Până acum câțiva ani, nu mai știu exact, cinci, poate șapte, nici măcar nu auzisem de existența lui aperol spritz. Efectiv nici nu știam că există, până când am văzut la cineva, la o piscină de fițe. Moment în care am bălit instant, paharul ăla mare, rotund, aburit, cu multă gheață și lichidul fix de culoarea mea preferată.

În paranteză fie spus, sunt omul care preferă spritzul. Îmi place, are avantajul de a-mi regla cantitatea de produs necesară pentru papilele mele gustative, plus îmi plac bubbles-urile în băuturi. Motiv pentru care majoritatea prietenilor mei experți în băuturi mi-au tot dat cu praf, vai, nu se poate să strici băutura cu apă. Iată că, de când există aperolul, aceiași prieteni stau cu bolurile pline în nas, lăsând la o parte specialismul infailibil.

Așa că, pentru o zi de asta călduroasă de noiembrie, o să beau un aperol, pe buza piscinei.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

56 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Acum cativa ani. De atunci tot incerc sa-l uit.

    56
  2. #5

    Am descoperit minunea in 2010 la o nunta in Viena. Ca țăranu am zis ia sa iau un campari orange din asta era ciudat dar am pus pe seama “ca asa se face la ei”. M-a luminat un cunoscător din gasca noastră. Îmi place doar ca il beau de sete, ca pe bere, trebuie sa mai lucrez la stil.

    27
  3. #6

    in 2006, in Austria. Eram cu ai mei la un festival de-al lor si am gustat si eu din bautura aia.

    8
    • #7

      aoleu asa mic esti?

    • #8

      Am 32 de ani

      8
    • #9

      copii…

    • #10

      Chiar, care-i faza in austria de beau pe tot locu’ aperol sprit?

      E penal la gust, ma bucur ca altora le place.
      Eu a trebuit sa spal gustul de aperol cu o vodca cinstita. Nici sotia nu a fost incantata. Cum zic, gusturicai gusturi…

      3
  4. #11

    Papilele mele se lupta cu aperolu`, dar mai ales cu campari.
    Darrr…. Hugo, Mai Tai, Gin tonic, Cuba Libre… vorba ta, sa aiba bule.

    6
    • #12

      eu am o problema de cand eram pusti si am furat niste martini de la vara-mea. pe care l-am baut. si am ramas indragostit de el. cand imi iau alcool, primul lucru luat e Martini, desi nu il beau, ca am diabet, iar nevestei nu ii place. La fel si cu campari, ca seamana la gust

  5. #13

    În 2010 când am venit la Veneția (și am și rămas). Venețienii zic că spritz-ul adevărat se face cu Select, care e un alt lichior făcut în zonă, mai roșu la culoare. Dar tot cu Aperol se vede cel mai des prin baruri pe aici. Unii il preferă cu Campari.

    5
  6. #14

    Prin 2013,prin sudul Frantei….de atunci sunt consumator consecvent;in schimb,e si o sursa de dezamagire ,in putine locuri il gasesti facut cu ingrediente de calitate,sau sa nu dea spre apa chioara.Sunt genul care se aseaza la bar la hotel,imi place sa socializez,mai discut cu barmanii,in felul asta de multe ori observ cam ce fac,si cum il prepara.in schimb tot din gama asta,eu prefer americano….aroma e mai intensa.

    8
    • #15

      Mda este probabil la fel cu sangria. Am baut o sangria super buna pe o plaja uitata de lume in Andalucia, n-am mai gasit pe-aproape. O fi fost reteta ? Ingredientele ? Ambianta? Nush dar yammm
      Aperol inca nu, dar ma apropiu si de el vreodata, cu varsta. Aveam impresia ca este promovat ca ‘digestiv’

      2
  7. Anul trecut, la o nuntă, ne-a plăcut atât de mult încât am băut doar din ăla toată noaptea. Nevasta a zis că a fost bun dar nu mai vrea să audă de el ever vreodată. Eu aș mai putea.

    9
    • #17

      Recomand și Martini Fiero + apă tonică. O încântare de vermut!

      2
  8. #18

    in 2007 su 2008. Frate-meu sta in Padova si zice el ca in Padova s-a cam inventat Aprol Sprotz.
    Acu’ nu stiu daca asa e, dar ei au vorba asta ca stau la un spritz, care nu e neaparat ce inseamna la noi.

    9
  9. #19

    Acum 3 luni, in primul teambuilding din viata mea.
    Vedeam eu ca se lupta fetele cu ceva ciudat, am cerut reteta, am baut si eu, am ramas fan.
    Ii place si frumoasei mele, si noi nu suntem bautori. Dar merge cateodata, seara, la un pahar de barfa.

    9
  10. #20

    Am imbatranit degeaba. N-am baut niciodata asa ceva. Trebuie neaparat sa incerc.

    19
  11. #21

    nu am baut, nu mai beau nici spritz de la o vreme, beau apa separat.

    10
  12. #22

    Cum ar zice nea ilie generalu’, aperolul merge vara daca e foarte cald si tre’ sa conduci mai tarziu. Si chiar si asa exista efectul advers ca s-ar putea sa iti apara vagin. In rest decat sa beau aperol, mai bine beau chinotto direct

    12
    • Lasa prejudecatile de popor nordic din topor, sigur italienilor le creste vagin, cum sa nu.

