Am pus și acesst text, pentru că este continuarea explicativă a primului. Sincer, nu cred că le voi mai pune, nu știu câtă plusvaloare aduc sitului, pe primul l-am pus gândindu-mă că poate sunt eu prea bătrân și nu înțeleg noul tip de literatură.
Poate un pic de feedback ar fi util pentru autoare.
Feedbackul meu ar fi; textul este dezlânat, nu are coerență, poate fi citit de oriunde vrei și nu simți că ai pierdut începutul sau sfârșitul. Dacă ai ceva de spus și chiar vrei să scrii, nu cred că acesta este stilul. Știu că, la 25 de ani, ai impresia că descoperi întotdeauna geniul și că ceilalți nu ți-l înțeleg, dar crede-mă, scrisul există de mii de ani în forma Început, Cuprins, Încheiere, oricum ai crede că descoperi gaura din covrig, ea era acolo dintotdeauna.

Salut din nou. Sînt masochista din „Amintiri cu refugiați ucraineni” (am scris corect forma de plural, să mi se mai ierte din păcate). Aș dori, dacă mi se permite, să aduc un bagaj de clarificări pentru a îmi mai spăla fața (ironic, nu mi-am expus-o în postarea precedentă).

Am citit cam toate comentariile care s-au tastat la articolul meu, cel puțin pînă s-au lovit unul în altul de s-au numărat 63. Nu, nu mă droghez decît cu fantezii și visuri pe care Internetul le-a plămădit din seva cărților citite de mine.

Da, am aproximativ 25 de ani și nu sînt nostalgică de a lui Ceașcă care a ajuns să scrie cu „î” pe unde apucă. Rumegați aici o dezbatere pe tema aceasta, mersi aceluia mai răsărit la minte care mi-a comparat voma literară cu o ciornă de pe Vice! Balaur mi-a luat apărarea, există și oameni care șed strîmb și judecă drept, voi ține cont de povața ta pe viitor ca să nu mă mai țigănesc cu toți trollii.

Am ales titlul în cinstea ciclului meu erotico-sexual fiindcă atunci ascultam piesa aceasta care hălăduiește în mine precum haiducii în codrii plin de frunze ai patriei. Cîți ne-au mai lăsat defrișările masive… Nu mă așteptam nici pe departe să fie clickbait. Am presupus că individul sadic este refugiat (nu judeca o carte după copertă, chiar dacă este una atractivă) și, din cauza acestui quid pro quo (unii dintre noi au învățat pentru Bacalaureat de au aflat că așa se numește confuzia ilară pe care Dandanache o face cînd îl numește pe Ștefan Tipătescu soțul stimabilei Zoe Trahanache) l-am poreclit „refugiatul ucrainean”. Ce să mă fac dacă muma m-a fătat la granița cu Putin și nu într-un cătun din Afghanistan? Poate m-ar fi pîngărit și pe mine un taliban pe altarul Jihadului în loc să mă înșface ca pe ghem un romîn neaoș.

Actualul iubit al verișoarei mele este doar băiatul căruia i s-au furat prosopul și hainele. Spre deosebire de exhibiționist, nu am înțeles ca acel fost coleg de facultate să se fi excitat cînd a făcut paradă în curu’ gol. Nu m-am combinat în veci de veci cu actualul iubit al verisoarei mele, altuia am reușit să îi dau coșmaruri pe care să le ducă în lumea ailaltă.

Pe 8 septembrie am ieșit la întîlnire cu un individ care mi-a zis că, dacă nu ne vedem pînă mă întorc din „vacanță”, îmi dă papucii și o ia pe alt drum, nu pe acela spre mine. De vreo 4 luni și jumătate își izbea ștromeleagul de pat cu gîndul la penetrarea orificilor mele pînă să îi fac penisul să pocnească în blugi cînd m-a pipăit. Și da, chiar am redat cuvînt cu cuvînt sintagma „iubite vanilla”, nu este deloc vina mea că îl pasiona BDSM-ul. Pe mine memele pe care Vadim Tudor le-a lăsat moștenire și postările lui Trăistariu cu „steagul” țării pe care și-l fîlfîie pe Instagram mă fac să rîd isteric. Different strokes for different folks.

Ăla care se întreba cum de știu că sînt „vanilla” cînd eu de fapt nu m-am tufut decît în vise, am luat-o ca pe o stare naturală. Nu se face educație sexuală în școlile de la noi, cel puțin nu una temeinică, nu mi-am explorat sexualitatea. Am crescut din fașă cu știrile de la ora 5 și poveștile bunicii în care consortul o rupea în bătaie. Fiecare dintre noi își făurește propriul Bau Bau în funcție de ce a văzut. Am experimentat BDSM cu individul de pe Internet fiindcă părea de încredere (totuși mi-a spus că tremuram în mașina lui), deși nu eram în limbă după el. În America fetele vor să scape de virginitate cît mai repede și nimeni nu mai clipește din ochi. Nu am privit acele acte ca pe o formă de bonding.

Eram prea ocupată să găsesc iubirea adevărată, nu să merg pe la grătare. De aia sînt virgină. Un fost mi-a scris că o femeie nebună va aduce numai probleme. Nimeni nu se căsătorește cu frustrările și bolile tale mintale decît dacă le are pe ale lui ori joci teatru ca să îl ademenești în peștera ursului. Constatarea mea rămîne că atragem ceea ce sîntem.

Ar fi trebuit să verific și, în loc de „reenacting” (așa cum documentariștii vor să reproducă momente glorioase din istorie, la fel m-am străduit și eu în modul meu stîngaci să le reconstitui pe ale mele), un cuvînt mai potrivit era „reenactment” preluat din psihologie.

Pentru ființa mirobolantă care m-a sfătuit să îmi caut un om sănătos la cap cu care să fac sex sănătos. Nu doresc o relație normală, niciodată, la nivel inconștient, nu mi-am dorit asta. Rudele mamei au avut parte de abuz și violență cît cuprinde și s-au măritat cu bărbați normali. Mariajele lor și toți postacii de pe facebook ce rînjesc în vacanțe m-au convins solemn să nu ajung ca ei. Am cunoscut băieți normali, nu mi-au plăcut. Știu că era numai o pildă, nu să o iau ca pe o insultă ori miștocăreală. Mi-a explicat una că ce ceea ce găsesc eu incitant nu este incitant pentru alții. Ceea ce îmi doresc eu într-un partener nu dorește ea. Asta poate mai aduce lumină asupra faptului că fericirea este una singură, dar poartă o mie de chipuri. Dacă voiam pe cineva care să mă iubească și atît, îmi cumpăram un cîine fiindcă oamenii vin întotdeauna la pachet cu fel de fel de condiții idioate și ilogice, nu îmi voi petrece ani din viață să îi analizez ca să am cu cine bea o bere sau să călătoresc la munte. O relație trebuie să mă aducă pe culmile paroxismului, nu să mă facă să mă întreb de ce mă plictisesc alături de cineva. În calm și liniște mă scufund cînd ascult muzică ori urmăresc un desen animat. Atît.

