If you use Alexa, Echo, or any other Amazon device, you have only 10 days to opt out of an experiment that leaves your personal privacy and security hanging in the balance.

On June 8, the merchant, Web host, and entertainment behemoth will automatically enroll the devices in Amazon Sidewalk. The new wireless mesh service will share a small slice of your Internet bandwidth with nearby neighbors who don’t have connectivity and help you to their bandwidth when you don’t have a connection.

Nu vă imaginați cât de mult urăsc intruziunile astea în viața casei mele. Mi se pare hidos cum, sub umbra unei politici de term of use, companiile de tech își arogă dreptul de a face ce vor în casa ta, pentru că le folosești produsele, care devin, ușor ușor, închiriate, nu mai sunt ale tale.

Cum se face să nu, via menetz:

1. Opening the Alexa app
2. Opening More and selecting Settings
3. Selecting Account Settings
4. Selecting Amazon Sidewalk
5. Turning Amazon Sidewalk Off

18 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Sharing is caring

  11

  • #2

   eu astept sa impartim miliardele lu bezos daca tot e asa

   24

 2. #3

  Vecine, da-mi si mie o cana de internet pana la salariu…

  61

 3. #5

  Cine isi ia Alexa si nu are internet?
  Daca mie imi cade netul, nu ii cade si vecinului?

  9

  • #6

   Nu e pentru cand iti cade netul, scrie in mesajul ala al lor, e pentru device-uri care pot fi mai departe de casa si de routerul tau, gen object trackere, care ar putea in modul asta sa functioneze oriunde, nu doar in jurul routerului. Asta e modul prin care amazon rezolva problema conectivitatii pe banii clientilor, sa nu mai instaleze ei antene peste tot. Tu cumperi antena, tu platesti internetul, reteaua lor se extinde prin toata lumea si se pot lauda cu acoperirea pe care o au, sa convinga si mai multi clienti

   20

 4. #7

  Ii vad utilitatea, dar faptul ca e ON by default, e o mizerie.

  12

  • #8

   Sorry dar nu. Are fix 0 utilitate. Majoritatea routerelor au “guest network”, nu e nevoie de alte device-uri să facă același lucru.

   Ce fac rahații de la AMZ este strict în scop de tracking. Pe tine deja te-au mâncat, având în casă device-ul. De ce să nu-i mănânce și pe vecini?

   Mai mult de atât, rahatul ăsta e o gaură de securitate imensă.

   17

 5. #9

  Ceva similar aveau cei de la UPC. Routerele de la ei emiteau automat pe 2 SSID-uri, dintre care unul era un fel de SSID Guest la care se puteau conecta alti clienti UPC care isi creau cont pe site-ul lor. Reteaua guest era limitata la 10 mbps parca.

  De cand au fost preluati de Vodafone, cred ca au dezafectat optiunea asta. Adica exista inca pe routere, doar ca nu mai ai unde sa iti creezi cont (si cred ca au fost si dezafectate conturile vechi).

  14

 6. #10

  Eu renunțam instant la serviciul Alexa și toate gadgeturile atârnate de el.

  9

  • #11

   well, eu am alexa+ring, o sonerie extrem de scumpa. prefer sa dau disable

 7. #12

  Pentru nostalgicii vremurilor cand erai “pe acelasi fir” cu cate un vecin. Uneori, “era atingere”.

  12

 8. #18

  stie cineva daca intra si fire tv stick-ul la aceasta categorie? Are alexa integrata dar fara optiuni de configurare

  LE: se pare ca nu. se aplica doar device-urile gen home security.

  lista completa:

  www.tomsguide.com/reference/what-is-amazon-sidewalk

  1