Desi sunt un utilizator de carne de porc, folosesc si pui, ca nu sunt singur pe lume iar la mine acasa sunt chef doar cu numele, mai mult bucatareasa.
Anyway, am o problema si sunt curios daca sunt singurul.
Nu suport gustul carnii de pui de a doua zi. Mananc cu placere mancarea, cand o fac. Dar a doua zi, pentru mine, carnea de pui are gust de cadavru ranced, nu suport. Nici rece, nici calda, nici fierbinte, e complet meh.
Mai e cineva sau o trec in catastif la categoria damage mental?
NOU
Hehe, asta-i în loc de truth or dare, adevăr sau damage mental. Mie-mi place și după o săptămînă carnea de pui. (Dar, mă rog, eu mănînc și ouă cînd încep să fie nițel „parfumate”…)
Na, am comentat și luna asta, ca să nu mă dai afară. 😀
NOU
Nu, nu am o problema cu carnea de a doua zi. Incalzita, si merge de minune!
NOU
Mie puiul nu imi place mai deloc. Mananac doar din an in pasti niste aripioare bine facute, proaspete. Ca cine mamanaca aripioare a doua zi?
Deci da, te inteleg probabil. 🙂
NOU
Eu pot manca doar pieptul de pui a doua zi, pulpele au gust ciudat, le pot manca doar proaspăt făcute. Nici coriandru nu îmi place ..o fi având ceva legătură:))
NOU
nici eu coriandru, bleah
NOU
Ma bag si eu in seama cu gustul frunzelor de coriandru.
Desi poate fi doar o chestie de preferinta personala, pentru unii oameni este, de fapt, genetic.
Din cate am inteles eu, se pare ca vina pentru gustul de “sapun” al coriandrului este o variatie a celulelor receptoare olfactive care duce la cresterea sensibilitatii cu care sunt detectate aldehidele din frunze. Aldehidele sunt compusi organici folositi in industria alimentara (ex.: sapunuri, detergenti, esente si arome pentru prajituri), farmaceutica etc..
Pe langa frunzele de coriandru, nu suport gustul de fenicul, anason si lakritz (lemn dulce).
NOU
CORIANDRU VERDE-PROASPAT ARE GUST NAȘPA.
USCAT, MĂCINAT, E CU TOTUL ALTA POVESTE-GUST, MIROS.
NOU
Dpmdv, trece-o la damage 🙂 Dar eu sunt mai “nazi” in bucatarie. Din cauza unor probleme de sanatate trebuie sa fiu foarte atent la ceea ce mananc si cantitatea. La mine nu se arunca niciodata mancarea, dar nici nu ramane pe a doua zi. Tot ceea ce se gateste se face cantarit pt acea zi. Este si usor, suntem in 3. In afara de dulciuri, sunt vreo 15 ani de cand nu am mai mancat ceea ce am facut ieri. Dar, in trecut, nu-mi amintesc sa fi avut vreo problema cu gustul mancarii din ziua precedenta. Din motive de “saracie”, imi amintesc ca pe vremea comunismului facea mama o oala mare de bors din care mancam toti si 3 zile…
NOU
O oala de borș trebuie sa țină o săptămâna
NOU
N-am nici cea mai vaga problema, mai ales daca de exemplu e sub forma de snitzel de piept de pui. Snitzel e felul meu de mancare preferat, pot sa mananc (si am si mancat) pana la o saptamana dupa ce-am facut (chiar am in congelator 2 kile tre sa m-apuc sa le fac 😀 )
NOU
scuze pt offtopic: in articolele tale din trecut faceai referire la un aspirator pt canapele; totusi, ai postat doua modele diferite. Tu pe care il detii?
1. xiaomag.ro/produse/aspiratoare/aspiratoare-verticale/aspirator-uv-de-pat-antiacarieni-jimmy-jv35-vacuum-cleaner/
2. xiaomag.ro/produse/produse-noi/jimmy/aspirator-antiacarieni-jimmy-bx6-anti-mite-vacuum-cleaner-green-putere-600w/
merci!
