Cea mai ciudată chestie legată de somn, în afară de faptul că sunt insomniac, a fost visul cu decorporalizarea pe care l-am avut în armată. Eram în gardă, dormeam, ilegal, pe o băncuță din holul intrării, muream de frig ca fetița cu chibrituri, pentru că era iarnă, iar holul, unde stătea garda, nu se încălzea. Și, cum dormeam, m-am trezit că plutesc și îmi privesc corpul de sus, în timp ce dormeam. Vedeam exact totul cum era, de parcă chiar ar fi fost live. La un moment dat, m-am plictisit de dat ture prin aer, am ieșit pe hol și am văzut, în depărtare, că vine unul din comandanții de gardă. M-am reîntors repede la corpul meu de pe bancă, am stat și m-am gândit Bun, și acum ce fac, mă așez în el, ca în Tom și Jerry, sau cum? După care m-am trezit și am sărit în picioare. La fix, pentru că 10 secunde mai târziu, intra comandantul gărzii.

Sleep paralysis, sau ceea ce bănuiesc eu că se poate înțelege așa, am avut de vreo câteva ori în toată viața. Nu mai țin minte, dar știu sigur minim 2. Senzația este extrem de creepy, pentru că tu ai impresia că ești, de fapt, treaz, se întâmplă ceva în fața ta, la mine pățea ceva nasol sora mea și efectiv nu te poți mișca, nu poți nici măcar să țipi, scoți doar sunete gâtuite și te foiești, încerci să te rupi, să scapi, dar nu poți. Cred că momentul când te trezești și îți dai seama că a fost doar un vis este neprețuit.

Voi?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.