Băiatul cerșetor de poze și ăla care m-a confundat cu un pensionar din Caracal ce se masturbează la povești cu virgine (la începutul cărții, ce era protagonista dacă nu cumva o fecioară?), jubilați! Nu doar voi ați întrezărit în bijuteria mea artistică scenariu de „50 shades of Grey”. Poate va turna Tudor Giurgiu sau Cristi Puiu viitorul blockbuster de la Cannes cu scenariu pe baza poveștii mele, Doamne, ajută!

Celor care nu găseau rostul incidentului cu trotineta, am explicat că povestea este în desfășurare și că aparține unui ciclu, nu dau mură în gură concluziile în primul paragraful. Pe 7 aprilie am auzit-o. Degeaba mi-am mîncat anii pe forumuri despre psihologie patologică și colegii m-au desemnat Ernest feminin, nu am oferit atenție semnalelor pe care studentul le-a presărat în conversațiile noastre.

Utilizez date (14 aprilie, 5 mai) cînd relatez pentru că așa este mintea mea construită și mai fac ordine în noianul de evenimente.

Cu dedicație pentru ăia care au fost nevoiți să dea un search pe Internet ca să nu mă acuze de înjurături ori misticism tantric cînd „vanilla”, „reenacting” și „freaky” le-au apărut, nu faceți febră musculară la degete de la tastat ori click-uri, vă mai îmbogățiți vocabularul așa cum nu v-au căzut mîinile și nici nu v-a crescut păr în palmă din cauza labei, altfel aveați voi mai multe șanse de a fi cap de afiș pentru știri la categoria „freaks”, nu eu.

Acum că Moș Crăciun și-a golit sacul cu daruri, vreau să închei cu precizarea că postarea aceasta mi-a deschis apetitul pentru scris (mă supărasem așa de tare încît am hotărît să nu îi mai trimit kinky content lui Arhi/Cetin). Mie lanțul de evenimente mi s-a părut logic, nu dezlînat. Toți cunosc proverbul acela că, dacă îți strigă satul în ureche să te culci pentru că ești beat, așa o fi. Sînt deschisă la feed-back de care s-ar nimeri, nu poți realiza nimic de calitate stînd într-un turn de fildeș și făcînd din credința că ești infailibil scut în fața încercărilor.

98 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  www.vice.com/amp/ro/article/qvpk5p/de-ce-scriu-cu-i-din-i-desi-toti-profesorii-din-romania-imi-spun-ca-e-gresit

  Articolul ce explică de ce scriu cum scriu din punct de vedere ortografic.

  0

  • #2

   nu la ortografie ma refer. iar vice sunt idioti. regulile academiei romane nu sunt opționale. iar eu chiar am prins cand se scria cu î din i si a necesitat un efort mare sa imi modific scrisul

  • #3

   Scrii cu î din i pentru ca te vrei altfel decat ceilalti. Nu pt ca esti mai desteapta. De fapt de oameni mai destepti decat regulile e plina Romania. Succes cu literatura, sper sa gasesti si oameni care sa reziste sa te citeasca, fie si cu î din i

   32

  • #4

   Numai astia batrani scriu cu î din i. Asa ca mai umbla la varsta putin 🙂

   5

  • O să fac eu puțină pledoarie pentru tine, nu fi tristă, dar nici nu te bucura prea tare.
   1. Scrie
   În primul rând că scrisul e – fără niciun dubiu – un lucru bun. E ceea ce rămâne, e nemurirea aia de care vorbea Cetin acum câteva zile, n-o căuta în altă parte, acolo e: în scris. Acolo rămâi intactă peste veacuri.
   2. Scrisul e contextual
   Știu că scrii pentru tine, dar dacă vrei să te citească alții prinde-te de context. N-o să vorbesc aici de ce valoare aduce blogului, că nu știu să-ți dau o notă, dar dacă vrei un sfat de la unul care-a trecut prin toate păcatele tale, rafinează-ți textul pentru cititori. Dacă ai ști ce mizerii scriam și eu pe la începuturi… Gândește-te la cel mai prost cititor al tău. Dacă l-ai făcut să te înțeleagă, dacă a avut reacția pe care-ai căutat-o, atunci ai scris bine.
   3. Inspirație
   Așa cum spuneam mai sus, și eu am păcătuit înmuind penița în alte texte sau surse, ceea ce nu mi-a adus nicio satisfacție și nu m-a ajutat cu nimic. Originalitatea nu vine din cuvintele folosite ci din ordinea lor. Iar ordinea o dai tu.
   4. Viteza
   Nu te grăbi, textul nu trebuie să fie gata azi. Nu ți-a dat Cetin normă la scris, nu? Sau ți-a dat? Nu te grăbi, pășește ușor pe fiecare element: spațiu, timp, culoare, auz, văz, senzații, etc. Cititorul nu are cum să ghicească ce se întâmplă dacă nu-i spui. Nu e film, e doar text, ceea ce e cu mult mai manipulabil.
   5. Scrie.
   Aici sau în altă parte. Nu te opri.
   Nu-mi place momentan, dar cu mai multă practică o să iasă.

  • #6

   Mie domnisoara imi pare ca da semne de schizo sau o mare depresie, la cate de dezordonate ii sunt gandurile. Scrisul poate ajuta si unii medici il recomanda.

   11

  • #7

   Cum sa pierzi timpul in 10 pasi! Daca vrei dragoste adevarata da-le o sansa celor de ~40 ani, acolo e adevarata ta provocare!

   7

  • #8

   #word

  • #9

   Ai absolvit cumva literele pe la Iași? :)) Acolo ni s-a impus sa scriem texte cu “î” pentru ca, din punctul de vedere al profesorilor, modificarea făcută de Academie nu avea background lingvistic, ci a fost doar o forțare a limbii ca să își dovedească rădăcinile din latină. Deci da, am scris și eu 3 ani cu “î” (între 2012-2015) ca să pot absolvi :))

   0

  • #10

   ce cretini

  • #11

   Finally, welcome to the club!!! Sînt și î pînă la moarte! Mi s-a reprosat de mai multe ori despre faptul ca nu as sti sa scriu decit mi s-a atras atentia ca “o sa vezi tu daca nu crezi in barbos, cum adica sa nu crezi in domnul nostru pletos barbos hipiot” si altele de genul… P.S. Why not try to write directly in English? That would cull the readership a bit…

   0

  • #12

   Să nu confundăm, totuși, nostalgia cu puterea obișnuinței. Că de multe ori e mai greu să modifici decît s-o faci altfel de la început. Că asta e o bășină de struț cacademic, e altă poveste…

   0

 2. #13

  Fata draga, nu fi trista…
  De rude ai zis da de mama, tata mai putin. Poate o fi genetic…

  9

 3. #14

  LOOOL! Parca-i Eftimie explicandu-le doct, condescendent si superior tuturor de ce e el mai destept si are dreptate.
  Succesuri!

  70

  • #15

   Doar pastișă de Eftimie, lipsește sublimul avânt de slăvit rușii și dreapta credință. Dar aura de superioritate și geniu neînțeles promite. Aia e, mult succes tinerei condeițe în viitoarele zburdălnicii literare, nu face să pună la inimă toți ciobanii și inginerii ce-i zic că bate câmpii, unii autori n-au fost apreciați decât post-mortem, până la urmă…

   PS: în atenția autoarei, regulile de scriere a limbii române chiar nu-s opționale, cum bine a zis Cetin Aga. Că poate se trezește vreun lup tânăr din preaplinul ființei sale unice și speciale să scrie ca un lup mai bătrân, de-i zicea Neacșu, și el scrie, el se citește.

