Săptămâna asta am fost la o conferinţă de presă a RMGC. De fapt, conferinţă de blog, pentru că a fost cu bloggeri. Sincer, nu ştiu de ce m-am dus, pentru că nu am auzit nimic nou, în plus faţă de ceea ce ştiam. Oamenii şi-au prezentat planurile de construcţie a minei, sistemul de baraje care face practic imposibilă vreo deversare de apă (ca idee, birourile vor fi construite la baza barajului, exact în ideea siguranţei), planurile de împădurire ale zonei, cum se va realiza ecologizarea la finalul extracţiei etc.

A fost interesant că, de data asta, au fost şi alţi bloggeri care habar nu aveau de situaţia reală de acolo, care la final îşi puneau întrebarea `nimeni nu protestează pentru milioanele de hectare de pădure defrişate, de ce brusc toate ONG-urile au o problemă cu cei 3 km unde se vor desfăşura lucrările`?

Filmul e luat de aici. E clar, omul acesta habar nu are ce bine ar fi dacă în loc să se gândească să se angajeze în minerit, şi-ar deschide un bar sau o pensiune agroturistică, unde să îi primească pe băieţii de la fânfest.
Probabil oamenii de acolo nu au putut niciodată să îşi dea răspuns la întrebarea de ce ONG-urile ştiu mai bine decât ei cum ar trebui să trăiască?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.