Ca om care a terminat de citit primul volum din The wheel of time si a vazut si ultimul episod al ecranizarii, pot sa va spun sigur sigur ca filmul nu are treaba cu cartea. Nu ma dezic de film pentru ca imi place mult Rosamund Pike si este exact cum mi-am imaginat ca ar fi Moiraine Sedai. In rest, mult PC, actori slăbuți, discuții cu how you hangin up, tot ce vrei de la un film făcut în 2021.

Dacă vă place genul, puteți să îl vedeți. Vedeți că și cărțile sunt traduse în română, toate 10.

26 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  14 cărți sunt în serie, ultimele trei sau patru sunt scrise de Brandon Sanderson

  14

 2. #2

  L-am inceput si eu, dezamagitor foarte mult hype pe amazon prime cu el reclame, widge-uri cu explicatii, etc.

  Recomand pe Amazon Prime The Boys:
  www.imdb.com/title/tt1190634/?ref_=nv_sr_srsg_0

  Adaptare superi eroi la vremurile noastre.

  3

  • Mie mi-au placut primele 3 episoade, e ceva game of thrones combinat cu lord of the rings.
   Rin urmare mi am comandat si primele 3 carti ca nu prea am rabdare sa apara filmul

   0

 3. #4

  Mie îmi place cum e făcut. Ok, se putea mai puțin PC dar până acum e ok (și da, am citit cărțile, sunt pe la vol. 6, în engleză). Cam are sens, și in cărți doamnele sunt puternice așa că nu deviază extrem de mult. Pot spune și că înțeleg “scurtarea” acțiunii față de cărți, dacă făceau ad literam ieșea in lungimea “tânăr și neliniștit”. Un mare plus că e în Dolby Atmos, me happy 😀

  1

 4. Eu sunt foarte dezamăgit de film, probabil aveam și foarte mari așteptări și din cauza asta dezamăgirea a fost mai mare. Se vede clar ca s-au băgat bani mulți in recuzita și efecte speciale, dar actorii cu excepția lui Rosamund Pike lasă de dorit.
  Am vrut sa la las de el de la faza de la sfârșitul primului episod dar se pare ca se îndreaptă cât de cât pe parcurs.
  In schimb, o recomandare de un serial bun care l-am văzut recent – Kalifat.

  4

 5. #8

  Unde ai găsit cărțile. Eu am luat parca de la RAO dar de la volumul 6 nu am mai gasit

  0

 6. #13

  Iar n-are Ronnie chef 🙁

  1

 7. #14

  Mie mi-a plăcut, deși sunt câțiva actori caucazieni de umplutură (gen ăla care-l joacă pe Rand), se vede că i-au băgat doar ca să-și facă cota de fețe palide. Sau și-au tras-o cu regizorul, caz în care totul e ok 🙂

  1

  • #15

   ala care il joaca pe Rand zici ca e un cartof, atata emotie are in el.

  • #16

   :)) Daa. Și cu plovarașul ăla de mall pe el, mor. George Burcea ar fi jucat mult mai bine.

   0

  • #17

   da, cu patos si mana de fier

 8. #18

  Mda, nu înțeleg asta cu “prea e PC”. Sunt mare fan al seriei, am citit de vreo 3 ori cap-coada toate cele 15 cărți (da, sunt 15 cu New Spring), si mi se pare ca din punctul asta de vedere e destul de fidel cărților: Reds erau mai toate misandriste și lesbiene, Greens foarte dezinhibate și unele poliamoroase, varietatea culturala și rasiala era extrem, extrem de mare, Aes Sedai erau toate strong females, bitchy și “superioare”, etc.
  Casting-ul e al naibii de bun, iar cei care par mai wooden (Rand) e normal sa fie asa (asta e personajul, are loc sa crească). Mat și Nynaeve cam fura show-ul deocamdată.
  Au deviat destul de mult de la cărți ca poveste/acțiune, dar era inevitabil (EotW e cea mai greoaie carte din serie, cu extrem de mult world building și cea mai șablon LOTR) și esența e mai mult decât acolo. Au condensat niște plot lines, au schimbat unele backstories (in bine, având în vedere ca Perrin varianta cărții nu se pretează la transpunere TV), dar esența asta e și totul conduce către ce ar trebui sa conducă. Prima carte e grozava, dar e cea mai slaba din serie. Vibe-ul de GoT e mult mai pronunțat în următoarele.
  Cu toate schimbările, ma declar extrem de satisfăcut.

  9

 9. #19

  Rosamund Pike poate să facă faţa aia care îţi zice: Iubi, duci şi tu gunoiu în seara asta sau îl duc io dar la un moment dat tot o să adormi 🙂

  18

 10. #21

  Am terminat seria anul trecut, prin 2013 am citit primele 5-6 în română, apoi anul trecut le-am ascultat pe restul audio în engleză, citite foarte pro de un bărbat și o femeie ( printre cei mai buni în domeniul ăsta). Primele cărți sunt foarte tari, apoi povestea e lungită și calitatatea scade, dar per total mi-a plăcut, e inspirată seria din lotr cu elemente și mituri asiatice. Am reținut că Brandon Sanderson a terminat ultimele volume și nu a fost ales doar așa, e și el un scriitor foarte bun de fantsy, voi citi și seriile lui când am timp.

  2

 11. #22

  Are cineva la indemana un link de unde sa iau toata seria, in engleza, pentru kindle?

  1

 12. #25

  Acuma fie vorba intre noi, dacă era să urmeze complexitatea cărții scoteau șase serii numai pe primul volum.
  E acceptabil din punctul meu de vedere. Ținând cont de cum au făcut praf Fundația lui Asimov, cu Roata timpului au cârpit ceva cu care să mulțumească fanii.

  0

 13. #26

  Primul sezon este făcut dintr-o combinație din primele 3 cărți, iar al doilea sezon va conține acțiune combinată tot din primele 3 cărți. Iar ce am văzut până acum corespunde destul de bine cu cărțile. Totuși cele 10 cărți sunt de fapt 14 (ultimele 3 cărți sunt scrise de Brandon Sanderson după schițele lăsate de Robert Jordan).

  0