Am primit înainte un spam de la clubul The Gate. Ce să faci, așa se înțelege onlinul în web 3.0. Nu e problemă, eu nu sunt așa războinic precum Vali când e vorba de spam. Doar fac regulă ca viitoarele mailuri să fie șterse automat și aia e.

Altceva a fost funny. În mail, respectivul club face reclamă la ofertele senzaționale pe care le vor avea în nuș ce noapte, când nuș ce cur… manechine vor prezenta nuștiuce. Iar oferta lor de lux e următoarea:

Wyborowa esquisite 0.7l + 1 Santal – 190lei

Ballantine’s 12yo 0.7l + 2 Cola + 2 Red Bull – 190lei

J&B 0.7l + 2 Cola + 2 Red Bull – 190lei


Chivas Regal 12yo
0.7l + 2 Cola + 2 Red Bull – 220lei

Tinere rromân, cum să bei Ballantine’s vechi de 12 ani împreună cu cola? Țărănușule frecventator de cluburi, cum să bei Chivas Regal, vechi de 12 ani, cu cola?
Înțeleg perfect că marea majoritate a celor ce frecventează cluburile sunt prima mână după abandonarea vacii și a prașilei, dar ar trebui să îți faci o minimă educație socială, atunci când intri în localuri așa-zis de lux.

Țărăneilor, whisky-ul nu se bea cu cola. De fapt, reformulez. Poți să bei cu cola Johnnie Walker de 30 de lei, din hypermarket. Ăla da, ba chiar e recomandat, se mai diluează cantitatea de otravă băgată în corp.

Dar un single malt sau un scotch vechi de 12 ani, nu îl bei cu cola. Cel mult pui puțină apă, pentru a-i lua din tărie și pentru a-i simți mai bine aroma. Mai rămâne să bei un Lagavulin cu redbull sau un Talisker cu pepsi, da` să fie rece. Dacă îl bei așa, prietenul tău invizibil iisus te va urmări și nu te va mai primi în valhalla, lângă cele 12 hurii care ți s-ar cuveni pentru că ai porșeanu sau lamborghineanu.

Țărane.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

62 comentarii Adaugă comentariu

  1. Haida bre ca nici Balla de 12yo nu prea e whisky. Merge asa cu cola, pe post antreu.

    PS: Am uitat ce ieftin e booze-ul acasa. Me sad!

  2. Mai binje rămânjau la pălinca dă prună djin sat dă la tata … sau mai binje rămânjau cu totul colo-n sat la birt şâ la casa dă cultură.

  3. #3

    apoi chiar asea, ballantines e uischi? 12 ani e vechime?

    • Ballantine’s este un blend de diferite scotch-uri. Este socotit o bautura entry level ca gust si culoare. Nu este un scotch pretentios care merge baut in diverse combinatii. Scotch-ul si cola sau orice alt acidulat provine de la combinatia initiala cu soda (sifon), care ii taie din tarie, dar ii pastreaza gustul.
      Whisky bun poate fi socotit un single malt, incepand de la un Glenfiddich 12yo. Single malt-urile se beau deobicei simple (chiar si fara gheata) pentru a putea distinge aromele diferite care se gasesc in ele. Sper ca ti-am raspuns la intrebarea daca balla este sau nu un uischi adevarat. 😉

    • #5

      Ballantine’s e un blended scotch – o combinatie intre mai multe “malt” si “grain” whisky.Cei asa-zisi 12 ani vin de la vechimea celui mai vechi whisky din blend.

    • Ballantines e considerat apa de ploaie de cunoscatorii adevarati. Pentru noi, pulimea, merge si ea.
      Am gustat odata un Dimple de 12+ ani… cer si pamant!

    • #7

      @ The Fan – nici Dimple al tau nu e o reusita mai mare.Poate doar expresiile de 15 si 18 ani sa fie mai acatarii, dar si Ballantine’s are asa ceva.La fel si Chivas.
      Sticla aia avea 12 + ani pe eticheta, sau 12 ani pe eticheta + oarecati ani prin vreun dulap/camara?Dupa imbuteliere whisky nu mai “imbatraneste”.

