Pustiulache fiind, nu prea avem eu mari tangente. Singurele mele legaturi cu politica era cand stateam la cozi de la ora 3 noaptea pentru oua, sau carne, sau cand taram dupa mine, tot noapte, plasele cu sticle, sa iau lapte sa am sa dau fratilor mai mici. A, si cand ne lua mama sa sta la coada sa ne luam ratia de salam de vara, 200 de grame de persoana, si daca eram toti 3 fratii luam 1 kilogram
Nu prea am bagat eu in seama lacrimile mamei, cand imi punea ” Doamne, Cetin, nu credeam ca in oamenii din tara asta mai exista o urma de barbatie”.
Tatal meu a plecat si el de nebun la sediul CC, sa sustina revolutia. Eu imi rupsesem cravata de pionier si imi pusesem brasarda tricolora, sa vada lumea ca sunt revolutionar. Vecinii voiua sa il linseze pe un tip cu masina straina, venit la cineva in vizita, pe motiv ca e terorist. Se auzeau si impuscaturi, ce-i drept , razlete, ca in vitan cine dracu` sa faca pe teroristul?
Seara tarziu, a venit si tata acasa. Venise taras, de la sediul CC pana in piata universitatii. Si de acolo pe jos. Vazuse oameni care mureau langa el, impuscati nimeni nu stia de unde, nimeni nu stia de cine. A susotit cu mama mult timp, iar tot ce am reusit eu sa prind a fost ceva de genul “Asta e revolutia pulii, ca toata lumea stia la perfectie ce are de facut”.
Dupa aia, au inceput si vestile proaste. Sotul vecinei de sub noi a murit impuscat la biblioteca centrala. Un tigan care ma facea sa fiu mandru ca il cunosc. Un om pentru care sahul era prieten zilnic. L-au impuscat. A lasat in urma 4 copii. Ce-i drept, ulterior sotia sa s-a descurcat onorabil, primind de la stat un mare apartament cu 4 camere plus enshpe miliarde de facilitati.
Ulterior, am mai priceput ca Ceausescu a fost impuscat ca asa a considerat Gelu Voican Voiculescu de cuviinta. Am asistat si la mascarada de proces in care avocatul apararii era cel mai dur acuzator al acuzatului. Am asistat si la executia sa, de Craciun. Am auzit si cuvintele mamei, cand mi-a spus ca acest popor isi merita intrutotul destinul de cacat pe care il urmeaza.
Am asistat la tot, privind prin ochii unui copil. Acum, adult fiind, privesc acelasi scenariu, dar prin alte tari. Si nu pot s anu ma gandesc, de ce au murit oamenii aia in “revolutie”, doar ca sa fim Beta Testeri pentru o agentie de spionaj americana?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.