  13. Dacă mă recunosc virgin (în această privință) 🙂 este chiar atât de rușinos? 🙂

    12
  14. #25

    Prin 96-97 am gustat prima data. M-a amuzat numele ca suna a solutie chimica. Io i-am zis apretol. Nu m-a dat pe spate. Cred c-am mai gustat acu ceva ani tot pe la o sindrofie. E ceva muieresc. Prefer o bere cinstita.

    27
  15. #26

    Prin 2013-2014, l-am incercat la o terasa dupa ce m-a batut la cap un tovaras care lucra la compania importatoare.
    Mi-a placut gustul (sunt amator uneori de “shpritz de vara”, ca si senioru’) si tot il incerc de atunci vara, dar rar ca nu prea beau de fel. Comand impreuna cu fetele de la masa 🙂

    Simt cand, in anumite locuri, barmanii pun prea mult Aperol (sau prea putin fizzy drink) ca gustul de alcool devine pregnant si nu-mi place. Mai diluat, e mult mai gustos, cu lime, portocala si tot ce trebuie.

    2
  16. #27

    prima amintire constienta a numelui o am din 2015 din Albena unde am vazut un stand cu Aperol si urma unei campanii de la televizor. Nu am apucat sa beau atunci.
    prima degustare acum doi ani cu cumnatul!!! Mare om de mult ajutor in viata si numai lucruri bune am invatat de la el.

    7
  17. #28

    N-am baut beam pana azi. Io sunt exclusiv cu rosu sec, coniac si whisky, asa ca cine vrea sa-mi faca cinste sa nu zica ca n-a stiut, da?

    12
  18. #29

    Şpriţul fără apretol l-am descoperit …..mmmmm ….acum 50 de ani. Bunicul meu, un master chef real al anilor 60 – 70 (dupa nasterea mea a renuntat la cariera internationala, ramanand in tara) avea “bunul” obicei sa isi tina paharul cu şpriţ in frigiderele alea enorme din bucatarii – şmecheria maxima, un fel de “ce inseamna sa fii mafiot” al vremurilor, era sa descopar in fiecare zi noul loc unde si-l ascundea (era un fel de ‘cauta si gaseste’) si sa il golesc.
    Aperol in combinatie cu Prosecco sau cu alt spumant nu este tocmai pe gustul meu, sunt vremuri de mult apuse de cand imi faceam veacul cate 3 luni si ceva in Neptun, una din “deliciile” anilor ’90 era sa comandam un “triunghi” de bitter – asta e pentru cunoscatori 😉

    8
  19. #30

    Incearca sa il prepari asa: aperol, prosecco & top up di apa tonica
    Fammi sapere

    1
  20. #32

    Am auzit anul trecut de altă nebunie, Negroni. Abia anul ăsta am aprofundat studiul, cu variante diferite, recomand!

    2
    • Yea, Negroni parcă merge mai bine decât aperol.

      1
    • Tre sa studiez si eu
      Anul asta abia ce am incercat Campari Spritz (facut la mama lui). Ambrozia zeilor 🙂
      E loc pt toata lumea la mine, sa nu o ia ca o tradare Aperolul, tzuca-l tata 🙂

      1
  21. #35

    Borș dulce. Încercați un Floris sau Lacrima lui Ovidiu, că măcar nu au coloranți și nici atîta zahăr.

    3
  22. #41

    Lasa aperol spritz. E bun, da. Dar eu pic de fraier la Hugo.

    4
  23. #42

    diletanti! pffff, apa in …”beutura”

    bere, vin rosu, whisky, atat am avut de zis

    4
  24. #44

    pe aceiasi tema recomand Lillet.

    1
  25. #45

    Am gustat și pentru mine-i prea dulce. Rămân la pălincă, vin roșu sec, coniac și whiskey/scotch single malt.

    3
  26. #46

    AS da faliment daca as bea asa ceva. 😀

  27. #47

    Bleah!

    1
  28. #48

    In vara asta am vazut pentru prima data pe youtube la cineva care bea aperol la terasa. Am luat o sticla care mi-a ajuns vreo 3 luni, beam un pahar in weekend

    2
  29. #49

    am baut acum vreo 5 ani cred, nu m-a “prins” absolut deloc, o bautura banala

    1
  30. #50

    acum 4 ani.
    Organizam o petrecere pentru copii , cautam ceva si pentru bucuria noastra, a mamelor…. Am vazut la raft sticlutele de Aperol Soda, mi s-au parut chic si mai ales necompromitatoare, cu numai 3 grade.
    Toata lumea fericita, mai putin mama antialcoolica care s-a plins ca era sa ameteasca….
    De atunci am incercat diverse aperitive la sticluta Aperol, Crodino, Bitter.
    Nu-mi oferiti analcolice.

    2
  31. #53

    sunt nelamurit, mai exact cum se ofera?

    • #54

      Simplu, cei care se pun la coada mai tarziu sa lege sacosa de sacosa din fata.

  32. Prin 2017, cred ca m-au convins sa incerc niste videoclipuri italiene (asta inseamna reclama eficienta).
    Deja eram dat pe prosecco, imi plac si chestiile amare = love.

  33. #56

    Acum aproximativ un an, intr-o vizita la niste vecini, a zis vecinul meu sa bem un aperol spritz ( imi tot povestise de el si eu tot ziceam ca nu am baut niciodata ). Am ramas cu gandul la acea bautura. Apoi am cumparat ingredientele si am facut si eu acasa, bun tare. Merge bine vara, e mai racoritor decat un sprit “normal” si parca mai interesant. Sigur, multi inca mai zic ca e bautura de femei, o fi, dar am baut multe balarii “masculine” care nu au avut niciun sens, asta macar e o bautura buna.

    1