  4. #8

    E blasfemie domnule, e vin de 20 de ani băut cu sifon. 🙁
    Clubul contemporan e o mare adunătura de copii, foarte mult alcool, prost combinat și prost înțeles.
    Într-un fel îmi pare bine că nu legalizează jarba, că de maine ar fuma-o și pe asta cu paie din mătură. 🙁

  5. ce sa le ceri tampiteilor din cluburi care copiaza doar fondul nu si forma,copii de bani gata care au impresii de oameni de afaceri.eu in orice club de pe planeta m-as duce as bea apa plata sa nu ma fac dreacu de ras.

  6. #10

    ca beau orice amestecat cu orice, e una , pot sa bea whiski cu sare de lamae, treaba lor. dar cine draq se duce in club sa dea pe gat 700 ml,. de tarie? pai in 3-4 ore acolo te faci ranga si daca o bei in 2, asta presupunand ca mai crapi si 4- 5 beri de sete.oferta imbecila pt. retardati drogati.

  7. #11

    Da’ scrie acolo ca tre sa le combini? Poate unu bea cola si altu bea ballantine’s.

  8. #12

    How ’bout “on the rocks” instead of water? As fi pus fraza in romana dar suna aiurea tradusa cuvant cu cuvant 🙂

  9. #14

    La pretul Chivas-ului din crasma respectiva…mai bine tai de pe lista racoritoarele; iar de banii aia iti iei o butelca decenta de whisky sau whiskey, dupa preferinta, pe care o imparti cu 1-2 prieteni apropiati.

  10. Dureaza cel putin 12-15 ani sa obtii un whisky bun, pentru ca apoi sa pui redbull in el?! Este ca si cum ai angaja un bucatar scump sa munceasca o zi intreaga sa faca cea mai buna mancare, cu arome echilibrate perfect, fiarta atat cat trebuie si servita la temperatura la care trebuie, si la urma trantesti niste ketchup in farfurie, “pentru gust” 🙂 )
    Probabil de aia Lamborghini nu vinde masini noi catre toti taranetii… Sau vinde?

  11. #16

    cred ca suntem singura natie, din europa cel putin, care dilueaza whiski`ul cu cola sau red bull si cu siguranta singurul popor din lume care pune apa la vin, sa`l faca SHPRITZ bai
    NATIE DE CACAT !!!

    • Say what?
      Numai cuvantul Spritz nu prea suna a romaneste, ca si obiceiul, care numai romanesc nu este. Si nu te ingrijora tu, nu suntem noi romanii atat de destepti incat sa inventam uischi/cola/redbull/applejuice. Se bea peste tot in lume.

    • Ce ne place noua romanilor sa ne mirosim basinile…ceva de speriat.
      Care e problema daca bei vinul cu apa minerala? Ce daca altii nu beau asa? Daca e bun si noua ne place care e problema? Pana la urma bei ce si cum iti place. Mie vinul nu imi place la temperatura camerei. Imi place sa fie rece ca gheata. Daca asta inseamna ca sunt taran, atunci asta sunt.

      Legat de wisky….intradevar, daca bei un wisky vechi de 20 de ani , il bei sec…sa-i simti aroma lui adevarata. Dar adaca bei wisky din supermarket la 50 de lei sticla e aproape imposibil de baut sec. Pui redbull sau cola sau orice altceva ca sa-l faci baubil.

    • #20

      In Austria se bea lejer vin cu sifon (bine, nu in club 🙂 , dar la un birt, o terasa, vara, se face).

    • #21

      @schiller, tu esti frustrat rau ma baiete.

