Știți gluma aia cu Putin care a pornit războiul din Ucraina motivând că așa nu se va mai extinde NATO, motiv pentru care NATO va primi încă 2 membri și însăși Japonia s-a alăturat la discuții?

Well, Germania a jurat, prin gurița lui Merkel, că va lupta până la sânge cu poluarea, de aceea și-au închis centralele nucleare care poluau cu energie multă și curată și au trecut la centrale pe gaz, gaz procurat din Rusia. Gerhard Schroeder știe cel mai bine cum.

Și iată cum Germania a reușit, acum, să își atingă obiectivele. Practic, drăguții de nemți au plătit miliarde rușilor, inclusiv în ruble, ca să susțină crimele din Ucraina, pe celălalt front, furnizează ucrainenilor niște arme, cât de cât, iar pe frontul poluării și-au redeschis centralele pe cărbune.

Total Win!

17 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Move along, nothing to see here.
  Business, as usual.

  16

 2. #2

  Germania sau cum parcurgi in cel mai scurt timp drumul de la “locomotiva” la “lanterna rosie” a Europei inglodat in rusinea si oprobiul intregii planete.

  Atata au putut…

  PS: dar buna noastra vecina si pretina, Hungaria, nu apare in clasament? Sau fiind deja republica sovietica alipita si sugand la vintrele maicii Rusii a iesit din lista UE si a intrat voioasa in ritm de cazacioc si dictatura in randul statelor CSI?

  33

 3. #3

  Dar ne-au salvat de deseurile radioactive care se stie ca DACA cumva se intampla ca multiple sisteme de siguranta sa cedeze sunt foarte periculoase, mai bine ardem carbuni si gaz.
  Also cred cu tarie ca multe miscari dinastea ecologiste sunt defapt manevrate si finantate din umbra de tot felu de interese.

  35

  • #4

   Compară emisiile de CO2 din sectorul nuclear cu cele generate de centralele pe cărbune. Ai să fii șocat. Da, deșeurile radioactive sunt periculoase DACĂ nu se respectă prtocoalele de depozitare și gestiune.

   4

  • #5

   Stiu, I was being sarcastic.
   Centralele pe carbune emana mai multa radioactivitate decat cele nucleare. Carbunele are urme de elemente radioactive care se duc drept in fum cand il arzi.

   0

 4. #6

  partea misto e ca acum politicile astea care cumva treceau neobservate acum sunt in prim plan si mari politicieni gen merkel sunt lasati in bataia farurilor in toata goliciunea lor de scarbe infinite. lots of mwie!

  p.s. iata explicatia pentru care toate fetele AWS-nene din filmele DC aveau o armura metalica pe piepti.

  18

  • #7

   ….iar amazoanele chiar un san lipsa…

   0

 5. #8

  Eu văz că Țările de jos sug mai vârtos.

  9

  • #9

   Eu cred ca petrolul ala e luat ca sa il “spele” si sa il vanda mai departe, nu stiu daca au capacitati asa mari de rafinare

   0

  • #10

   Tarile de Jos au cea mai mare rafinarie din Europa.

   0

 6. #11

  Se uitau cu scarba si aere de superioritate nemtii cand acum doi ani, din postura de inginer cu master in energie regenerabila, le spuneam ca Merkel e o cretina si ca deciziile ei sunt proaste iar ei vor suporta consecintele prostiei. Ține e smiork dupa doi ani cu +50% la chirie si utilitati scumpite, ține, ține?

  Fereasca sfantul monstru de spaghete sa fi spus asta in fata unei nefutute, erai din start auslanderul care uraste femeile, aceasta baba mereu in prag de lesin fiind un reper al feminismului german.

  21

 7. #12

  toate deciziile majore luate de merkel in prea lungul mandat, au fost de cacat.
  cu exceptia sutului in cur tras golanasului varufuckis.

  12

 8. #13

  noi am importat putin pentru ca avem industria aproape zero
  altfel luam si noi grupa mare
  sanctiuni pe bune impotriva rusilor nu se pot lua cata vreme Europa este dependenta de gaz, petrol si alte cele venite din URSS

  3

  • #14

   ti-ai construit naratiunea pe ipoteza falsa din primul rand!

   0

  • #15

   a deci… de fapt rupem pe industrie si exportam produse cu valoare adaugata, nu importam nimic

   ok, my bad 😀

   in curand romania va plati datoria SUA catre Somalia si Irak!

   0

 9. #16

  Hai să continuăm această logică (gazul nu mai e sau e scump, ne întoarcem la cărbune): curentul electric nu mai e sau e scump, hai să ne întoarcem la motoarele cu combustie internă!

  3

  • #17

   Diferenta e ca energia poate fi produsa oriunde pe glob, folosind diferite tehnologii in functie de conditiile de la fata locului. Pe de alta parte, resurse naturale exista, sau nu (gaz, petrol). Deci Germanii au stat in pat cu rusii 20 de ani, si-au impartasit tot felul de secrete si legat industriile atat de mult, incat Germanii acum ezita sa tina partea aliatilor, ci prefera sa fie cumva neutri sa nu ramana fara energie, din cauza deciziilor proaste din ultimele 2 decenii.

   Mie unul, dupa Dieselgate, mi s-a clarificat ca Germania nu e diferita de alte tari, doar ca face coruptie la nivel inalt. De exemplu pe langa lista de mai sus, vedeti aici mai jos si companii care nu au plecat din Rusia, majoritatea din Franta si Germania.. of course.

   som.yale.edu/story/2022/over-1000-companies-have-curtailed-operations-russia-some-remain

   0