Răzvan a observat o chestie interesantă. Că banca sa, în speță OTP, îi ia comision de schimb valutar pentru top-upul de la revolut. Bine, el a crezut că de fapt e vina revolut, dar, de fapt, e mai mult de atât. O parte din băncile românești au decis să comisioneze plata către revolut, pentru că, în limbaj bancar, asta este, o plată, cu comisionul de schimba valutar, deși cererea de topup se face în lei, nu în valută. Așa că orice request primit de la revolut, banca îl transformă în cerere de valută, pe care o schimbă de 2 ori, la cursul valutar propriu.

Momentan, acestea sunt băncile care au decis să saboteze revolut.

Bine, aici și revolut are o vină. De fapt, două. În primul rând, nu te avertizează că banca din care faci topup îți va lua mai mulți bani pentru tranzacție. Mă îndoiesc profund că ei nu știu care sunt băncile care fac asta și decent ar fi să ți se spună de la început Băi, Gigel, vezi că banca ta îți va lua mai mulți bani decât faci tu topup.

Iar a doua este lipsa totală de comunicare. Niciun răspuns pe temă la întrebările de pe propriul lor Community forum. Oamenii întreabă, oamenii încearcă să îți dea răspunsuri, nimeni nu are nicio poziție oficială, nicăieri. Și, din ce am citit pe subiect, asta se întâmplă și pe live suport în aplicație, te pun să explici situația peste tot, după care pauză și bullshit piaristic. Nimic oficial, nimic care să îi lămurească pe clienți.
Not good.

Ce nu înțeleg ei este că mulți dintre noi folosesc revolut exclusiv datorită funcției de topup, care îți scoate banii instant din contul românesc. Transfer bancar poți face bine mersi si pe Monzo sau Monese, nu trebuie să folosești revolut pentru asta. Și dacă topup dispare, dispărem și noi, într-un final.

Important e că compania e pe creștere, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.