  12. Cluburile trag pe oferte de genul dintr-un singur motiv. Trebuie sa supravietuiasca. Exceptand locatiile unde Ghita Magnatul arunca 5000 iepuroi pe seara, restul, unde merge lumea semi-buna trebuie sa supravietuiasca de pe urma idiotilor. Ei merg pe ideea ca taranul nu vine la club singur ci impreuna cu cel putin 2-3 prieteni (indiferent de sex). Asa ca, dau la taran wisichi si cola si redbull la un pret putin mai mic daca il cumpara “pack”. Or….0,7l/4 oameni inseamna doua pahare de caciula (sonde cum li se mai spune) de combinatie prosta. Ghita nu se mai imbata asa de repede (nu stiu exact motivul, mi-a povestit un nene care are un club prin BV ca din cauza energizantelor, alcoolul ajunge mai greu in sange, cica) si mai comanda inca un “pack”. Pe cand daca acelasi ghita ar lua un 300-400 ml de tarie si ar bea sec s-ar face muci instant => pleaca din club. Bad for bussines. Si uite asa se “educa” noua generatie….

  13. #23

    prietene, francezii care sunt mega jmeker in vinuri , spaniolii, italienii NICIODATA nu amesteca vinul cu apa daca te duci cu rromanisme d`astea la ei se uita la tine ca la ultimul rahat. cat despre uischi, tind sa merg pe ideea lui arhi si anume nu diluezi un whiski gen chivas, pur si simplu nu faci asa ceva! e un rromanism crancen, este ca si cum ai purta costum brioni cu adidasi

  14. #24

    @exvpa lasa netul, mergi in persoana si verifica; NU SE COMBINA cele 2, ever… sau poate cine stie or avea si ei BODEGILE lor

    • De ce am eu impresia ca cel mai departe de casa ai fost pana la Ruse? Se bea Spritz peste tot pe unde se bea vin. Poti sa bei un spritz la Cannes la terasa fara sa se uite nimei urat la tine, si asa ca sa nu mai faci spume la gura degeaba, se bea si prin Sicilia (care asa fie vorba intre noi produce vinuri mai bune decat Premiatul cu care esti tu obisnuit). Lasa frustrarile astea de roman parlit, ca nu suntem noi motu’ de pe cacat.

  15. #26

    Simplu. Pentru ca insasi patronii de la The Gate sunt niste oameni… simpli, dar cu simtul afacerii. Si faptul ca e plasat strategic, pe langa o/niste facultate/-ti a caror studenti au un IQ si viitor indoielnic, spune multe.

    P.S. Daca si in The Gate se strang elitele, am dat-o draq…

    • #27

      DFT » in teorie studentii sunt elitele, nu? viitorul, cei ce ne vor conduce, etc

  16. Io-s singurul de pe aici care beau (de citeva ori pe an…) cite 50 ml de whisky cu o doza de cola si niste cuburi de gheata alaturi? E bun cind joci un sah seara, in liniste.
    A, era vorba de cluburi… Nu stiu, n-am fost….
    Virsta…

  17. #30

    prietene, francezii care sunt mega jmeker in vinuri , spaniolii, italienii NICIODATA nu amesteca vinul cu apa daca te duci cu rromanisme d`astea la ei se uita la tine ca la ultimul rahat. cat despre uischi, tind sa merg pe ideea lui arhi si anume nu diluezi un whiski gen chivas, pur si simplu nu faci asa ceva! e un rromanism crancen, este ca si cum ai purta costum brioni cu adidasi 😐

    • #31

      @schiller, tu nu erai ala cu salariu modest si fara bani sa iti iei cauciucuri de iarna, macar SH? Nu tu erai ala pe care l-a subjugat baselu?
      Da’ ce te mai pricepi la “uischeane” si vinuri bune mah !

  18. #32

    Lasa ca nici cu spirtul de Chivas vandut la noi nu imi e rusine. Intr-adevar aia sunt needucati, dar cand te uiti pe sticla de Chivas Regal 12yo si pe langa ambalajul dragut vezi un abtipild de la producator(care waw… e SRL de Romania) si declara mandru ingrediente: apa, alcool etilic de origine agricolă si caramel, ii cam intelegi de ce combina Polar deghizat(pentru ca asta ii Chivas-ul vandut pe aici) cu Cola.