NOU
JV35 am eu, atunci cand l-am pus nu mai era pe stoc, de aia am pus pe celalalt
NOU
si eu am luat JV35. A scos o gramada de par, praf si minuni din canapea si pat
NOU
După același articol am luat si și eu jv35. Alergic de când mă știu, eram varză chiar și după o oră de somn. O singură dată am aspirat salteaua și pernele si nu am mai avut probleme (cel puțin de 3 săptămâni de când l-am achiziționat).
NOU
De cite ori e posibil evit puiul care nu e proaspat prajit.
Daca e vorba de ceva mincare cu pui, nu conteaza.
NOU
Nu ti se pare deloc, pute a mortaciune. Se simte mai ales daca vorbim de carne fiarta, la aia prajita/fripta parca nu e chiar asa de tragic. La curcan e mai rau ca la pui.
Eu banuiesc ca are legatura cu calitatea carnii, modul de preparare si modul de pastrare.
Pana nu descifram misterul cred ca ar trebui sa gatim portii mici.
NOU
Acum vin eu cu teorii conspiraționiste, dar nu cred că problema e neapărat la depozitare ci la prafurile cu carne sunt hrăniți obligatoriu toți puii ca să supraviețuiască primelor luni!
Ăia crescuți exclusiv comercial sunt hrăniți doar cu prafurile alea, cu lumină permanentă ca să nu doarmă și să mănânce continuu ca să crească mai repede, deci, cum ai vrea să miroasă bine carnea lor în condițiile astea?
Măcar naibii să inventeze și un parfum pe care să-l bage în mâncarea aia a lor concentrată care să acopere mirosul de hoit!:))))))))))))))))
NOU
Nu ti-e suficient de foame. Incerc-o a patra zi.
NOU
Da. Eu și al meu nu suportăm carnea de pui după ce stă la frigider. Devine puiul împuțit. Cantitatea de mâncare cu pui pe care o facem (ciorbă, ostropel, pilaf cu pui…) e ca să mâncăm 1 dată, maaaxim de două ori.
Am încercat să-mi amintesc dacă era așa în copilărie și mi-am amintit doar că nu exista pericolul să rămână carne că nu prea era.
Și noi părem nebuni – nimeni în jur nu mai are problema asta.
NOU
La piept de pui nu am gasit nici o problema. Ca-i tocana, ca-i snitel…nici altfel facut, dar atunci se usuca prea tare si nu prea l-am lasat sa prinda a doua zi.
La aripioare, la fel, rar prind ziua 3, dar in ziua 2 sunt ok.
NOU
mi-am adus aminte de un guru indian de pe youtube :))
ala zicea ca mananca mancarea la maxim 20-30 minute dupa ce a fost gatita. apoi o considera “moarta” si nu se mai atingea de ea.
bine, cred ca ala nu halea pui sau alt gen de carne dar merge explicatia si la noi astia infidel-vegetarieni.
NOU
Depinde cum a fost gatit si cat de proaspat era la momentul respectiv. Uneori il pot manca, uneori deloc, dar in general da, mai ales disimulat in ceva fel principal si sa fie ceva condiments pe acolo.
NOU
If it looks good, eat it!
NOU
Zimmern ala, cateodata, e incredibil de scarbos
NOU
pentru ca a doua zi nu ti-e suficient de foame sau pentru ca stii ca ai de unde sa alegi altceva ca sa mananci! ti-o spune o saracie care considera carnea, de oricare fel, un lux ce se consuma doar de sarbatori!
NOU
Vă recomand mâncarea mea favorită, „soupe paysanne à la poule”, aș putea să mă delectez cu ea zilnic, din zori și până-n seară, fără să mă satur.
www.marmiton.org/recettes/recette_soupe-paysanne-a-la-poule_80784.aspx
Maithun, gusturi simple și sănătoase
NOU
Cine m-a pus sa citesc?! S-a dus naibii puiul de a doua zi, deja mi s-a luat si n-am niciun pui in apropiere. Mi-a venit si miros de cadavru pe la nas…
NOU
Dacă e ceva friptură din carne de pui o mânc pe loc. A doua zi nu mă apropii de ea.