   7

  • #16

   Cam asa ceva. Ma refeream la aerele de geniu neinteles. Eftimie chiar are verb. Pacat ca nu-l mai inghit nici c-o galeata de lamaie de la un timp.

   5

  • #17

   Exact la Eftimie m-am gandit si eu

   0

 4. #18

  “Sincer, nu cred că le voi mai pune, nu știu câtă plusvaloare aduc sitului”
  Sa stii ca aduc, dom’le.
  Aduc valoare celorlalte articole de pe site.

  79

 5. #19

  meh, in afara de codi vore, n-am ramas cu nimic :))

  6

 6. #20

  Draga masochista,
  mai scrie…
  Vom vedea pe parcurs ce si cum. Acum eu sunt dintre nebunii (imi place sa cred ca nu sunt singurul) care au citit ambele articole de la cap la coada.
  Dupa primul am ramas ca dupa un episod pilot… astept sezonul unu.
  Dupa cel de azi… e parca ai incerca sa dai socoteala celor ce ti-au comentat in contradictoriu si pe noi cei care asteptam continuarea ne-ai ignorat complet.

  Deci astept si episoadele urmatoare pentru a-mi forma o ideea mai precisa. E posibil sa te citesc sau e posibil sa nu te mai citesc: 50 shades…

  12

  • #21

   Eu voiam să lămuresc niște minți pe care scriitura mea le-a zăpăcit.

   Dacă tu și alții încă aveți niște semne de întrebare care vă răsar înaintea ochilor cînd îmi citiți întîmplările, voi răspunde la ele în comentarii ample și cu enumerații atîta timp cît nu mă lasă puterile.

   1

  • #22

   Subscriu la ce a spus”un om”. Așteptam continuarea, lasă cearta cu cei ce nu te plac, vor fi acolo întotdeauna. Nu cred că poți’sparge” tiparele din prima, mie (nu știu cât de mult contează) mi-a plăcut. Nu se compară cu ce scrie Nea Ilie de la sculărie, dar te-aș citi în continuare.

   0

 7. #23

  Mi se rupe pula de ce am citit si incercat sa inteleg, dar autoarei ii lipsesc multe (inclusiv puli)
  etc
  Lasa-te de asta, iesi in lume si baga ce vrei in tine!

  58

 8. #24

  Fata moșului, dacă ai noroc în viață, o să-ți dai seama ceva mai târziu că nu ești foarte inteligentă și neînțeleasă, ci doar NF și prostuță din născare. Și spun asta cu tot dragul pe care îl pot avea pentru co-cititorii de aici. Numa te rog eu, nu te apuca de HR, că e plin deja acolo de astfel de exemplare.

  97

  • #25

   Ne-a făcut și labagii.

   13

  • #26

   Ba, reflectand la o parte din ce a scris ar fi si mai trist sa fie ceva psiholog, desi sunt ateu spun si aici un ‘doamne ajuta’ ca nu i-ar fi dat cineva diploma

   2

  • #27

   I could not have said that better myself.
   Am citit primul text in întregime și nu are fir narativ. Simplu. Șirul de evenimente este greu de urmărit, iar combinația de romengleza este o dezamagire totala.
   Am citit și o mare parte din articolul de azi: nu înțeleg rostul screenshot-urilor și al linkurilor trimise.
   Aceeași eroare cu firul narativ. Începem cu un subiect, schimbam cu alt subiect și ne jucam așa pana la final.
   Indiferent ce ai scrie, cel mai important lucru este ceea ce transmiți. Cu ce rămâne cititorul după ce pierde 5 minute sa citească.
   Cu ce am rămas eu: ca esti HOT și ca te umfli in pene ca esti așa. Ca esti pura și virgina .. dar ai 25 de ani și tot felul de gânduri murdare. Cu ce ma ajuta pe mine sa știu toate cacaturile astea? O da bine la adolescenți in căutare de 50 shades of grey / young adult writing, dar pana și alea ai fir narativ …
   Mai bine învață o meserie și lasă-te de aberat ca nu merge!
   My humble two cents! Ca romengleza sa se înțeleagă !

   0

 9. #28

  Vrei relatie, relatie care sa te duca pe culmile paroxismului si sa te tina acolo. O sa folosesc “englezisme” ca mi-e mai usor si vad ca nu fugi de ele.
  Well… tough luck. Relatiile implica si plictiseala dupa un timp. Dupa ce trece frenezia primelor luni si ajungi sa traiesti cu omul ala, inevitabil dai si de parti plictisitioare, de traume, frustrari, etc. ale lui, pe care daca vrei sa traiesti cu omul ala, va trebui sa le descoperi si le analizezi.
  Din experienta proprie, cand iubesti pe cineva, iubesti si sa te plictisesti alaturi de acea persoana.
  Ce vrei tu nu exista. Fie accepti asta si gasesti un baiat cu care sa ai o relatie, fie mori virgina.
  Simplu.

  35

  • #29

   oricum moare, de ce sa nenoroceasca vreun ghinionist?
   bine, ipotetic, ca nu pare o situatie reala.

   6

  • #30

   Eu nu am avut parte nici măcar de frenezia primelor luni, că ăia care voiau relație cu mine ba visau la sex printre brazi, ba mă invitau la ieșit fără ca eu să fi scos mai mult de trei cuvinte din vîrful degetelor.

   Nu pot iubi un om cu care mă plictisesc, asta m-ar face să îl urăsc de moarte. Am oftat de atîtea ori că de aceea nu sînt capabilă să iubesc cu adevărat…

   Nu îi înțeleg pe indivizii ăia care stau în concubinaje stătute cu anii și mai și fac copii pe deasupra
   Am rubedenii, am colegi de facultate ori vecini, cunosc fenomenul ăsta molipsitor.

   Eu doresc pe cineva care suferă traume și frustrări pe care să i le descopăr și analizez, îi făceam pe unii cu ou și cu oțet deoarece nu au venit la pachet cu ele.
   Pot oricând să îmi găsesc un băiat (acela cu care vorbeam pe Internet despre iubitele lui vanilla cred că și acum ar accepta să ne împăcăm), am vagin, bărbații vor să se cupleze cu tine doar pentru că le dai consimțământul să te găurească cu „veverița” ca pe „scorbură”.

   2

  • #31

   Fie sare dintr-o relatie toxica in alta si mai toxica. Oamenii care te fac sa te simti pe culmile extazului constant de obicei au o tulburare de personalitate (de obicei bipolari in starea de manie sau borderline). Si intradevar nu te plictisesti niciodata. Ca te duc direct in rai cu viteza ametitoare si nici nu apuci sa respiri de 2-3 ori aerul ala plin de toate miresmele pamantului ca imediat te trec metodic si sistematic prin toate cercurile iadului. Dai sa iesi de acolo si te trezesti intr-un rai mai parfumat .. pana alunecati iar pe rand in alte 2-3 cercuri ale iadului necunoscute pana atunci, inventate de ei, atat de nasoale ca pana si Satana se scarpina in cap cu mirare.

