Astăzi, de curiozitate, m-am uitat în contul de revolut, să văd o statistică a banilor pe care i-am transferat din românia în contul meu, de când am cardul, până acum.

Și rezultatul e destul de evident. Pentru suma de 3000 de euro, dacă aș fi scos bani de la bancomat, la cursul ING dedicat retragerilor de la bancomat, cele care nu sunt comisionate, dar au curs valutar propriu, adică 4.86 lei pentru un euro(acum 2 săptămâni), față de cursul de ieri de 4.66, aș fi dat la ING 600 de lei.

Dacă aș fi făcut tranzacția tip transfer, din contul românesc în cel german, aș fi pierdut cei 600 plus comisionul băncii, care nu știu exact care e, pentru că e foarte dificil de aflat printre atâtea pdf-uri și scris cu font de 5.

Well, de aici trageți fiecare ce concluzie vreți. Opinia mea este că e un intrument foarte bun de ocolire a comisioanelor tâmpite din sistemul bancar. Nu mi-aș ține sume mari în contul acela, pentru că na, nu e ca și cum aș avea vreo garanție de la cineva, cel puțin până nu își obțin licența bancară. Dar pentru daily use și transferuri, este dumnezeu.