Am primit poza asta, pe mail, de la Nicky Drâmbă și am rămas lejer prost. Natural, adică, dar orișicât.
Adică să mă ierte dumnezeirea, dar cum era o șaorma 120 de lei. 25 de euro o lipie cu carne? 116 lei un meniu de aripioare? Sunt aripioare de pui de înger, tapetate cu praf din mucii lui Iisus? Cum adică ajunge o mâncare fast food, de muncitori obosiți, să coste cât o porție de mâncare la un restaurant a la cart?

Și dacă nu mă credeți că e scump, luați ce oraș din europa vreți voi și dați căutare pe google glovo shaorma (insert nume oraș). Sau Uber shaorma oraș. Uitați cât e o șaorma în Malaga. Sau cât este o șaorma în Munchen. Sau cât e o șaorma în Berlin. Sau cât este în Paris.

Vă zic, ceva, undeva, e greșit și nu înțeleg eu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

59 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Io nu vad decat reduceri la maxim (la maxim am spus! :D)… I’ll see myself out! 😀

    43
  2. #2

    Explozia serviciilor de delivery a dus la o crestere masiva de preturi in HoReCa… si-au pus adaosul on top (facem abstractie ca e nesimtire sa ia aia 20-30% de la restaurant, apoi de la user taxa de livrare, taxa de distanta, taxa de vreme proasta, taxa logistica si apoi sa ceara si spaga pentru livrator), iar apoi restaurantele vazand ca merge sa vanda la preturile alea, au saltat si ele in local. Ca vai, au crescut costurile, dar pe aia de lucreaza tot mizerabil ii platesc, de ii fac dependenti de spaga de la clienti.
    Si uite-asa ajungi la niste ineptii din-astea, ar merita fiecare faza cu reduceri de aiurea cum sunt alea din poza sa fie raportata la ANPC, si contra platforma si contra magazin. Insa slabe sanse sa se schimbe ceva la nivel de piata pe premiza asta. Ca HoReCa la noi ar trebui intai sa arda cu totul in chinuri groaznice si apoi sa aiba o sansa sa renasca la un nivel de pret-calitate civilizat si cu respect pentru consumatori. Vise taica, vise…

    45
  3. #3

    Deci ca la bucuresti. Bine acolo nu e practica lu’ pulica stanciu, 150 redus la 12 lei.

    17
  4. comanda cat mai apuci reducerile :))

    34
  5. #5

    in Bucuresti nu mergi mai mult de 10 minute pana la prima shaormarie, indiferent unde ai sta. cine comanda pe platforma, isi merita soarta

    86
    • Tu crezi ca un snowflakes se deranjeaza sa mearga 10 minute, chiar si cu masina ?

      38
    • #7

      Daca isi permite luxul de a plati extra in schimbul celor 10 minute, ceva tot face snowfleicul bine, Constantine, Constantine…

      43
    • #8

      dacă sunt dispusă să comand, înseamnă că mi-e lene și să mă încalț să ies din casă, d-apoi să ajung la prima shaormerie. 🙂
      da’ există pateu și cartofi prăjiți, că 120 lei, sau chiar 45 pe o shaorma eu nu dau.

      14
    • #9

      Cismaru și Constantin, sunt foarte multe zilele în care abia îmi permit 10 sau 20 de minute ca să mănânc, deplasarea după mâncare este exclusă. Asta dacă nu sunt ridicat de la masă 🙂 Nu e totul legat de meritat soarta sau de snowflake. Prețurile alea sunt infecte, am scris de zeci de ori de ele, însă uneori le plătesc ca să nu cad din picioare până plec de la birou 🙂
      Oricum, vă mulțumesc. Asta merit când muncesc.

      4
    • #10

      Cismaru și Constantin, rareori îmi permit luxul de a ieși după mâncare. Abia îmi permit 10 sau 20 de minute să mănânc, asta dacă nu sunt ridicat de la masă. Nu ține totul de snowflake și de meritat soarta. De foarte-foarte-foarte multe ori plătesc prețurile astea infecte ca să nu cad din picioare până plec acasă. Plus că am și de condus și e bine să nu o fac pe stomacul gol.
      Dar na, asta merit când muncesc. Eu oricum vă mulțumesc, părerile voastre îmi arată cu ne tratează societatea 🙂

    • #11

      Cismaru și Constantin, rareori îmi permit luxul de a ieși după mâncare. Abia îmi permit 10 sau 20 de minute să mănânc, asta dacă nu sunt ridicat de la masă. Nu ține totul de snowflake și de meritat soarta. De foarte-foarte-foarte multe ori plătesc prețurile astea infecte ca să nu cad din picioare până plec acasă. Plus că am și de condus și e bine să nu o fac pe stomacul gol.
      Dar na, asta merit când muncesc. Eu oricum vă mulțumesc, părerile voastre îmi arată cu ne tratează societatea

    • #12

      Cismaru și Constantin, rareori îmi permit luxul de a ieși după mâncare. Abia îmi permit 10 sau 20 de minute să mănânc, asta dacă nu sunt ridicat de la masă. Nu ține totul de snowflake și de meritat soarta. De foarte-foarte-foarte multe ori plătesc prețurile astea infecte ca să nu cad din picioare până plec acasă. Plus că am și de condus și e bine să nu o fac pe stomacul gol.
      Dar na, asta merit când muncesc. Eu oricum vă mulțumesc, părerile voastre îmi arată cum ne tratează societatea.