    • #33

      Citeste mai atent.
      Doh, whisky si whiskey sunt de origine agricola (orz, secara, porumb, etc).Si da, majoritatea celor “blended” contin ceva caramel, pentru culoare…iar asta e valabil oriunde in lume.

  19. ultima data cand am baut ballantines mi s-a parut cea mai proasta gluma de whiskey. bine, sunt sanse mari sa fi fost din ucraina, parea putin dubios :))

    • #35

      Intr-adevar, daca ti s-a servit Ballantines pe post de whiskey a fost o gluma proasta.

  20. #36

    nu e bre asa. crestinismul nu are nicio recomandare despre cum se bea corect whiski.

    • #37

      PCH » cum sa nu, e porunca a 12 a, de pe tablita pierduta. Thou shall drink whisky cola will Burn in Hell

  21. Am vreo 2 ani de cand nu am mai consumat asa-zisul whisky fabricat in Romania. Am baut si eu combinatii fatale din astea cu red bull sau cola, dar asta pentru ca nu aveai cum sa-l bei sec, era oribil. Nu stiu ce naiba pun astia in whisky-ul asta insa de cand mi-a fost rau vreo 3 zile de la o sticla de J&B impartita-n doua cu un amic nu m-am mai atins de asa ceva. In club cand mai ies (foarte rar) consum bere si din cand in cand un Cuba Libre (asta intr-o singura locatie unde are rom adus din afara).

  22. @Andrei Pietrosu: Chivas Regal este produs de Chivas Brothers. In Romania este importat intradevar de o firma SRL cum zici tu. Dar poate dai un search pe google si vezi ca firma aia nu e chiar orice SRL.

  23. #40

    Citat dintr-un mail spam primit de la The Gate :
    “Pe cursul serii Agnes Matoko, Alexandra Badescu, Denisa Bita si invitata speciala Alice Iotta, sora Simonei Senzual, vor incanta priviriile celor prezenti. Acestea sunt doar cateva dintre fetele ce vor defila intr-un”Fantasy Show” in care rochile, unghile extravagante, machiajul si coafiurile vor fi create de: Nissa, Andy Panait si Valentin Ene.
    In timpul acestei prezentari, Alice Iotta va fi aranjata si coafata fantasy de catre Valentin chiar pe scena.”

  24. #41

    Da si votca cu santal… Cred ca daca bei asa ceva in Rusia te mananca aia pe paine cu mustar… Whisky se bea sec, cu un cub de gheata eventual, maxim. Si apa langa el, sa stingi focul de la primul pahar, ca de la al doilea nu mai simti nici un foc. Barmanii care toarna whisky peste 7 cuburi de gheata ar trebui tratati cu paharul in cap. Iar cocojambistii care il beau cu cola sau redbull, no comment…Despre ce elite vorbesti in cluburi? Cluburile bucurestene sunt ticsite de cocalari, toate. In afara de alea studentesti sau underground, de dubstep etc.

  25. “italienii NICIODATA nu amesteca vinul cu apa”
    NU stiu daca schindler list asta ii troll sau doar prost.

    Talibanismele astea sunt de cacat bre arhi. Daca mie imi place sa beau combinat ceva cu ceva (vinul cu apa si/sau cola ii vina mea) ce treaba are cu ce combin? Care este legatura intre ceea ce imi place mie si ceea ce iti place tie? Talibanism gastronomic.

    ps: uischianele cu cola/redbull/gheata/apa/apa minerala mi se par o ofensa adusa mie, daca mi le aduce cineva in pahar mie.