Dacă fac ceva zeamă, supă de pui, nu am probleme. O incălzesc bine și cu un ardei iute, cade direct la inimă.
Oricum gătesc de 2 ori pe săptămână și fac cât să-mi ajungă ceva 3 zile.
NOU
La noi in casa, carnea de pui din care s-a facut supa ajunge salata de “vita”, tocanita de pui ajunge maruntita si facuta sos pentru paste bolognese, resturile de la puiul rotisat ajung saorma cu multe sosuri picante si snitelele din pulpa dezosata se fac doar atatea bucati cate se mananca. Pentru aripioare picante se merge la KFC. 🙂
NOU
Mănânc și după 4 zile. Daca mi se pare ciudată, bag niste murături și aia e.
Fara supărare, tu ești cam mofturos la mâncare, seniorule. 🙂
NOU
avem o cunostinta care este alergica la histamine si nu poate manca carne (in special pui) decat taiat si gatit in max 24 de ore.
Nu esti singurul.
La porc si vita am o rezistenta mai mare dar la pui maxim a doua zi trebuie sa-l consum altfel imi pare stricat. Puiul rotisat e cel mai rau uneori si a doua zi mi se pare stricat (si vorbesc de cel rotisat acasa nu de cumparat din supermarket).
NOU
Incalzeste-l in cuptor, taie-l bucatele mici, taie rosii, castraveti murati, ceapa si prajeste niste cartofi (astea 2 sunt optionale) si pregateste niste sosuri picante sau nu. Incalzesti lipia pe grill sau o pui impreuna cu puiul la cuptor. Dupa ce toate-s pregatite umple lipia cu toate si uite ca e gata saorma de casa. Pofta buna!
NOU
Friptură și/sau rotisat, a doua zi merge pulled cu o maioneză cu usturoi, castraveciori murați și băgat în baghetă dacă nu a fost consumat în prima zi.
În supă nu l las niciodată, întotdeauna îl scot de acolo și ajunge tras la cuptor dacă e cazul. Cu un piure cu hrean…se execută ca fel 2.
Șnițele merg chiar două zile, fără probleme.
NOU
Pentru mine e mult mai buna a doua zi! Si rece mai ales. Parca abia atunci primeste aroma.
NOU
OMG credeam ca sunt eu nebuna.
Nu stiu de ce, dar pentru mine are un gust oribil, nici macar in sosuri curry picante nu e comestibil reincalzit.
NOU
Cand sunt in criza existentiala iau un rotisat de la hypermarket. Se consuma cu pai si mujdei in 1 zi. Ce ramane, a doua zi sau chiar a treia, se transfiorma in cubulete cu smantana si ciuperci. Merge cu macaroane sau mamaliguta.
NOU
Eu mananc orice carne si a doua zi, am mancat carne ramasa de la cate un gratar chiar si a treia sau a patra zi, evident, pastrate la 5-6 grade. Pun o cratita cu apa pe foc, deasupra o strecuratoare de metal in care pun carnea, capac peste, fierbe apa, se incalzeste carnea la abur…e ca noua. Gustul se pastreaza, nu am patit niciodata nimic la stomac, totul ok.
NOU
Depinde de cum e facuta. Chiftele, snitele: absolut. Inabusita/cleioasa: fara probleme. Gatita intr-un preparat, depinde: fara pb in mancarici gen mazare, grozava in mancarea rece, dar horror in puiul cu smantana/ciulama sau pilaf. Fiarta/prajita: nope! Gratar: bleax.
Poate ne confirma cine a incercat: am inteles ca bagata la air fryer cateva minute e ca noua, dar n-am inca la ce sa testez teoria.
NOU
Nici mie nu-mi place puiul a doua zi. De obicei ramane de pe o zi pe alta doar cand fac pui la cuptor, asa ca pastrez pieptul in frigider iar a doua zi il tai bucatele si il fac pilaf.
