imediat după Poarta Albă, s-a format o coadă kilometrică de maşini care, am aflat ulterior, dura până în Cernavodă, că aşa s-a gândit ea, ministra transporturilor pizdii, că dacă deviezi câteva sute de mii de maşini prin oraşul Cernavodă, în mod sigur nu vei avea blocaje rutiere.

Aşa că, atunci când am văzut coada, am întors brutal şi vira spre satul băsescian fosta basarabi, actualmente Murfatlar, că nu dădea bine în rezumeul chirului. BTW, îşi aminteşte cineva de Scorniceşti?
Revenind, am mers cei 8 km până la marele nod de autostradă din mijlocul câmpului (nod pe care eşti invitat să mergi, adică să renunţi la un drum naţional cu 2 benzi pe sens, ca să mergi pe o autostradă cu 1 bandă pe sens şi opriri de circulaţie de minim 10 minute şi maxim 25. trebuie să fii lejer tâmpit să vrei asta, dar în fine, cine sunt eu să judec?)

După nod, obişnuit cu drumul liber, am avut un şoc. Drum liber, canci. Plin de clasicele jipane, depăşiri cu 150 pe drum cu 2 benzi vai mama lor, clasicii cocalari care parchează PE AMBELE maluri de şosea, ca să ia pepeni sau să admire privelişte. Pe bune, aproape de Cochirleni, la un moment dat nu aveai pe unde să treci, pentru că domnii potentaţi parcaseră maşinile peste tot, inclusiv pe carosabil.

Desigur, drumul a foat mult mai lejer faţă de omorul de pe Constanţa-Cernavodă, dar nu îmi era mie bine cu strada goală şi cu băieţi care îmi explicau pe blog că aia nu e scurtătură şi ocoleşti mult?
Na, dacă te mănâncă…