      11
    • #13

      Serios acum, nu aveti dreptate, nu are economic sens ce propuneti. Si nu exista, in Bucuresti, notiunea de 10 minute. Oriunde te-ai duce in cascaraveta asta de oras, nu scapi dus-intors fara macar 40-45 min, n-ai cum. Luati in calcul tot, spalatul in urechi, tras chiloti curati, incaltat, chemat lift, stat ca vițelandrul la 5 semafoare, toate roşii, pentru 500 de metri, stat la coada, stat sa se scarpine şaormarul in buric… n-ai cum 10 minute. In Bucuresti, nici sa duci gunoiul nu dureaza 10 minute :))
      Si pentru ce? Sa scutesti la o masa 10, 15, hai, 20 de lei? Te chiş pe ei de 20 de lei. In timpul ala ai fi castigat 200 daca stateai la birou sau acasa facand ceea ce stii. Evident ca iesi mai prost economic, daca in loc sa faci ce te pricepi, alegi sa freci bărzoiul in trafic. Daca era profitabil frecatul bărzoiului in teafic, nu aveam acum numai Rakesh, Rajeev si Ahmet cu traista Glovo.

      18
    • #14

      @Dani Corban, cam ai dreptate. în bucurești făceam 7-8 minute dus pe jos până la prima șaormerie cu tot cu un semafor. dacă punem la socoteală un minim de haine- măcar pus o geacă și ghetele, dacă nu schimbat hainele de casă- stat la coadă la plătit (măcar 1-2 oameni), stat la coadă la preparat (tot așa) și/sau prepararul (că nu sunt chiar secunde), fără un minim 20-25 minute nu scăpam.

      m-am mutat de o lună, nu știu unde am prima șaormerie. dar am 2 cofetării la cca 7-10 minute pe jos un drum.
      în una a fost coadă de cel puțin 10-15 minute de fiecare dată când am fost. 🙂

      1
    • Nu ma refeream cand esti la birou si n-ai pauza de masa sau esti plecat in alt oras, evident sunt situatii cand n-ai ce face si trebuie sa comanzi, insa cand esti acasa mi se pare o prostie sa comanzi fast-food in conditiile in care mizeriile alea si un copil le poate face in maxim 15-20 de minute.

      2
  6. De fapt pretul real e cel cu rosu, cel taiat e doar o tehnica de marketing care sa lase impresia ca primesti o reducere foarte mare. Eu doar incerc sa explic tehnica care evident e stupida pt oricine are macar 40 de ani dar oricum ia nu se adreseaza acestei categorii ci puberilor si snowflakesilor.

    67
    • #17

      hold your horses, românu’ îi neam de pleșcar! vînd niște chestii, nu chiar ieftine (200€-800€ pe bucată) și primesc de la clienți niște întrebări…
      – da’ n-ai ofertă 10+1 gratis?
      că la concurență așa e (n m concurența folosește un oțel ordinar, laminat la cald)
      – nu, că io nu-s metro; da’ tu te-ai gîndit ce adaos are ăla dacă la prima strigare îți dă 10% discount?
      – …

      15
  7. #18

    Nu doar shaorma este mai scumpa in Malaga, dar si friptura de vita. O friptura de vita buna este mai scumpa in Romania decat in Spania sau Italia! Am platit 30-35 euro pentru T-bone la 1,5 kg in Tenerife. La noi platesti mai mult si la Dristor. Dristorul de la Poli, care are si steakhouse, este mai scump decat Tenerife. Pana si vinul este mai scump la restaurantele noastre. Excepțional vinul în Tenerife. Au un shiraz atat de bogat, de concentrat, astringent aproape; cred ca de la solul asta vulcanic, foarte bogat în minerale. Și de la secetă. În partea de sud a insulei au o climă înfocată și seacă, deși temperaturile sunt ok, moderate. În nordul insulei, în schimb, ceva foarte interesant, clima este aproape ca la noi, în Ro, toată partea nordică este verde, zici că sunt dealurile și munții noștri. În sud, arid, vulcanic, uscat, aproape deșert, nu plouă. Eh, vinul se face din strugurii sudici, de-asta iese atât de concentrat, de la solul vulcanic și de la secetă. Simți erupția în gură. Simți vulcanul.