NOU
Daca e o mancare cu pui( pui cu ciuperci, ciulama, tocanita) o mananc fara probleme incalzita. Daca e pui rotisat sau la cuptor, a 2-a zi ce a mai ramas din el, il maruntesc il trag la tigaie cu un pic de ulei dupa care fac niste mini shaorma de casa din el.
NOU
Nea zăpadă e alergic la țelină.
Săracu’…
NOU
Nu te bucura degeaba ca telina aia de-o gratiez eu cu alergia tot n-ajunge la matale in States. Si-apoi ce-ai face cu doua tije si-o radacina, matale care iti procuri numai din depozite en gross?
NOU
Definitely!
Adica da, o mancam si a doua, si a treia zi.
Bine, noi mancam doar piept de pui la gratar sau la cuptor, ca suntem fitzosi si mofturosi, nu suportam nicio carne care e pe os, deci fara pulpe, aripi, coaste si restul.
NOU
Înseamnă că nu e prea ok puiul folosit. Cel “galben” de la Lidl e comestibil și a doua zi, costă dublu dar supele / ciorbele aduc a cele făcute din pui de casă.
NOU
Nu, dar tot o încadrez la damage mental, and I’ll up you one, dacă nu am gătit carnea de pui în ziua în care am cumpărat-o, doar la gunoi mai ajunge. Nu am această problemă cu cea de porc sau vită…
NOU
Damage. Punct.
NOU
da mananc carnea. in schimb poza aia arata oribil cu mararul ala verde plutitor… pui cu marar… oribil! nu as manca nicicand… nici daca ar fi ultima mancare de pamant. mai bine mananc scoarta de copac.
NOU
Aripioare da,chiar fara sa le incalzesc,in rest se aplica fix ce zici.
NOU
Cum draq’ poti sa mananci o carne de a doua zi?, adica de maine… daca o mananci pe aia de ieri poate ai vrut sa intrebi…
NOU
Nici gand – se bucura fiarele de paza.
Doar sa fiu lesinat de foame (ceea ce nu se intampla des, ~50kg ud) sa mananc a 2a oara din cam orice …
Pui reincalzit never ever.
NOU
Puiul e somonul sarakului. Eu nu mananc ce mananca plebeii.
NOU
Contează foarte mult carnea – aditivi, antibiotice, mai bio/mai ne-bio. Am pățit să nu mă pot apropia a doua zi. Am schimbat produsul, în ultimii ani nu s-a mai întâmplat.
PS În România dacă scrie bio… e posibil să nu. Am mai pățit.
NOU
E exact așa cum e descris în articol. Indiferent de modul de gătire, carnea de pui are un gust diferit și nu în sens bun. Poate doar la grătar ( cu lemne ) poate fi oarecum acceptabilă. Mai bine nu!
NOU
Puiul de tara , hranit sanatos,nu face asa-desi unora li se pare atos dupa.
Ala din comert a doua zi pute cum zici tu. Nu esti ciudat.
Am mancat doar pui si lighioane de la tara pana la 18 ani-poate de aici nu mi plac hormonii astia din animale.
Lumea in general care mananca carne din market nu stie cum trebuie sa fie “the real thing”.
Exista cateva ferme care vand o pulpa de pui la 80 de lei, care buna dac nu ai surse de la tara.
NOU
Aceeasi problema, dezvoltata de vreo 15 ani incoace. Cand eram copol, student si cativa ani dupa nu aveam problema asta.
NOU
Eu mananc si a doua zi, desi nu-mi place grozav, dar nah, nu-mi place nici sa arunc mancare. sotul meu, in schimb, no way, nici vorba. Ce am observat: daca gatesti puiul in tava de sticla, si il pastrezi tot in recipient de sticla, gustul nu se schimba asa de mult.
NOU
Da, e scarboasa a doua zi, motiv pt care gătesc câte puțină că să o mâncăm pe toată. În preparate mai merge, dar ca atare nu
NOU
Da,la fel, nu imi mai place carnea de pui a doua zi si nu imi place daca este reancalzita la cuptorul cu microunde.