Dimineață mi-a apărut în feed chestia asta, o campanie Louis Vuitton despre noua linie de bijuterii Z și V. Poate fi, desigur, o coincidență sinistră, pentru că o asemenea campanie nu o pregătești în 3 săptămâni, nu mai zic de creație și producție. Oricum, oamenii sunt revoltați masiv.

Și aici intervine acea dublă măsură despre care vorbim. Suntem, și pe bună dreptate, revoltați de companiile care nu se retrag din Rusia, deși vorbim despre finanțele private ale unora iar acele retrageri ar cauza pierderi masive, financiare și umane.

În același timp, privim cum statele europene bat câmpii despre cum luptă Ucraina cu fasciștii, în același timp cumpărând nu doar energie, ci și materii prime, bauxită, aluminiu, titan, uraniu și altele și suntem doar așa, ușor scandalizați, dar trecem peste, că ne este bine cât de cât, ne-am făcut datoria, am donat, uite la japițele alea de la Petrom, au scumpit iar motorina, deși a scăzut petrolul, chestii de astea.

Zic că, poate, ar trebui să gândim puțin înainte și, dacă punem presiune pe companii private, poate ar trebui să punem presiune și pe Ciolacii și Johanneșii proprii, care joacă această horă fină a indiferenței și a mimării compasiunii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.