Salut Cetin,

am o speta mai ciudata legata de un accident auto, ma intrebam daca poti posta un articol pe blog referitor la asta. Tu ai cititori din diverse domenii, poate unii au sugestii sau cunostinte mai documentate pe subiect.

Am avut un accident de masina care s-a petrecut astfel: eu, victima, cu masina oprita in afara carosabilului, pe un teren viran, cam la 4-5 metri de sosea. Intuneric, seara pe la orele 20, umezeala pe jos.

Soferul unui camion de 7.5 tone pierde controlul si iese in decor, se opreste in mine (adica intr-un Ford B-MAX). Imi face praf spatele si din impact ma proiecteaza la cativa metri in fata, intr-un morman de gunoaie, mai precis cauciucuri uzate aruncate in acel loc viran unde eram oprit.

Rezulta avarii atat in spatele masinii cat si in fata, plus niste dureri cumplite de ceafa cateva ore bune.

Zapacit sun la 112, cei de acolo imi fac legatura la rutiera. Cei de la rutiera imi spun ca nu e cazul sa trimita pe nimeni daca nu sunt victime si ca daca nu mai sunt si alte masini implicate in accident trebuie sa fac amiabila.Daca nu ma inteleg cu vinovatul sa mergem la politie.
Am facut amiabila cu soferul vinovat, foarte cooperant de altfel, atat el cat si proprietarul camionului (patronul firmei unde este angajat vinovatul).

RCA-ul vinovatului la Omniasig.

Deschid dosarul de dauna si dupa cateva zile vine agentul constatator. Face poze la tot ce il intereseaza si imi spune ca amiabila este nula si ca trebuie sa merg la politie si sa cer un proces verbal.

Motivul pentru care trebuie sa fac acest lucru este bifat pe o cerere catre politie semnata de agentul constatator: “alte daune materiale decat la cele 2 vehicule implicate in eveniment”.

Eu, de buna credinta, ma duc la politie si prezint documentul. Politistul imi spune ca nu poate sa imi dea asa ceva pentru ca nu exista alte daune decat la cele 2 autovehicule.
Cei de la Omniasig au o placa pusa pe “repeat” trebuie sa luati proces verbal de la politie fiindca in incident sunt alte daune decat la cele 2 autovehicule si ca politistul trebuie sa imi treaca pe procesul verbal ca masina a fost lovita si in fata si sa mentioneze daunele.

Asta aud de fiecare data de la Omniasig cand sun la ei. Nici eu nu inteleg care sunt acele daune materiale, altele decat la cele 2 masini.

Am revenit la politie si acum imi spune politistul ca este o aberatie ce imi cer cei de la Omniasig dar ca totusi, daca vreau neaparat sa anulez amiabila (adica Omniasig sa nu mai tina cont de ea) trebuie sa dau o declaratie atat eu cat si soferul vinovat, ca de fapt accidentul s-a intamplat altfel decat este descris pe amiabila, caz in care amandoi vom ramane fara permis pentru ca declaram accidentul la mai mult de 24 de ore de la producerea lui.

Un sfat de la cititorii tai ar fi de mare ajutor.

Mentionez ca am facut o sesizare la Omniasig si mi s-a spus ca se trimite la departamentul juridic.Daca si cei de acolo pun aceeasi placa atunci e grava treaba.

Practic sunt prins “intre ciocan si nicovala” avand putine optiuni: adica ori raman fara permis, ori repar masina. Cred ca ar mai fi si varianta in care repar masina doar in spatepe RCA si in fata pe banii mei (cu optiunea sa ma judec cu vinovatul si sa recuperez banii de la el).

Masina arata acum ca in pozele atasate. In urma impactului, masina fiind in viteza si oprita, cred ca s-a intamplat ceva pe la distributie sau cuite de viteze pentru ca motorul nu mai porneste. Deci nu ma pot folosi de ea si as avea mare nevoie de asta pentru ca locuiesc in Ilfov si am copiii la scoala si gradi in Bucuresti. Fara masina sunt mort.

Multumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.