    Drumul până aici, sau până acolo, depinde de unde vă uitați, ține vreo 6 ore, te cam doare spatele dacă nu ai pernuță lombară. Dar merită, musai-musai să vă luați zbor de zi, să plecați pe la 12-13 ora Ro cel târziu, să ajungeți aici (sau acolo) pe la 16-17. Vedeți și voi Oltul, Dunărea, munții sârbilor, Nis, coasta Muntenegrului, coasta Croației – de la 10 mii de metri le vedeți pe ambele, Muntenegru sub voi, treceți foarte aproape de Dubrovnik, iar coasta croată în dreapta – vedeți Splitul, superbă trecerea de la continent la apă. Superbă este și Pula, dar, din păcate, nu se vede în aces zbor spre Tenerife, traiectoria este prea la sud, iar Pula nu este într-atât de mare pentru a fi admirată din dreptul Dubrovnikului. Dar se poate cu altă ocazie, puteți admira Pula, în toată splendoarea ei, dacă zburați în Veneția, de exemplu.

    Buuun, și de aici, de la coasta muntenegro-croată, o ții drept. Zbori, zbori, zbori, zbori, zbori, hăhăăă…o tot ții drept, numai apă o să vezi sub tine și câte o insuliță, câte o stâncă, un vapor. Și chiar de vedeți numai apă, ca o baltă mare, tot este spectaculos peisajul, deoarece Mediterana este o mare țâfnoasă, nu te plictisește, o să vedeți numai cute și nuanțe, chiar (aparente) denivelări ale suprafeței, din cauza curenților puternici. A, am uitat, o să treceți și peste sudul Italiei, deci mai vedeți niște pământ. Dar pe urmă numai apă, apă, până vă răsare undeva în stânga, destul de îndepărtat ce-i drept, nordul Africii, veți vedea Casablanca, ultimul petic de pământ la orizont, înainte de Canare. With the whole world crumbling, we pick this time to fall in love :))
    A nu se confunda cu Capablanca, genialul șahist cubanez din urmă cu o sută de ani. Fascinantă și Cuba asta, plină de oameni deștepți, chiar și acum, după atâta amar de sărăcie și degenerescență, tot au iq-ul mediu peste Ro.

    37
  8. Ce dracu, era un homar de o kilă si ceva 50$ pe plaja la Miami acu nu mult timp, cun drac sa dai atatia bani pe fastfood? Si fastfoodul din foarte multe orase din vest e la preturi mai bune ca in romania, exact cum scrie in articol!
    E ceva tampenie pentru bogati si poate sunt eu prea sarac sa inteleg…

    16
    • #24

      Nu ești sărac, ești doar client. Este foarte normal și natural ca prețurile să fie ridicate deoarece cererea este mare. Când saormarii se vor apăra de muște la job și nu vor mai avea clienți, iaca să vezi cum lasă prețurile la jumătate.

      2
  9. #25

    Eu cred că prețurile întregi pe Tazz sunt puse la mișto, probabil din vreo obligație de a tine “deschis” in app dar sa evite comenzile.
    Pui la farfurie e 63 întreg și 44.10 redus pe Glovo. Pe bolt food e 63 preț întreg, nu sunt reduceri.
    Dar da, per total preturile au luat-o razna, și la delivery și în localuri.

    23
  10. #26

    Nu te-ai uitat la gramaj, are si ambalaj si +25%(livrarea) inclus.

    4
  11. #27

    Este pret de Aviației!
    Totusi, shaorma de 700 grame??? Cati mănâncă din ea???

    6
    • #28

      – Câți mănâncă din ea?
      Eu uitându-mă în jur:
      – A. Mulți. Doi. Doișpre. Opt. Adică opt. Eu.

      20
    • #29

      Am intrebat cati mănâncă, nu cati beau!

      20
    • #30

      Nea Ilie, ce-ti mai place shaorma

      9
    • #31

      N-ai văzut-o pe aia de la Micuțu, de 1 kil 200 sau 1 kil 300 :))

      2
    • #32

      si aia de la Socului era uriasa, nu am putut sa termin aia mica, aia mare era cat un picior de al serenei

    • #33

      @Cetin – Și pe vremuri Maverick 🙂 Shaorma pekinez, cum i se spunea și cozile interminabile de taximetriști care blocau zona Orizont. După 10 seara trebuia să fii nebun să te duci acolo 🙂

      1
  12. #34

    E mai scumpă pentru că îți dă ca garnitură și chef de băgat pula-n România.

