Am rămas cu cuvintele lui Courtney Cox, spunând E ultima oară când ne vedem în acest grup, pe acest platou, doar nu o să mai facem asta încă o dată, peste 15 ani. Atât de real și atât pumnal în inimă.

Partea urâtă a vieții. Chandler este posterul realist pentru Kids, dont do drugs! Faptul că a băgat făinuri și lichide la greu și-a pus amprenta masiv asupra lui. Arată ca Stela Popescu făcând AVC și vorbește la fel. Iar proteza sa, dumnezeule, îngrozitoare, cu fațete de alb #ffffff, ieșindu-i din gură de fiecare dată când vorbea…

Courtney Cox și Rachel Green sunt distruse de bisturiu. Fețele lor sunt doar o așezare otova de cărnuri, când vorbesc nu au mimică, nu li se mai mișcă nimic pe față, în afară de buze. Și comparația continua, de-a lungul showului, cu ceea ce erau mi-au dat o stare incredibilă de rău, nu așa trebuie și nu așa arată bătrânețea, nu la vârsta lor, nu sunt chiar atât de bătrâni. Ross are pielea de sub ochi până în dreptul nasului complet încremenită, are privirea de broscuța Oache, nu mai poate transmite nicio emoție cu ochii.

Partea frumoasă a vieții. Phoebe și Joey sunt exact la fel cum erau acum 15 ani. Neatinși de bisturiu, îmbătrâniți normal, dar Lisa Kudrow arată incomparabil mai bine decât celelalte 2, naturală, cu riduri, dar frumoasă și haioasă, nu cu un chip ca filtrul beautify din telefoanele Samsung, zero trăsături. Matt LeBlanc e gras, frumos și haios, cu o cămașă de tractorist pe el și burtică la fel, este vizibil faptul că i se rupe, își trăiește viața și nu îi pasă de părerile nimănui.

Trecând peste criticile astea minore, mi-a plăcut să îi privesc într-o circumstanță în care nu îi voi mai vedea niciodată. 6 oameni care au reușit, prin arta lor, să creeze 6 personaje atât de bine conturate încât sunt absolut separabili și interschimbabili între om și personaj. Pot să îmi imaginez liniștit viața lor de după încheierea serialului și, în același timp, să îi privesc pe cei 6 și să rămân fermecat de ei, de viața lor, de prietenia lor transpusă și în realitate, ulterior serialului.

Mi-a plăcut? Da, parțial. Nu mi-a plăcut aducerea vedetelor gen Bieber sau Beckham, singurele care și-au avut locul au fost Lady Gaga, care a făcut un număr real alături de Phoebe și Reese Whitherspoon, care a avut un rol episodic în film. Mi s-a părut așa, un pic de hai să stoarcem niște dineros și cu cei care erau prea mici să vadă Friends atunci. Nu îmi place nici cu lămâie grasul ăla care a prezentat, îmi scapă numele și nici chef să îl caut nu am. Nu mi se pare deloc funny, dacă îl scoți din scriptul lui, s-a terminat și haioșenia.

Ce aș fi vrut să fie această Reunion? Doar ei 6, povestind despre ale lor și atât. Fără invitați, fără întreruperi, fără Uuuuaaaaau îl avem pe Justin Bieber.
Pentru că Friends este amintire, este doar o pedalare pe o pantă care e aproape de final. Desigur, considerentele financiare au cerut și altceva, la urma urmei HBO tocmai ce a plătit 485 de milioane de dolari pentru dreptul de a transmite Friends, logic că trebuia să facă un spectacol atractiv. Sunt mulțumit, ca fan și ca spectator, că au făcut-o.

Dacă ați văzut serialul, vă recomand să îl vedeți, veți râde trist și vă va părea rău că s-a dus dracului viața și tinerețea. Dacă nu, mai bine nu vă uitați, nu o să vă spună nimic, doar 6 babalâci depănând amintiri, pe benzi cu bloopere. Sau ați putea să vedeți întâi cele 10 sezoane, să vă îndrăgostiți de oamenii ăia de acolo și, după aia, să bociți la reunion.

30 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Da, am rezistat vreo 10 minute si l-am inchis.

  29

  • #2

   Chestia că ăla era îngrozit că nu o să îl mai aplauze aplaudacii e și din vina scenariștilor care au avut nevoie să îl facă pe asta aproape un bufon. Pe langa umor fizic de calitate era destul umor ieftin, din strâmbături și reacții ca de isteric.