   13

  • #32

   Inca ceva trist, cu cat inaintezi in varsta cu atat e mai greu sa gasesti un barbat care sa stea dupa tine pana te hotarasti sa treceti la sex. Si nu pentru ca ar fi nesimtiti sau ceva, ci pentru ca in functie de varsta ai alte asteptari de la persoana de langa tine. Daca pana la 20 de ani sa zicem, nu e nimic iesit din comun sa fii virgina, la 25 de ani, imi pare rau sa o spun, e un red flag.

   21

  • #33

   Te contrazic putin, chiar si Mr Leo di Caprio are la ora actuala un concubinaj statut. Marturisesc ca nu m-am asteptat la asta din partea lui! Nu dezamageste, oricum, dimpotriva, surprinde! Daca Leo poate, putem si noi, muritorii de rand.
   La inceputuri e ispititoare noutatea dar in timp te plictisesti si de ea sau obosesti. Cine naiba poate sa vaneze zilnic, saptamanal, lunar mereu si mereu alta prada? Trebuie sa ai resurse serioase pentru asta, timp, bani, porsche, lamborghini si o nevasta sau un sot intelegatori!:)) Asa ca Vandici!:))

   0

 10. #34

  “Quid pro quo” nu înseamnă confuzie între 2 persoane…

  10

  • #35

   Hai, te rog, sa nu lasam adevarul sa stea in calea unei povesti frumoase, cum ca autoarea a studiat asiduu la Bacalaureat, ca orice virgina care se respecta.
   Si baietii aia la care viseaza, tot o “confuzie intre doua persoane” si-ar dori cu ea, cel putin asta inteleg din deloc putinul magulitor stil in care isi descrie curtenitorii posesori de veverita amatoare de scorburi.

   Bai, recunosc spasit, am facut efortul sa citesc ambele articole. Am cunoscut cel putin 4 tipe pe acelasi calapod si am invatat si de ce ar trebui sa se aprofundeze in scoala temeinic studiul expresiei “don’t stick your dick in crazy”.

   Per aspera ad astra, sau, cum ar spune autoarea, “cu greu ajunge veverita imaginara la scorbura ipocrita”.

   0

 11. #36

  ieftinie, cum am zis la aberatii-1, sau epigon al numitului, chiar daca s-a dat!

  2

 12. #37

  Mie imi place Eftimie. Mi se pare unul dintre cei cu scriitura a mai buna din media romaneasca. Nici un moment nu m-am gandit ca este rusofil. Ar fi mult prea subtil. Daca e asa, sansa sa devina cineva rusofil pentru cum scrie el mi se pare atat de mica incat, daca ia bani de la ambasada rusa, nu pot decat sa il felicit. Sunt putini cei ce ies pe plus din relatia cu Rusia, in cazul lui sa ia bani degeaba.
  E absolut stupid sa crezi ca daca zici ceva adevarat, dar neplacut, despre neamul tau, esti rusofil. In mintea mea, chestia asta, are tot atat de multa logica ca argumentele celor ce il fac pe Arhi pesedist doar pentru ca spune lucruri adevarate despre cloaca din USR.
  Despre “masochista” am insa alta parere.
  E prea mult “praf”, prea multa incredere nefondata pe cunostinte: literare sau sexuale.
  Daca ar exista un blog – pre Arhi, adica unul in care sa isi faca mana la scris unii care promit dar inca nu sunt pregatiti, cred ca locul i-ar fi acolo. Nu aici in liga profi. Sau cum bine a punctat cineva: aduce plus valoare pentru ca uneori calitatea a ceea ce e scris aici iese mai bine in evidenta prin comparatie.
  Sa comparam Masochista cu Madame? E ca si cum compari democratia roamaneasca cu cea britanica. Cam asa vad diferenta.

  19

  • #38

   @Septimiu: mda, nus’ce sa zic cu PSD-ul, recent era ridicata in slavi Dancila pe aici de am crezut ca au dat rusii’n DNS-uri. Prefer fara politica, asa ne putem permite sa avem pareri bune unii despre altii.

   0

 13. #39

  Ce rea s-a facut lumea mamaie, jicneste degeaba si te mai bate si la cur!

  17

 14. #40

  Uite, eu posibil sa fiu genul de tip care la prima vedere pare plictisitor. Ca n-am fata sau corpul care sa atraga nici macar chelneritele sa-i zambeasca pt nimic altceva decat bacsis. Dar daca ai rabdare, s-ar putea sa descoperi ca-mi plac multe chestii si sunt deschis la multe altele noi. Nu caut consoarta, sunt deja insurat, am 35 ani si o fetita de 7. Zic doar asa, ca in interactiunile astea cu diverse specimene masculine s-ar putea sa dai de unul intr-un colt care tace, ca in povestea aia cu caruta zgomotoasa care e goala si cea linistita pentru ca e plina. Dar care isi asteapta randul sa te saturi de zgomot, ca aia de mai sus par fix zgomotosii aia nesiguri pe ei.

  Si exact cum zicea cineva mai sus, in ORICE relatie apare monotonia si plictiseala, indiferent de cat e de spicy. Si abia atunci ajungi sa cunosti omul cu adevarat, asa cum e el/ea. Ca atunci cand e fun&games, toti stiu sa-si puna masca aia interesanta. Ca idee, nevasta-mea are cel putin 3-4 prietene la 35+ ani care isi tot asteptau printul pe cal alb si sa vina unu sa le inteleaga pe ele, fara ca ele sa faca cine stie ce efort. Sau unu nu era bun ca era prea bun, altul nu era bun ca era prea rau.. intelegi tu, toti aveau cate ceva rau. Si ia ghici cine-si tot posteaza fesierii pe insta in speranta ca poate atrag pe cineva, doar ca acolo e concurs de tinerete unde apar din urma cele cu 15 ani mai tinere si piele mai neteda. Pana la urma daca nu ti-am zis nimic, nu ma asculta, fa cum simti tu ca e bine.

  18

  • #41

   Am stat la conversații lungi și cu tipi mai tăcuți. Mulți chiar nu aveau ce să îmi împărtășească, iar după o săptămînă ori două de lungit pelteaua nu știu la ce mă mai puteam aștepta. Eu sînt o moară stricată cam cu oricine.

   De fapt, m-am îndrăgostit de unul care îmi trimitea paragrafe lungi, la prima vedere, o fire destul de retrasă.

   Nu caut trup de Adonis. Mi-au plăcut băieți care erau medii ca frumusețe dacă era să mai întreb alte 10 persoane.

   Tulburarea bipolară nu este o tulburare de personalitate, ci de dispoziție. Am auzit de Borderline Personality Disorder, nu îmi trebuie pe cineva cu ea ca iubit, ci ca amic.

   Și da, stau să cunosc omul, dar dacă nici online nu excelezi la exprimare, atunci nu te vreau în viața mea decît dacă ești băiatul curier.

   0

 15. #42

  Quid pro quo înseamnă altceva. Nu-ți crește păr în palmă dacă dai un google.
  În rest, rămâne cum am stabilit 😉
  PS Măcar ai învățat pluralul pentru “ucrainean”.
  PS 2 – Dacă Arhi le mai postează e decizia lui, dar tu mai trimite. Suntem aici să te corectăm și să facem mișto.

