Originalul AICI

Minutul și scorul
23.03.2022 / 20:32
🪖 Ucrainenii au lansat astăzi o serie de contraatacuri în zona dintre Mykolaiv și Herson cu scopul de a izola forțele ruse ce asediază Mykolaivul.
🪖Orașul Irpin este recucerit în proporție de 80% de ucraineni. Orașul este distrus în mare parte, iar 6000 de oameni încă sunt prinși în el. In fiecare zi pleacă grupuri mici, dar o parte refuză evacuarea.
🪖Pe de altă parte în cursul zilei de azi periferiile Kievului au fost bombardate sporadic cu artilerie clasică. Se pare că nu reușesc să avanseze astfel încât să lovească centrul.
🪖Orașul Sumi este aproape încercuit. În acest moment, din cei 260.000 de locuitori, peste 100.000 au fost evacuați.
🪖Orașul Voznesensk, a fost recucerit de ucraineni după două zile de lupte înverșunate. Pentru prima oară la o scară mai mare voluntarii locali si militarii ucraineni au prestat cot la cot în contra ofensivă. A rămas deja celebră ”Casa Svetlanei” – o locuință izolată la câțiva kilometri de oraș care a fost scena unor lupte corp la corp între beligeranți. Ucrainenii s-au dus să salveze doi soldați de-ai lor ce erau prizonieri aici.
🪖Un templu hindus din Harkov prepară mâncare și hrănește peste 1000 de persoane în fiecare zi.
🪖Astăzi au fost deschise 8 coridoare umanitare in Ucraina. De câteva zile orașul Mariupol nici măcar nu mai este trecut pe listă.
🪖Trupele ruse se pare că au început un proces de reorganizare în zona Harkovului probabil pentru a lua cu asalt orașul. Repozționări de trupe se constată și la Mariupol, zice Ministerul Britanic al Apărării.
NATO va înființa noi grupuri de luptă în Bulgaria, Romania, Ungaria și Slovacia. Astfel, numărul acestor grupe va ajunge la 8.
🪖Europa si Statele Unite vor furniza Ucrainei echipamente de protecție nucleară, biologică și chimică, pe fondul îngrijorării că rușii ar începe să facă diverse drăcii ce luminează galben-verzui. ☢️
🪖Anatoly Borisovich Chubais este primul înalt oficial rus care ii dă flit lui Putin. Chubais este un vechi tovarăș de-al lui Putin. A fost vice-prim ministru, șeful privatizării în Rusia, iar în ultima vreme director general al Rosnanotech – consorțiul rusesc care se ocupă de nanotehnologii. Si-a luat valiza si momentan e în Turcia. Totodată și un fost vicepreședinte Aeroflot a șters-o englezește din Rusia.
🪖În Polonia din ce în ce mai mulți cetățeni încep să se înscrie în Trupele de Apărare Teritorială, un fel de Gărzi Patriotice de pe vremea noastră.
🪖Din MoscowTimes aflăm că un tânăr soldat rus a fost înmormântat la Voronej ca ”Un războinic al lui Hristos care a luptat împotriva spiritelor satanice: Naziștii Ucraineni creați de corporațiile multinaționale americane” – fix așa l-a lăudat popa în curte. ✝️
🪖Știe careva dintre voi unde este Serghei Șoigu, ministrul apărării de la ruși? Nu a fost văzut în public de două săptămâni și printre altele el e unul dintre băieții cu cheile nucleare.
🪖Zelenski se laudă că vorbeste zilnic cu Duda, Macron și Johnson. Oare de război când o mai avea timp?
🪖Doi puști din Ucraina au furat un TAB rusesc și s-au plimbat cu el.
🪖Râdem, glumim, dar se pare că toată Europa este de acord că un embargo complet asupra petrolului rusesc ar lăsa Europa fără motorină destul de repede.
🪖Din cauza renunțării la colaborarea cu Roscosmos, Agenția Spațială Europeană va amâna lansarea sateliților Galileo. Aceștia erau programați să își ia zborul cu rachetele Soyuz.
🪖Bursa de valori din Moscova a reluat tranzacționarea parțial în cursul zilei de azi. Bine, au mai udat și florile că de trei săptămâni…
🪖Șeful Programului Alimentar Mondial a declarat că multe regiuni ale Pământului vor fi lovite de foamete din cauza războiului din Ucraina, iar cea mai amenințată regiune este nordul Africii care este foarte posibil să se verse peste Europa. Din nou.
🪖Polonia va expulza 45 de diplomați ruși bănuiți de spionaj. A fost reținut și un cetățean polonez suspectat că ar fi lucrat pentru ruși.
🪖Cu mari sacrificii Nestle nu va mai livra KitKat și Nequik în Rusia
🪖Renault a reluat producția la uzina din Mosocova. Pe lângă ei și Leroy Merlin, Societe Generale, Auchan sau Geberit rămân în Rusia. Iată, francezii nu se predau.
🪖Asus a declarat că se va retrage din Rusia, însă prestează eroic în continuare fără nicio apăsare.
La noi:
🇷🇴MApN a emanat primele concluzii în ceea ce privește accidentele aviatice din Dobrogea ”probabil un cumul de factori umani și de mediu” – foarte isteți. Boss, dar pușca aia si cu cartușele…mai știți ceva?
🇷🇴Traian Băsescu a fost declarat definitiv și irevocabil tunător. La Securitate, nu la Golden Blitz.
🇷🇴Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță prin care românilor care vor găzdui refugiați ucraineni li se vor deconta cheltuielile cu cazarea și hrana. 70 de lei / om pe zi.
🇷🇴 Mai avem câteva locuri libere – 5 – la degustarea de mâine de la ora 19:00 de la winebarul 1000 de Chipuri. Cine mai vrea, sa scrie un mesaj. 🙂
Pe mâine!🪖

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.