    25
  13. #35

    S-au scumpit pentru ca merge… e o inertie care aparent nu se mai opreste.
    Au scumpit carnea cu 20% -> au scumpit shaworma cu 20% pentru ca… pitong, shaworma e doar carne.

    19
  14. #36

    Pentru ca AVIATIEI si nu doar “doner”.

    9
  15. #38

    Ce vă mai place sa stați cu telefonul in mâna si să comandați orice normal ca toate astea vin cu un preț pe măsură, Băieții au calculele lor,te iau cu promoții, bombonele, etc, vă mai aduceți aminte când a apărut Panda,Glovo ce se mai mânca pe 10-20 lei si mai primeai și bonus la următoarea comandă, va mai aduceți aminte cum se împărțeau conturile la Netflix si Disney+ vă mai aduceți aminte cu eram primiți cu bomboane pe la Uber si sunt o grămadă de exemple, Băieții au aceeași strategie îți dau la început până vei deveni dependent de ei după care joac-o p-asta, ăștia vin cu o aplicație din care bineînțeles profita iar ce e mai grav e ca in loc sa profite Restaurantul respectiv (cel care le face) mai mult profita intermediarii, am mai auzit câteva discuții gen “Nu ești pe Glovo nu exiști ca Restaurant” Ooo super ca Glovo îmi da mie sa mănânc ca eu nu pot sa ma duc până la colț sa-mi iau ce îmi trebuie!

    44
  16. #42

    Probabil include si farfuria. De portelan.

    8
  17. Portelan antic din china…mizeriile alea din poze le poti face acasa cu mai putin de 10 lei si mult mai sanatos cu cartofi facuti la airfryer nu in ulei refolosit de mii de ori, carne si legume cumparate dintr-o sursa cunoscuta nu chestii dubioase din supermarketuri pline de chimicale si antibiotice.

    13
    • #45

      Hai sa fim seriosi! Adica sa gatim acasa? Adica sa miroase toata casa a mancare de la bucataria open space? Huo!!!

      19
    • Corect mai bine bagam in noi toate mizeriile si apoi surprize surprize infarct si de la 35-40 de ani sau daca inima e puternica obezitate,diabet, cancer….nu neaparat in ordinea asta.

      8
  18. #47

    Eu pot sa mananc orice ca nu ma ingras. Adica sa ma ingras sa explodez ma refer. asa e metabolismul, sau v am msi zis cred ,ca eu sunt nascut in anul accidentului de la Cernobâl si radiatiile alea de atunci probabil m au influentat pozitiv si negativ. Mi au influentat personalitatea.

    9
  19. #49

    Preturile reale (la tejghea) sunt:
    – shaorma 700g: 32, 34, 36lei (pui, mixtă, vita);
    – meniu aripioare 700g: 30 lei.

    18
  20. Astept sa mai creasca macar cu 50% preturile alea taiate si apoi comand, asa o sa simt ca am facut o super afacere!

    15
  21. #51

    @Cetin vag amic, poftesti… precum o gravida ;)))

    14
  22. În rate se poate? Asta numai până vând rinichiul ăla bun. 🙂

    6
  23. Cat o fi shaorma de vita in India, nu gasesc pe net!

    14
  24. Eeee, daca am avea si noi mai multi imigranti turci nu s-ar ieftini shaorma si la noi? Eu zic ca da!

    3
  25. #55

    Am inteles ca e pacat ca nu se vede peninsula Istria…

    2
  26. #56

    Zona Aviatiei este miezul din dodoasca.

    3
  27. #57

    Intre timp, intr-o mica urbe X fara mall sau Glovo, luam saptamanal shaorma mixt la farfurie de vita (spre 1 kil de mancare din care mananc 2 zile) la 25 de lei. Prima oara cand am vazut, mi-a cazut fata, obisnuita fiind cu preturile de Capitala. Am zis ca cine stie ce carne de “vita” o fi.

    Dar nu, e vita foarte buna, cu salate super proaspete si sos facut de ei. Ce se intampla cu preturile din Bucuresti si alte orase mari e o porcarie pompata artificial.

    Daca un mic fastfood de provincie poate sustine asta, alaturi de curatenie impecabila si sistem propriu de comenzi online foarte rapid si eficient, si sa mai aiba si constanta in calitate de luni de zile, inseamna ca serviciile din Bucuresti sunt mizerabile doar pentru ca se poate.

    E cumva un efect invers al concurentei imense. Cu cat sunt mii si mii de optiuni de restaurante si milioane de clienti, cu atat au servicii mai proaste si mai scumpe. Intotdeauna vor fi clienti noi care sa ia teapa si alte restaurante pe care acestia sa le incerce.

    8
  28. #58

    Am luat aseara shaorma de 1 kil cica. 37 de lei. Genial de buna. Direct de la sursa. A usturat corespunzator si la intrare si la iesire. 🙂

    2