Acum ceva timp, Alex Brie a avut o initiativa care mi-a placut. Iread.ro.
In ce consta initiativa? Un agregator de LINKURI, foarte frumos executat, organizat pe categorii, cu numarul abonatilor de feed in dreptul fiecarui blogger, cu faviconul fiecaruia, ordonat frumos, curatel. Ce sa zici, o placere sa il ai in bookmark si sa il deschizi dimineata.
Am uitat o perioada de el, fiind prins cu niste treburi.
Astazi deschis Iread.ro. Stupoare.
Din agregatorul de linkuri curat, frumos, estetic, iread s-a transformat intr-un agregator de feed, urat, portocaliu, cu nimic deosebit de fratii sai furaciosi pescurt.ro, rss.mioritics.ro sau cirip.ro. Diferenta? Acum nu mai preia doar linkurile, ci preia parti intregi din posturi. Ordine? No way. Probabil sunt publicate feedurile in ordinea scrierii lor de catre proprietarii de drept.
Ma intreb, ce l-a facut pe alex sa schimbe? Nevoia de trafic? Nevoia de publicitate? Nu cred ca asa se rezolva.
Am ramas cu un gust amar.
Se dovedeste ca nu e deajuns sa traiesti mult timp in strainatate, ca sa iti pierzi obiceiurile romanesti.
Alex, ai stat in ultimul timp pe langa doamna Holotescu, de ai invatat metoda?

La rugamintea lui Alex, un mic update:

Am pus astazi cateva explicatii despre iRead – ce face, ce vrea, etc. . Pe scurt, vreau sa faca ce face techmeme.com – sa descopere cele mai fierbinti stiri de pe bloguri – memele, daca vrei.

Asa, pentru tine, ti-o zic ca si atunci in html erau fragmente din feed(pentru mouse over). Iar acum iau fix 300 de caractere din snippeturile din feed, ceea ce e si mai putin. In plus, toate linkurile sunt curate, dofollow and such.

In loc sa te bucuri ca primesti linkuri(si inca multe), tu te superi. Si, tot pentru tine, ti-o zic ca acum am 1 vizitator pe zi din Google. Ca sa vezi cat de mult continut iti fur eu tie..

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.