   9

 2. #3

  Chandler spune la un moment dat ca in fiecare seara era ingrozit ca nu poate face publicul aplaudac sa rada la fiecare gluma. De asta a intrat in panta drog si alcool inca din timpul serialului. Unii gasesc echilibrul ca Joey si Phoebe care sunt la fel de funny, unii nu. Mie mi-a placut reuniunea si prietenia din afara ecranului pe care au transmis-o, a fost trista, emotionanta, amuzanta, ca in viata. Apoi am vazut primul episod asa de fun. Ma bucur ca am fost contemporan cu showul

  28

  • #4

   Nu e chiar asa.

   In 1997, a jet ski accident introduced Perry to pain killers.
   Just three years into filming Friends, Perry found himself depending on Vicodin (hydrocodone/acetaminophen) even after his accident-related injuries healed. “It wasn’t my intention to have a problem with it,” he told People in 2002. “But from the start I liked how it made me feel, and I wanted to get more.”

   www.prevention.com/health/a36489082/matthew-perry-drug-alcohol-addiction/

   9

  • #5

   da, fix de aia, din cauza altora.

   11

 3. #6

  cred ca o sa aspept reuniunea Seinfeld

  19

 4. M-a emoționat.

  Am revăzut după aceea ultimul episod.

  Puteau să zică serialului chiar și “Family”.

  6

  • #15

   Tocmai că ală era șpilul : Friends s-a terminat când au apărut separate familiile și copii, când nu mai erau șase prieteni ca o familie

   4

 5. #16

  Serialul asta si cu Game of Thrones imi sunt atat de antipatice de nu am de gand sa ma uit vreodata la ele.

  20

  • #17

   Da, sunt in aceeasi tabara , nu mi-a placut niciodata serialul asta si actorii . Am incercat sa ma uit o perioada dar nu m-a prins , chiar daca am descoperit uneori faze oarecum amuzante.
   Sunt mare fan Seinfeld , umor de calitate si actori buni in comparatie cu Friends , chestie de gusturi si stil.

   13

 6. #18

  M a băgat oarecum in depresie :))
  Mi a plăcut dar cred că era mai ok că în loc de 5 minute pentru nenea David, sa ofere cele 5 minute personajelor secundare din serial. Unii au avut 15 secunde, cam cat a defilat Biber pe scenă
  Deși sunt bătrân am auzit prima data de perioada in care prietenii tai sunt familia ta și că atunci când te căsătorești%ai copil, aceștia devin noua familie.
  Nu mi am dat seama până acum de aceste etape și mi s a făcut dor de prietenii mei din tinerețe.
  Cum credeam noi că o să cucerim lumea și în același timp rămânem prieteni pe viață.

  17

 7. #19

  Se pot revedea si pot reface serialul dupa 25 de ani, in regia lui David Lynch.

  20

 8. #20

  +1 pentru Phoebe dar serios acum Matt LeBlanc mi s-a parut mai epava decat ar fi trebuit sa fie.
  Chiar eram un pic curios despre ce viata a avut dar mi-a fost cam lene sa caut.
  Si ma refer la “epava” comparativ cu alte celebritati de aceeasi varsta: Statham, Jamie Fox , Daniel Craig,

  2

  • #21

   Acum il certam si pe Matt LeBlanc ?

   3

  • #22

   @Elisa eu nu cert pe nimeni, mi-am expus o parere proprie si personala. Doar asta facem toti aici cu voia Maestrului.

   1

  • #23

   fie voia la voi, fiii mei .si fiicele

  • #24

   Matt LeBlanc e un tip super misto. E milionar si i se rupe. Bea, mananca si altele si nu sta ca toti terminatii morti de foame, band apa plata cu lamai ca sa ratae fit la 50 de ani. Bravo lui. Asta viata!

   3

 9. #25

  Mi s-a părut ca o emisiune cu Mândruță încercând să pară amuzant. Nu-mi pare rău tare că am văzut ”episodul”, îmi pare rău că l-au făcut. Pe de altă parte, a doua zi s-au băgat 8 episoade dă Lucifer, foarte tari, așa că…

  9

  • #26

   Da …foarte tari mai ales pe partea de musical…plm:(

   2

 10. #27

  Personajele au fost slabute rau, Matt si Jenica ce mai arata cumva la 50+. De dragul vremurilor trecute merita o vizionare.

  1

 11. #28

  vreau să zic doar atât :
  cel mai rău dintre bărbați arată Chandler Bing, care e și cel mai tânăr dintre toți 6.
  cea mai bună dintre femei arată Phoebe Buffay, care e și cea mai bătrâna dintre toți.

  11

 12. #29

  Am văzut serialul cap coadă de 17 ori, știu replicile pe de rost și-am să-l revăd probabil până la adânci bătrâneți.

  9

 13. #30

  Când vorbea una despre serial și a bușit-o plânsul, “I can’t…” și a ieșit din cadru…
  Wtf was that?!

  0