În ultimele două săptămâni am fost văduvit de mașină, de câteva ori, cu diverse prilejuri care, în 100% din cazuri se decide că eu sunt cel care nu are nevoie stringentă de mașină, iar nevastă-mea are. Așa că am fost nevoit să iau taxiul de câteva ori.

Primul, când am pus senzori de parcare la mașină, ca să nu mai parcheze soția cu aproximare de câțiva centimetri în plus, a trebuit să iau taxiul, să merg la Veranda, să mănânc cel mai bun sushi posibil, la Sushi Terra.

Am mers cu un Logan hărtănit, cu un tip care ținea geamul deschis și pentru care regulile de circulație erau ușor după ureche. Era să murim de 2 ori în intersecție la Ziduri Moși, el nu avea nicio problemă, o călca în continuare, relaxat.

Altul fuma în mașină. L-am rugat să stingă țigara, a zis că nu o stinge, dar, dacă vreau, îmi deschide geamul. Asta în timp ce vorbea la telefon, pe căști, cu un confrate și mai râdeau în gura mare de diverse.

Ultimul era foarte supărat că l-am chemat pentru o cursă din Pantelimon în Pantelimon, care nu face nici 5 lei. Nici măcar faptul că i-am zis că îi las 10 nu l-a făcut să se calmeze. Nu se face asta, domnu, nu ne batem joc, că avem și noi familii de întreținut, nu cu 5 lei îi întreținem.

Eh, după ăsta, ultimul, mi s-a pus pata. Prea multă românie de căcat pentru un singur om.
Și mi-am instalat Uber. Făcut cont business pe cardul de firmă, ca să primesc factură, nu să mă rog de boși să îmi dea bonul în timp ce îmi explică că nu au ștampilă.

Am făcut doar 4 curse până acum, am prins 3 loganuri și un Ford Mondeo. Toate patru impecabile, curate, liniște, radio mergând în surdină, șoferii absolut fără nicio tentație de a povesti ce nasol este pentru ei și cum se strică totul în românia, condus legal, ajuns întotdeauna la timp.

Știți ce îmi pare rău? Că am tot refuzat să folosesc până acum, pe motiv de legalitate și vai, să respectăm legea. Mai ducă-se cu legea lor, că m-am săturat să fiu luat drept sclav, pe banii mei.

Data viitoare pun și Taxify, așa, de-al naibii.