Eu aș vrea să știu cum fac să intru și eu în legătură cu cineva care promovează dezvoltatorii/vânzătorii de case. Nu neapărat pentru a face bani de pe urma lor. Dar aș vrea și eu să mă distrez gratuit, privindu-le fețele optimiste.

De ce zic asta? Din 2008, în fiecare an, dar absolut în fiecare an, s-a terminat criza, prețurile apartamentelor sunt pe creștere, se vând tot mai multe apartamente, gata, suntem iar în 2007 și vindem cutii în câmp cu 5000E metrul pătrat construit.

Și anul ăsta sunt pline ziarele de articole motivante și total inocente, despre cum prețurile au un trend crescător, despre cum dezvoltatorul cutare vinde deja minim 10 apartamente pe luna, despre cum se fac cozi la birourile vânzătorilor and so on and on.

Între timp, ansamblurile rezidențiale falimentează unul după celălalt. În pofida faptului că piața e pe creștere, asta e clar.

Între același timp, nimeni nu spune că piața imobiliară nu poate fi pe creștere până când băncile nu dau credite. Nimeni nu spune că băncile nu dau credite populației pentru că nu vor să își asume nici un risc și pentru că e mult mai bănos să creditezi guvernul pe termen lung. Nimeni nu spune că, de fapt, actuala piață imobiliară e reprezentată de cei ce își schimbă casele și practic nu există plus de lichiditate.

Dar e bine, piața crește.

Între timp, băncile fac scandal că nu e corect să le fie eliminate clauzele abuzive și că e pericol de sărăcire. Păi cum dracu, voi știți cât costă să ții un yacht?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.