Sigur, nu am nicio problemă cu sclavia modernă numită sharing economy. Aducerea oamenilor care nu mai au nicio speranță în postura de a accepta, de bună voie, desigur, condițiile de muncă folosite pentru vite, venituri infinitesimale, lipsa oricărui tip de sindicat, lipsa oricărei protecții sociale, traiul exclusiv în prezent, fără posibilitatea de a se gândi la viitor, pensie sau orice altceva, pentru că pe omul nou trebuie să îl ții în josul piramidei lui Maslow, odată ce îi permiți să câștige mai mult decât are strict nevoie, începe să se gândească la alte lucruri, nu bune.

Problema mea e alta.
Băi nene, curierii de la Glovo, Uber, Tazz și restul sunt de o jegoșenie extraordinară. Și nu mă refer la modul lor de a se comporta, ci fizic la faptul că sunt mizerabili în ultimul hal. Adică eu plătesc 50 de lei pe o masă regală cu 1 mic și-o chiflă în La Mama și vine și mi-o aduce cel mai jegos SriLankez pe care l-am văzut vreodată, în toată viața? Dar nu referitor la experiențe personale, ci îi vezi și ziua, prin locații și malluri, mizerabili, transpirați, se duc și se pișă/cacă prin wc-uri, trântesc geanta aia pe unde apucă, cu sau fără mâncare, îți manevrează mâncarea aia fără ca apa să le fi atins vreodată mâinile mizerabile. Asta în timp ce restaurantele au tot felul de policy-uri sanitare, mâncarea este (să zicem) gătită cu toată grija și curățenia, după care ajunge în cel mai jegos loc posibil în care ar fi putut ajunge. Un curier, dintr-o țară unde invenția apei pentru spălat încă nu a ajuns, iar trotuarele sunt wc-urile preferate.

Vrei să lași un tips de minim 20%?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.