  34

  • #43

   Mă gândeam să comentez și eu fix asta, dar am șters ulterior. Acum, dacă tot ai zis tu, trebuie observată și superioritatea din paranteza de după :))

   2

  • #44

   @George – … dacă nu e și fudul… știi cum zic?

   2

  • #45

   Quid pro quo (‘what for what’ in Latin[2]) is a Latin phrase used in English to mean an exchange of goods or services, in which one transfer is contingent upon the other; “a favor for a favor”. Phrases with similar meanings include: “give and take”, “tit for tat”, “you scratch my back, and I’ll scratch yours”, and “one hand washes the other”. Other languages use other phrases for the same purpose.
   Daca tot e sa ma murdaresc de romgleza pe la gura, imi odihnesc cazul, ca sa zic asa.

   2

  • #46

   @Genghis Han
   Eu nu ma descurc in engleza incit sa traduc integral si cu subinteles, dar formula “a favor for a favor” (si restul) nu seamana mai degraba a “do ut des”? Ma gindesc ca poate englezii au luat “quid pro quo” din latina ca le-a placut cum suna si i-au personalizat sensul, chiar daca altfel decit restul Europei, la fel cum au decis sa circule pe partea stinga a strazii, de exemplu.
   In general, quid pro quo , in vorbirea de toate zilele , are exact sensul “a inteles Roma in loc de Toma” , e corect in context si nu inteleg de ce a suparat citiva cititori.
   In caz ca gresesc, ma supun judecatii lui Maithun.

   0

  • #47

   @Stefablue – greșești. Nu e nimic de judecat. Expresia înseamnă fix “tu faci ceva pentru mine, eu fac ceva pentru tine”. Sau “serviciu contra serviciu”.

   5

  • #48

   @stefablue; excelenta argumentatia, numai ca:
   Quid pro quo, asa cum a scris-o autoarea si cum am preluat-o noi, astia mai carcotasi este un termen juridic folosit care insemna exact ce am spus eu. E drept, e folosit mai mult in jurisprudenta anglo americana.
   Qui pro quo ar avea semnificatia potrivita (dexonline.ro/definitie/quiproquo), pe care o sustine autoarea si pe care o argumentezi si tu.
   Tomato, potato….

   3

  • #49

   oups, unde e cenusa?
   M-a jenat un pic d-ul ala, ca mi se parea in plus, da’ am zis ca-s eu semidocta ca din latina am ramas doar cu maruntisuri gata enuntate, deci l-am copiat cu grija…. Nu cred ca am avut de-a face niciodata cu termenul juridic. Doar ca “o mina spala pe cealalta” mi-a amintit de “da-mi ca sa-ti dau”.

   Data viitoare o sa il ascult pe Dr.Acula si o sa gugalesc cind ceva n-o sa mi se para chiar in regula…

   Gratias

   0

 16. #50

  Exact gandul la HR-iste m-a dus postarea. Bonus, o amintire cu o fată un pic cam în formă (rotundă), eram 4 într-un taxi, ea în spate se ruga de un dârlău pe mobil să meargă la el și ăla o refuza de zor. A început brusc să plângă și le-a zis tuturor, băi voi nu faceți ca mine! Am fost cea mai faină virgină din liceu și facultă, eu proasta nuuuu eu nu mă fut că sunt prea bună, mă păstrez, … și acuma că m-am îngrășat nu mă mai fute nimeni și ma rog de o p-lă!!

  29

 17. #51

  Ce sa-i faci, asa sunt eu, fiinta mirobolanta si nu exista nici o sansa sa ma schimb in “nemirobolanta”! :))
  Pe mine nu m-ai zapacit dar m-ai speriat, ca tu insati te-ai gandit ca tanara si nelinistita cum esti, ai putea ajunge in ograda vreunui nene tot nelinistit si el, dar un nene ca-n filmul Seven. Si nu, nu te gandi ca nenea e Brad P, e alalalt. Nu, nu e nici Morgan F (ca sa vezi ce initiale au si oamenii astia! :))), e ala rau, rau de tot, John Doe! Brrr…

  Totusi m-am linistit ca mi-ai spus ca detii controlul si sper sa fie asa cum zici. Ba as avea parte si de mai multa liniste daca ma asiguri ca in posetuta, la intalniri cu nabadai, ai ceva arme albe, adica ceva pumnale, sabii si topoare.
  Altfel mie imi esti simpatica si te urmaresc desi stiu ca in materie de sex nu ma vei surprinde. :))

  5

 18. Text deprimant , fara substanta , obositor care nu poate fi comparat in niciun caz cu o voma literara de pe Vice (aia e mai entertaining ) ci doar cu o voma de pe trotuar. Tu doar degurgitezi gandurile intr-un fisier text si le faci clickbait-uibile fara un minim efort. Recomand Facebook pentu asta sau TikTok daca add-ul este mai accentuat decat cred.
  Hai sictir , pitica nenorocita !

  26

 19. #53

  ok, tl;dr all. dar “Nu doresc o relație normală” e acelasi ca “eu scriu diferit” creez ceva nou, da, doar ca nu, cum a observat si cel ce ti-a dat voie sa scrii aici. raman la ideea ca atat timp cat nu ai ceva scoala in domeniu iar oamenii spun sa te culci poate e mai bine sa o faci.
  cred ca te incadrezi la cauta yt “overcoming malignant shame [cc]” nu sunt doctor specialist in asa ceva dar cred ca ai ceva nevoie de ajutor.
  poti sa ai succes in online dar unde coerenta nu e necesara gen OF. altfel sunt curios ce job ai, doamne ajuta, sper ca nu HR :))

  6

  • #54

   Cum ai reacționa dacă ai afla că momentan nu am niciun job? Relieved?

   Sunt de acord cu cei din forumul lui Arhi că am de lucrat la coerență, doar că nici nu am habar de unde să încep. Lol. Să mi se arate cu degetul pe rană unde ar trebui să o bandajez și să o pup ca să treacă.

   Tot aștept întrebările acelea, mama lor de întrebări. Era unul care a scris, parcă Acula, că are atâtea întrebări, eu doar am citit cum vrea să faceți mișto de mine.

   Și da, sunt neînțeleasă pentru că nu știu eu să mă fac ușor de înțeles. Este un defect de al meu că nu știu să sintetizez informația.

   Nu aveam veleități de snowflake cînd am scris „nu vreau o relație normală”. Era o constatare, una dureroasă cînd o învârt la rece pe toate părțile.

   2

  • #55

   ‘relieved’ lol, de fapt te afli intr-o situatie destul de periculoasa.
   ce vrei sa traiesti tu e ‘fun and games’ pana nu mai e, singura parte buna e ca ti se iarta fiind femeie, comparabil, un barbat era trimis la cariera de piatra sau la ma-sa in beci.
   nu stiu ce studii ai, poate nu e atat de grava situatia dar daca vrei sa te apuci de scris trebuie sa ai si ceva creier dar si sa depui munca necesara sa reusesti altfel oricand e mai usor un OF sau altceva ca yt/tiktok, continut ce nu are neparat arcul unei povesti
   altfel, vrei sa ai copii ? ca sigur modul asta de viata nu e compatibil cu asa ceva

   8

  • #56

   Scrii mai bine in comentarii decat in text 🙂

   1

 20. #57

  ps. ca sa completez, asta mi-a adus aminte de Will Smith care intr-un interviu spunea ‘a deveni cel mai bun actor’ ca sa nu-l insele nevasta-sa, cam da.. grow up before you hit the wall!

