Știți bancul ăla cu vânătorul care se duce în pădure, la vânătoare de urs, îl prinde ursul, îl violează și îi dă drumul, după care vânătorul se mai duce în pădure de vreo 3 ori, iar ursul exclamă Bă, zi sincer, tu nu vii în pădure la vânătoare!
Este pe internet o mare șmecherie zilele astea, despre cum au fost întrebate niște tipe, prin oraș, ce ar alege dintre un urs și un bărbat, dacă ar fi să rămână în pădure cu unul din ei și toate au răspuns că ar rămâne cu ursul. Iar acest răspuns a răscolit mentalități și vai, cum adică să aleagă să rămână cu animalul sălbatic, dar nu înțelegeți, alege să o omoare??

De fapt, discuția e mai complicată, pentru că întrebarea aia ascunde o mică capcană. Mi-am pus prima oară problema când am văzut același răspuns de la prietene pe care le cunosc personal, care au, la rândul lor, iubiți, soți, oameni mișto, oameni care au grijă de femeia lor, care se comportă exact cum ar trebui să se comporte un bărbat cu femeia lui, cărora nu au ce să le reproșeze. Cum adică ai prefera să rămâi în pădure cu un urs în loc de omul care e lângă tine, omul pe care tu l-ai ales, omul căruia îi faci copii și lângă care îți întemeiezi propria ta familie?

Și aici este șpilul, vagi amici. Că toți luați această întrebare la persoana 1 și vă puneți ca fiind bărbatul în detrimentul căruia este ales ursul. Și, de fapt, întrebarea este la modul general, despre un bărbat în general, nu despre particularizare extremă si singularizarea ad personam. Vorbim despre un bărbat oarecare, un străin. Bărbatul simplu, de pe stradă. Cel care vede o femeie îmbrăcată mai sexy și se consideră provocat în masculinitate. Cel care îți violează sora la un party, sau care îi pune rohipnol în băutură. Bărbatul simplu, ca cei 7 din Vaslui, liberi și neliniștiți, care i-au distrus viața tipei pe care au violat-o la poștă și s-au întors acum, acasă, eroi. Cel care vine seara acasă și consideră că mâncarea nu e suficient de bună, sau e prea fierbinte, sau nu e suficientă, așa că îi aplică o disciplinare scurte, cu câteva labe peste bot, femeii care nu s-a mișcat suficient de bine. Și îi mai dă și dimineață două, ca îndreptar și triptic, știe ea de ce. Despre acel bărbat e vorba, despre average Joe din orice țară din lumea asta, omul care nu protejează ce vede mai slab ci doar violează sau brutalizează, funcție de nevoi.

Și da, mă scuzați, în cazul în care aș fi pus și eu să aleg astfel, aș alege tot ursul. Pentru că șansele sunt mai mari ca ursul să mă lase în pace și să își vadă de drum, decât ca un vasluian montaniard, nefutut și care știe că nu va păți nimic să renunțe la o bătaie și un sex.

În rest, știu, trăim într-o societate primordial woke, care mă scoate și pe mine din sărite. Dar când femeia de lângă voi alege ursul, poate ar trebui să vă întrebați ce e în neregulă cu voi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.