    • #43

      Nautilus » romanii nu au facut niciodata vin bun, ci doar vin mult

  26. Ma, parca vad cum va duceti in club si beti whisky sec, jucati poker si fumati trabuc (eventual va uitati si la un meci de snooker) :))

  27. deci latura nemteasca a cuvantului “shpritz” nu va zice nimic nu?

    arhi: avem vinuri bune. Problema este ca nu apar pe piata decat cu bani multi.

    • #46

      animaloo » sunt rare si sunt bagate in ultimii ani, de investitori straini, care s-au saturat sa vanda acreala de posirca pe care o denumeam pompos vin.

    • posirca noastra de 5E/sticla se compara cu posirca italiano/franca de 5E/sticla.

    • #48

      animaloo » chianti e o posirca, dar e peste 90% din vinurile rromanesti de pe piata. numa` zic. la fel si Porto de exemplu.

    • #49

      Dar ce ziceti de mai noile aparitii e in hypermarketuri si anume vinul la cutie gen lapte la “incredibilul pret de numai 3 lei litrul!”.
      Apropo, nu am intels niciodata sintagma “vin de butura”. Arhi, ti-a placut vreodata vinul de casa? Dupa parerea mea e groaznic.

  28. #50

    Cand am avut vreo 20 de ani am baut un whiskey mai tanar cu vreo 2 ani, si care ma ardea pe gat de parca beam acid sulfuric. Crede-ma, trebuie diluat.

    • #51

      Iar tu ar trebui sa fii batut.Diluat?Nu; poate “deschis” cu un strop sau doi de apa , nu mai mult.

    • #52

      Prima data bea asa ceva si nu in cantitati dinalea ca-n filme, unde-si toarna aia doar pe fundul paharului si-l mai si dilueaza cu 2-3 cuburi de gheata, apoi comenteaza. Tu ai citit Calatoriile lui Gulliver, sau de unde-ai scos-o p-asta cu stropii de apa, liliputanule?

    • #53

      Am citit-o din vreo 2 veri lucrate la distilerii, in Scotia.

    • #54

      Pe de alta parte, imi pare bine sa vad ca tineretul este in continuare destul de “citit”.
      Sau poate ai tu memorie buna si-ti aduci aminte ultima lectura ( facuta de tanti educatoare, sa va adoarma la gradinita) ?

  29. #55

    cati experti in ale bauturii pe aici…

  30. andrei, nu uischianu tre diluat ci tu batut.

    arhi, vorbim de vinuri de pe plaja 10-20lei sau 20-30lei? de pe la 50 de lei in sus ai posibilitatea sa gasesti niste chestii interesante. si nu neaparat rar.

    vinul de casa este de fapt o bautura pe baza de strugure. In franta am baut un rose care era fix ca vinul de oltenia cu care ma delectez amu 😛

    iar un vin d-ala negru si greu, nu as refuza in multe momente

  31. #58

    Arhi, tie iti place ceva din Romania? Cand iesi la un gratarel cu baietii, pun pariu ca nu bagi sprit cu chianti sau cu vin alb din valea lu’ Napa 🙂
    Sa fim seriosi, avem vinuri chiar foarte bune. Am baut si pe-afara vin, daca esti obiectiv si depasesti faza cretina cu eticheta straina si alte bullshit-uri, concluzionezi “decat” un singur lucru: Deceneu a fost un magar ca le-a taiat 🙂

  32. #59

    Eu am baut aprope 1 litru de Alexandrion 5* sec si era sa intru in coma! Cred ca am dormit 16 ore dupa aia pentru ca nu mai tin minte! Ba era ceva de genu 5 PM am adormit si m-am trezit a doua zi seara!

  33. #61

    Am vazut intr-un club o gasca de indivizi care beau whisky cu gheata din pahar de sampanie. Nu mai era loc de cola, ca altfel cred ca il “indoiau” putin :))

  34. #62

    Care e problema cu Lagavulin + Red Bull ? Eu beau Lagavulin cu Red Bull (separate). Daca bei mult trebuie sa-l stingi cu ceva ! Doar sa nu le pui unul peste altul.