  3

 21. #58

  “Nu am privit acele acte ca pe o formă de bonding”. Nu cred că “bonding” ai vrut să zici:) Mie îmi place articolul. Foarte faină inițiativa lui Cetin să dea șanse și celor mai puțin dotați intelectual să își aducă aportul la bunul mers al blogului prin postări periodice.

  18

 22. #59

  Daca nu e cel mai mare troll care scoate la iveala toti frustratii prin raspunsurile pe care tocmai le-au ejaculat pe aici, inseamna ca ……nu mai zic! Sarita de 50, conservatoare, razvratita in timpurile alea unde orice reactie de scriere altfel, putea sa te duca la articole de lege pe teme de homo, lesbi sau prostitutie…pentru ca nu aveai voie sa ai vise. Cam asa as caracteriza-o pe autoare! Mi-e dor de Friedge! Sicktir la frustrati!

  5

 23. #60

  V-am spus cum i-am tras-o lui Marilyn Monroe dupa o seara cu mult alcool si droguri? Bine, dimineata mi-am dat seama ca era de fapt Kardashian aia, ma pacalise bagaboanda!

  11

 24. #61

  Pe asta, n-am mai avut rabdare sa-l citesc. Un nebun sau un prost poate avea farmec atunci cand se comporta natural. Cand incearca sa explice de ce, devine plictisitor, ca orice om normal.

  16

 25. #62

  Textul e greu de urmarit, sari de la una la alta, povestea e ok si are ceva urme de haz dar asta nu il salveaza. Greu am reusit sa-l parcurg tot. Incearca sa scrii mai clasic ca structura cu introducere nod si rezultat. Nu intra in detalii neconcludente cand e un moment principal. Nu banui ca toti cunosc niste nume aruncate in text (Tudor Giurgiu sau Cristi Puiu). Cam atat. Spor la scris !

  5

 26. #63

  N-am o problema cu firul relatarilor, poti incepe cu jumatea si termina cu inceputul, dar povesteste-ne ceva interesant! Avem si noi sfarcuri si degete, ne putem trage de ele si ne tragem, ni le putem baga in gura si prin alte parti si cu totii ni le-am bagat. Daca povestirle astea erau pagini din jurnalul vreunei vedete, poate mai trezeau interes, dar nu esti Prodanca sau Becali, sa rupi audientele dintr-un pârț. Ai inceput sa iti pregatesti discursul de castigator al Oscarului inainte sa joci in vreun film.

  25

 27. #64

  Am scris o întîmplare în engleză despre un nene care, spre deosebire de mine, nu era simpatic.

  Nu ajung în mașina boșorogilor (minus o excepție).

  Asta a însemnat singura întîlnire neplanificată.

  0

  • #65

   Aaaaa, păi de ce n-ai zis așa? Acum e mult mai clar.
   Tu ai impresia că explici chestii, dar, de fapt, e exact invers.

   0

 28. #66

  Nu e in regula ca autoarea istoriei de mai sus sa fie injurata si jignita.
  Inteleg ca face o facultate, stie o gramada de cuvinte si le si foloseste intr-o poveste ce ridica chestii, adica sprancene si alte cele. Nu stiu de ce dar eu chiar cred ca tot ce spune e adevarat!:)) Totusi, sper sa-i treaca, sper sa fie o faza doar. :))

  5

  • #67

   Tu crezi că tot ce spun este adevărat pentru că chiar este adevărat. Mereu glumesc că, dacă lucrurile pe care le povestesc nu mi s-ar fi întâmplat mie, nu le-aș fi crezut.

   Nu este o fază, fază a fost să îmi dau întâlnire cu broscoi nădăjduind să îi metamorfoz în prinți. Dacă aș fi spus că îmi place mîncarea picantă ori să fac plimbări prin parc, nimeni nu mi-ar mai fi pus la îndoială preferințele.

   De ce ar trebui să îmi treacă?

   Răspunzând la întrebarea care implica aducerea pe lume a unui copil, nu îmi doresc unul tocmai pentru că știu că o ființă umană se crește în armonie și dragoste, lucruri pe care nu sunt dispusă a le oferi. Nu toată lumea ar trebui să fie capabilă să își ducă gena mai departe.

   0

 29. #68

  Zici că ai rezistat la 63 de comentarii?? Hai, încă un pic, puțin…
  Râdem, glumim, dar textele din ”Infractoarea Roz” erau artă față de ce am citit aici.

  P.S. Când am pomenit de poze, am zis că mai bine facem noi povestiri după imagini decât să ne torturăm cu texte (parcă ai zis ceva de bedeseme…).

  P.P.S. Tot n-am prins legătura cu refugiații. Slava!

  9

 30. #69

  Primu’ text mai era cum mai era, am dat like, fiind de acord cu ei, celor care-au zis ca n-au inteles nimic. N-aveam nimic de adaugat. La asta zic doar atata “Doamne fereste!” (uite doar ca Doamne nu fereste intotdeauna). Da hai sa fiu si io masochist, keep writing (c-am vazut ca e cu romgleza).

  8

 31. #70

  Presupunând ca e real textul, nu doar ficțiune:
  La coada la Mega Image un domn aburit de alcool se uita la doamna din fata lui – Stimata domnișoară, hâc, am impresia, hâc, ca nu sunteți căsătorită! – Dar, vai, domnule, cum v-ati dat seama, hihi? – Pentru ca sunteți, hâc, urata!
  Pamflet!

  19

 32. #71

  TLDR
  Nu am mai facut greseala (ca la primul articol) sa citesc pana la capat ca sa incerc sa inteleg ceva.

  8

 33. #72

  Ok, s-a suparat, ne explica ca suntem idioti.
  Mai e ceva actiune in articol sau e doar “blonda, vand camion”? Sorry, citesc destul de mult in general dar stilul asta n-a fost niciodata printre preferatele mele. N-am rabdare sa urmaresc 3 planuri artistice paralele

  3

 34. #73

  Eu vreau sa te inteleg.
  Si culeg din textul tau destule cat sa realizez ca nu vrei nimic diferit de ce am vrut toti la un moment dat.

  Plictiseala e cel mai mare dusman al omului. E normal sa vrei sa fugi de ea ca dracul de tamaie.
  Ca ea e inevitabila la un moment dat, asta e o realitate pe care nu ai cum sa o intelegi, ca nu ai ajuns acolo. Asta nu te face naiva, nici proasta.

  Sunt curios despre ce iti place sa vorbesti. Moara stricata nu e rau, chiar si pentru un prieten. Ptr o generatie pierduta in curajul din spatele tastaturii, e chiar ceva rar.

  Daca mai scrii, eu o sa te citesc.

  5

 35. #74

  De acord cu @Corcoran: nu pari sa-ti doresti ceva iesit din comun, dar e posibil ca sistemele noastre de referinta sa nu fie tocmai aliniate cu mediul in care existi.

