26 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  oare de ce ma lasa rece?
  Poate pentru ca nu aveam nicio asteptare si ca nu ma mai surprinde nimic cand vine vorba despre:
  cum sa ignori totul si sa mori ca in evul mediu…(ca sa citez o mema de pe net)

  20

 2. #2

  Nu inteleg pe ce motiv a ramas persoana publica. Mai relevante sunt nipslipurile Mamei Natura de pe vremuri…

  29

 3. #5

  Un supravietuitor al epocii tuca, florin calineacu si dd. Elegant e sa zbieri fiecare citat din dansul.

  12

 4. #6

  Bun, Salk n-a luat bani pentru vaccinul antipoliomielitic, dar companiile care l-au produs, l-au vândut gratis?

  26

 5. #8

  Stai puțin, e ceva neadevărat în ce zice?
  Dacă vouă vi se pare normal ca ăia să cîștige 1000 de dolari pe secundă, ziceți așa.
  Și pe mine mă enervează big pharma, nu văd de ce e idiot ăla ca zice asta. Dacă nu ne place personajul nu înseamnă că tot ce spune e o prostie.

  15

  • da, ni se pare normal sa castige atata. pentru comunism, iti recomand coreea de nord, zborurile sunt deschise

  • #10

   Problema e că așa cum el compară veniturile Pfizer cu cele ale lui Salk, așa se pot compara și veniturile lui și ale lui Salk, cu aceeași retorică.
   În timp ce Salk a murit cu 7000 salariu, Dan Negru câștiga undeva de la 10 mii în sus, promovând pe un ton isteric, an de an, panarame și maneliști.

   43

  • www.statista.com/statistics/267810/expenditure-on-research-and-development-at-pfizer-since-2006/
   Lumea are impresia că cercetarea nu se face din profit, ci din ploile sub formă de bancnote care cad săptămînal în zonele unde cresc companii pharma.

   22

  • #12

   castiga 1000 de dolari pe secunda hurr durr. intre timp, Musk castiga 1 milion de dolari pe secunda

  • Oricum n-am înțeles de ce „și pe” Emil îl „enervează big pharma”. Ce, mai exact, îl enervează, cu referire la subiect? Simplul fapt că face profit? Faptul că profitul e mare? Sau ce anume? Emil, cred că e o întrebare legitimă, poți răspunde, te rog?

   9

  • Și-apoi mai e o chestie colaterală, după părerea mea, de luat în seamă. În încrengătura de vorbe publice de azi, nu-i totuna din gura cui auzi un lucru, fie el și adevărat. Pentru că nu ajunge doar valoarea intrinsecă de adevăr, contează și influența distorsionantă pe care o are cel care pronunță adevărul. Atunci cînd un cercetător avizat și obiectiv al domeniului medical, cum e, să zicem, Goldacre, discută problemele de etică sau profesionalism din interiorul Big Pharma e una, cînd Olivia Steer sau Piersicuța vorbesc despre problemele astea e cu totul altceva și are cu totul alte efecte. Deși poate informațiile oferite sînt la fel de adevărate în mod intrinsec.

   6

  • #15

   n-am citit nici macar jumatate de comentariu slobozit de emilc din care sa nu emane prostie!

   0

  • #16

   OK.
   Bigfarma: baietii aia au cifre de afaceri pe care doar armata americana le depaseste. Vind insulina cu 70 de dolari in USA, si in Canada vecina e citiva dolari. E doar un exemplu.
   Buni baieti, exact aia carora tre sa le ia apararea un comentator pe blog din Romania.

   7

  • Emil, vezi c-ai mutat nițel poarta. Întîi te indigna ideea în sine („1000 de dolari pe secundă”, vi se pare „normal” așa ceva?!), apoi te-ai dat cu prețul anumitor medicamente în anumite țări.
   A doua: medicamentele alea din Canada nu-s tot ale lui Big Pharma? Să-i zicem Little Canadian Pharma și s-o scoatem pe tușă, în cazul ăsta.

   6

  • #18

   Pfizer si altii nu castiga DOAR din vaccinuri…mie Sortis imi face f mult bine si e de la Pfizer….sunt dislipidemic natural, iau grăsime si din aer, dacă nu aș lua pastiluta as fi …. probabil mort….hai sa nu aruncam copilul cu tot cu apa!!

   3

  • #19

   am un.prieten care lua statina de asta, dar avea de la ea o slabiciune musculara extrema

 6. #20

  Profitul Phlilip Morris, Coca Cola, Red Bull si al altora care ne dau aripi si cancer nu ne deranjeaza. Totul se accepta pana la astia care ne salveaza viata: trebuie sa zaca mai saraci decat noi sau in flacarile iadului!

  51

  • #21

   De P&M nu ne pronunțăm fiindcă studiile sunt făcute, însă atitudinea anti-Coca Cola (și anti-Red Bull; anti-orice provenit din America), trebuie să profilezi omul să te asiguri că nu se ascunde un comunist/securist, un anti-american.

   0

  • #22

   Corect, pro-america sau comunist/securist, nu prea exista altceva.

   PS: Red Bull, chiar daca are nume englezesc vine din Austria, dar ca romani avem voie sa fim anti-Austria ca astia ne fura petrolu si padurile, nu?

   0

 7. #23

  Poate sa faca el si flotari in penis ca tot nu are cum sa stearga faptul ca grosul slalariului l-a luat zeci de ani de la Varan.

  29

 8. #24

  Băi nenică, ce PLM înseamnă clestizat? Cred ca am citit de 20 de ori ecleziast în ultimele 3 zile, de-abia azi am belit ochii cât cepele și mă minunez și acum că m-a păcălit creierul să citesc asta…

  2