Știu că nu interesează pe nimeni subiectul, dar îl scriu aici, pentru a-l avea martor peste ceva timp, când se va întâmpla.

Anul trecut, ministerul sănătății a închis institutul cantacuzino, singura instituție din rromânia care produce vaccinuri, sub pretextul că nu ar fi la standarde europene. Până atunci putuse să facă vaccinuri bine mersi, ieftine și funcționale, brusc nu mai erau bune, că nu erau în standarde.

S-a spus atunci că e un complot al firmelor pharma, care nu își puteau vinde mizeriile lor scumpe, din cauza cantacuzinoului. Adevărat, imediat, milioane de euro au plecat spre importatorii de vaccinuri, mai ales gripale, pentru că na, cantacuzino era închis și vaccinurile trebuiau făcute.

Doar că, pe lângă toate aceste zvonuri despre firmele pharma, undeva, firav, susura un zvon că de fapt ăsta e un tun imobiliar masiv, terenul de sub institutul Cantacuzino valorând zeci de milioane de euro, fiind în cel mai buric de buric al târgului.

Anyway, bula s-a spart, timpul a trecut. Acum, deloc surprinzător, Ministerul Finanțelor nu e de acord cu cumpărarea vaccinului antigripal de la Cantacuzino, deși institutul e legal și produce la minunatele standarde UE, ci distribuie banii direcțiilor județene, fiecare alegând de unde să cumpere. E clar sper, că toți responsabilii din direcții vor deveni brusc mult mai bogați, după incentivarea ce va veni, absolut legal, de la reprezentanții farmaceutici, nu?

Între timp, institucul cantacuzino se va închide, pentru că e de stat, nu poate să incentiveze pe nimeni să le cumpere produsele, iar dacă statul nu cumpără de la stat, adică nu finanțează dezvoltarea și cercetarea, nu-i așa, se va închide.

Lăsând liber terenul pentru deschiderea unui mall.

Repet, nu cer nimănui să își dea cu părerea. Când se va deschide mall-ul piața galați, o să deschid articolul ăsta și o să mă gândesc în ce mizerie de țară trăim.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.