  Get a job, schimba mediul, scrie.
  Daca Arhi publica, noi citim si comentam. Nu te astepta la sustinere gen AA si invata sa iei feedback-ul asa cum e.

  Si nu uita, vremea p***i trece.

  4

 36. #75

  Chestii tristuțe:
  – De ce-ai încerca să-i pui la punct pe (aproape) toți comentatorii?. E inelegant să te bagi în seamă cu masele largi.
  – Cum căcat să nu scrii măcar o dată „Pulă”/„Vreau pulă”/„Dați-mi pulă”. Am găsit „ștromeleag”, ca la pension.
  – „veci de veci” – mă zgârie pe creier postnouăzecisemele astea nerumegate
  – Hai să ne lăudăm că am învățat pentru bac. Quid pro quo, wow
  – Nu vă mai luați după Dilema veche, bastionul „î”-ului din i, fleoșc

  Chestii mișto:
  Ieri am întâlnit un polițist drăguț în Dâmbovița, am combătut-o amândoi pe o avocată dementă care urla putinisme și zicea că America este în pragul gheenei din cauza lesbienelor și bisexualilor. Îmi aduci aminte de ea.

  13

  • #76

   “America este în pragul gheenei din cauza lesbienelor și bisexualilor.” Pai si nu e asa?????

   6

  • #77

   Ati combatut-o rotisor sau clasic DP?

   4

  • #78

   @Genghis Han, as zice din cauza trixo-sexualilor care sunt privilegiati si a fake-media care in goana dupa titlu isi mananca propriul kkt ca in human centipide, asa ca ‘gay-i’ sunt in aceeasi masura responsabili ca si heterosexualii sau restul tipurilor de sexuali cand vine vorba de asta. o mana de cleptocrati ca peste tot in lume, mai scot la inaintare cate un elon musk sa spuna ca uite, trebuie sa muncesti ca adevaratul sa ajungi sa ai ca ei, ei mizand pe insider trading zi de zi, iar cand nu le iese treaba incearca sa-si elimine competitia in stil putinist.

   2

  • #79

   @Genghis: Nu, doar lesbienele sunt de vină, ființe imunde
   @Paul: Nu,doar din gură:)

   2

  • #80

   oh, ce fericit sunt ca te-ai intors:)

  • #81

   Ți se întorcea mai devreme cu vreo 2-3 zile, dar în seria aventurilor a stat să lupte și cu Vârcolacul meu.

   4

  • #82

   Vârcolacul lui Dani e tare. Mersi, Cetin, pentru intercesiune (big word).
   Strângeri de mână tovărășești

   0

 37. #83

  Citind acest articol pe sarite mi-am adus aminte de tipa asta, tu esti?

  www.youtube.com/watch?v=OIkot1neTbI

  5

 38. #84

  Cind am spus de seria de ghinioane care nu s-a oprit, nu ma refeream la faptul ca l-ai intilnit pe aparentul ucrainean, ci la faptul ca ai decis sa povestesti experienta pe site-ul gresit (avind in vedere numarul mare de persoane care nu au inteles nici macar secventa temporala a naratiunii, asa fracturata cum ai prezentat-o).
  Plec de la premiza ca e o incercare literara. Cred ca e posibil sa fi relatat fapte reale, dar pentru mine primeaza filtrul prin care le traiesti si modul in care le expui, nu judec ce faci cu viata ta privata si n-o sa-ti dau sfaturi legate de asta.
  Imi place bogatia de idei si asociatii de imagini. Eu insami apelez la comparatii si metafore cind vreau sa explic bine o situatie, mai degraba decit sa o despic in felii in mod rational. Problema apare in momentul in care discursul divagheaza prea mult pe cararile secundare si se pierde firul initial. Din comentarii am dedus ca multi cititori s-au ratacit (mai ales daca citeau in timp ce erau la munca, pe furis). 7 observa mai sus ca scrii mai bine in comentarii decit in text. Poate pentru ca iti canalizezi argumentele si ideile intr-un mod organizat catre obiectivul de a te explica?
  De structura textului ti-a vorbit Arhi. Pentru context si modul in care cititorul te percepe, m-a anticipat Nea Ilie..
  Folosesti mai multe cuvinte decit majoritatea poporului, iti vin cumva in mod natural, relaxat. De aceea nu inteleg de ce unele pasaje sint sarace, in timp ce altele sint chiar prea detaliate. Ca si cum ai avea o masina puternica pe care abia inveti sa o conduci : uneori reusesti sa tii viteza justa in mod constant, alteori accelerezi sau frinezi prea mult, prea brusc .
  “și i-am zis că, dacă mă deranjează … M-am gîndit că … plus că … și i-am spus că”
  N-ar trebui sa fie atitea “că”-uri in trei fraze consecutive nici in redarea orala, daramite in cea scrisa… Cred ca se numeste estetica frazei ( posibil sa gresesc) dar intelegi ca ideea de baza e ingrijirea exprimarii, curatarea propozitiilor de balariile inutile.
  Imi place ca esti indrazneata in scris, de la autoironie pina la teme tabu. Ai umor, pe alocuri cu un suris amar care ma face sa reflectez inainte de a trece mai departe. Fa un punct de forta din faptul ca esti logoroica, e mai usor sa tai din ce e in plus decit sa adaugi ca sa completezi.
  Concluzii? Daca intr-adevar esti masochista, o sa faci cum vrei tu, fara sa tii seama de nici un sfat.
  Iar ca sa fiu sadica, o sa-ti spun ca m-am razgindit in legatura cu intromisiunea in viata ta privata: tot ce ai nevoie e un tip care sa te faca sa rizi…

  6

 39. OK… Am citit și eu cele două articole și mi-au sărit în ochi câteva chestii.

  Chestii legate de scriere:

  – Mi se pare că treci foarte repede de la una la alta. Uneori sunt prea multe detalii, alte ori deloc. Cred că trebuie să pui evenimentele în ordine și să ai mai multă coerență narativă. Dar dacă e prima dată când scrii ceva de genul, nu e atât de rău. Am văzut și chestii mai rele.

  Chestii legate de personajul principal:

  – Pari agitată/neliniștită. Și nu, nu mă refer doar sexual. Dacă greșesc, scuze…

  – Cred că trebuie să lași trecutul (știrile de la ora 5, bunicile, experiențele rudelor etc). Și mie mi se zicea când eram mic că sigur o să fac vreo prostie și o să mă trezesc că rămâne vreo una gravidă. E un fel de educație sexuală, făcută prost (bătrânește, cum se zice). Și te face cumva să te temi, să te simți vinovat fără vină.

  – Nu te ghida după experiențele altora în relații/căsnicii. Nu cred că cel mai bun lucru. Tu ai viața ta, care e diferită de cea a mătușilor. Și dacă nu vrei să rânjești pe Facebook, în vacanța din Grecia luată cu tichete de vacanță, e OK. Nu trebuie s-o faci. Ieși din tipare. Fii prima persoană care își ține relația în mod discret. Da, vei fi subiect de întrebări și supoziții din partea rudelor, dar te simți tu poate mai OK.

