Mulți dintre cei ce aleg să plece din Pesedistan au o problemă cu plățile și faptul că au, încă, de încasat bani, dar nu doresc ca de ei să beneficieze Dragnea și psd.

Poate vreți un sfat.
Există sisteme de plăți din afara băncilor. Eu folosesc Revolut și Monese. Fiecare din ele are chestii bune și chestii mai puțin bune, dar, overall, bat la fund bankingul normal. La Revolut, de exemplu, ai comisioane zero, într-o anumită limită și curs valutar la nivelul oficial, nu gen cum i se scoală băncii, la urina de dimineață.

Avantajul de la Monese este că ai IBAN pe numele tău, în care poți primi plăți fără probleme. Teoretic, în zona SEPA, ar trebui să nu existe comisionare suplimentară, iar Monese nu ia comision. Nu știu ce se întâmplă la băncile din românia, în schimb. Din ce am auzit, în 2 luni și clienții Revolut vor avea propriul IBAN.

La ambele sisteme ai card propriu, care ajunge în circa o săptămână. La revolut nu costă nimic, trebuie doar să alimentezi contul cu 50 de lei, la monese este 5 Euro.

Dacă vă interesează, sunt convins că veți găsi pe siturile lor detalii suplimentare. Un ghid mai detaliat găsiți aici, cu mențiunea că nu trebuie să depui nicăieri 250 de lei. Anyway, sper că v-a fost util. Aștept donațiile.

Și încă ceva. ANAF nu are acces la aceste conturi, nu e în jurisdicția lor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.