  – Nu trebuie să te duci în extrema în care să te arunci prea tare. 25 de ani ca 25 de ani, dar mai e timp să go slow with the flow. Bine, nici prea încet, că după dai în altele. Găsește pe cineva cu care ești pe aceiași lungime de undă și vezi în ce direcție o iau lucrurile. Nu trebuie să se simtă doar el bine, ci mai ales tu. Not just a toy for the boy.

  Mai ține-ne le curent cu se întâmplă în viața ta, poate în final vine prințul pe cal alb. Și se liniștesc apele. Viață frumoasă să ai!

  Citat random și fără legătură: “Cu cât vei căuta perfecțiunea cu atât mai multe mese vei lua singur”.

  5

 40. #89

  Salata de cuvinte, aruncate ca in picturile moderne unde arunca unul cu pensula diversi stropi colorati si se straduie ulterior privitori (fraieri) sa gaseasca intelesuri.

  Voi da doar doua exemple, pentru ca timpul nostru este valoros – fugit irreparabile tempus – ca sa fiu in ton cu pretiozitatile 😉
  Lipsuri grave in privinta proprietatii termenilor, expresiile in latina sunt doar cireasa de pe tort.
  1) Aproximativ 25 de ani dar tine sa precizeze ca nu e nostalgica dupa Ceasca ?! Personajul nici nu trebuia sa existe in universul sau de referinta (decat eventual dintr-o carte de istorie moderna si contemporana a Romaniei, cu detalii uitate aproape complet dupa Bac), altfel aproximativul acela este foarte larg
  2) Cum poate cineva sa stie ce NU si-a dorit, la nivel inconstient ? Daca nu iti doresti, nu devine nimic material – proiectat in constient, deci n-ai cum sa ai habar.

  plimba ursul don’soara (pe la scorbura, nu pe bloguri)

  5

  • #90

   Mai citesc și istorie, am auzit suficiente lucruri despre Nicolae Ceaușescu.

   Prin 2016, răbufneam cum eu vreau relație.
   „De ce vrei o relație?”
   „Ca să găsesc pace și liniște.”
   „Nu le vei găsi niciodată la un băiat.”

   În realitate, eu voiam aventură, suspans, dramă, orice care nu gravitează în jurul ideii statice de armonie.

   Cînd am scris că nu îmi doresc o relație normală la nivel inconștient, am vrut să subliniez că, în dedesubturile cele mai întunecate ale psihicului meu, dedesubturi pe care inconștientul le guvernează, nu am căutat o oază de liniște, un refugiu de toate intemperiile soartei
   Eu doream ce mi-a oferit băiatul din poveste, însă a trebuit să introspectez și să citesc foarte mult ca să trag linie și să țip „Evrika! Tocmai am simțit că îmi place asta, că mă face să trăiesc.”. Sunt atâtea lucruri pe care le detest încât lista celor care îmi plac ar fi una scurtă cât un abțibild.

   0

 41. #91

  Gândurile Cătălinei privind la Luceafăr…

  3

 42. #92

  La primul “articol” am am inteles cu greu ce ce ai vrut sa zici dar am evitat sa comentez ceva ca am zis, la fel ca Arhi, ca sunt eu bătrân și nu înțeleg stilul acesta nou.
  Am început sa citesc acest al doilea “articol” dar m-am oprit când am văzut ca prima ta grija a fost sa ii numești troli pe toți aceia care nu îți apreciază stilul.

  3

 43. #93

  Literar, scriitura e cam o mizerie, cum s-a zis mai sus, povestea e dezlanata si nu prea are coerenta, ii lipseste stilul – parca ar fi scrisa intr-o noapte de fumat si baut, cand si cele mai proste idei par geniale.
  Uman, daca e bazata pe realitate, e trista rau de tot. Daca mi s-ar permite, as sugera autoarei renuntarea la substante si poate o vizita la psiholog. It looks like something’s wrong in the head.

  6

  • #94

   Nu consum deloc stupefiante, nici măcar să mă fi îmbătat vreodată. Sunt cel mai treaz om pe care îl știu. Da, știu, nu așa arată un om treaz și curat de droguri, însă sunt excepția de la regulă.

   Da, realizez că stilul meu numai stil nu poate fi numit, de aici și deducția că este o mizerie.

   Unii chiar au fost trolli când s-au apucat să folosească niște apelative nu dintre cele mai măgulitoare la adresa mea. Înțeleg că scrisul nu este nici măcar dușmanul meu, ci mai rău, dar nu cred că meritam cu vârf și îndesat acele jigniri. Nu am făcut rău nimănui povestind.

   Nu îmi permit psiholog și, chiar de aș merge la unul, tot nu mă dezic de țelul meu, nu doresc o relație normală. Nu m-ar ajuta la nimic, am cunoscut destui băieți normali, încearcă să te ghiftuiești cu pâine fără sare, mai bine treci pe cură de slăbire. Nu visez la o familie, casă ori imperiu multinațional, așa că nu voi sta prea mult pe aici ca să mă plafonez într-o relație normală sau ca să am nevoie de una.

   De ce povestea mea este tristă rău de tot? Mie triste mi se par poveștile celor din jur și nu o tastez la mișto ori din malițiozitate. Ani la rând să îți cauți un partener cu care să te plimbi prin parc pentru că nu ai avut parale de un câine. Iar ăla mai face o tumbă, mai dă din coadă. Partenerul, în schimb, îți povestește că a făcut cumpărături la piață.

   Plot twist: De fapt, în articolul meu, eu eram persoana mai sănătoasă la cap.

   1

  • #95

   Oh my dear, toti zicem “nu eu sunt nebunu’ care merge pe contrasens pe autostrada, uite, sunt mii chiar acum in fata mea!”

   Cumva iti inteleg lupta cu restul lumii, am avut-o toti pe la 15, 16, 18 ani. Tie ti se intampla nitel mai tarziu – nu e ceva rau in asta, doar ca… viata e complexa si prezinta multiple, contondentente, aspecte.

   Daca tu chiar crezi ca vrei sa scrii, ca asta simti ca te defineste, by all means, scrie! Scrie ce vrei, cu timpul iti vei imbunatati stilul si o sa ne dai la toti (aia care vor mai trai pana atunci) peste nas la sfarsit!

   PS: stiu ca e greu, da’ chiar nu se face sa raspunzi oricarui neica-nimeni dupa internet (ca mine) – ca autor, vei avea tot timpul admiratori si hateri – e mult mai bine sa stai de-o parte de ambele specii, crede-ma pe cuvant ;P

   0

 44. #96

  Inainte sa citesc alte comentarii vreau dăcât sa spun ca ma ofer eu s o sadomasochizez pe dshara asta…poti sa ii dai mailu :p :)))

  1

  • #97

   Domnișoara este doar masochistă și nu este interesată de o asemenea propunere. 🙂

   0

 45. #98

  As putea avea o posibila rezolvare la ce vrei tu: ia-ti un sugar dady din ala de corporatie, casatorit la 40 de ani. Sa fie relatie masochista, sa te bata, sa te injure, ca asa iti place. Tu sa il iubesti in suferinta, dar el nu. Pare ca asta ai vrea. Eu nu inteleg cum vrei sa iti gasesti fericirea in nefericire.

  4