Două infirmiere din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa sunt cercetate disciplinar şi riscă să îşi piardă locul de muncă, după ce ar fi sustras banane destinate pacienţilor.

De abia ce vorbeam de mărirea de salariu pentru sistemul sanitar și zbang, o știre de mare angajament. Niște sărmane infirmiere care luau și ele o bănănuță pentru acasă, că au și ele copile care nu au pus gura pe banană. Încă.

Pe la vreo 17 ani, am fost internat la spitalul Emilia Irza, cu prima criză renală din viață. În rest, fiind sănătos bocnă, mă plictiseam la mare artă, așa că, împreună cu alți draci de pe secție, bănănăiam aiurea prin spital tot timpul.

Zi de zi admiram tura de dimineață de infirmiere și asistente cum plecau cu plase pline de mâncare. Oale de mâncare băgate direct în plasă, stive de fructe, prăjituri, na, era spital de copii, drept urmare, tot ceea ce ar fi trebuit să mâncam noi, mâncau copiii lor. Pe drum se salutau respectuos cu medicii, care nu aveau nicio problemă că femeile alea ne furau mâncarea.

Ultima masă avut în spital a fost o cană de ceai negru și un colț rupt, serios, rupt, nu tăiat, de pâine veche. Unt nu mai este, scârțâise la mine zgripțuroaica care ne împărțea așa zisele merinde.

Se pare că nici acum nu e mai bine, desă, din ce știu, acum există firme de catering care aduc mâncarea, bazat pe numărul de pacienți. Teoretic, nu ar trebui să se mai fure. Practic, se pare că se fură bine mersi.

Și credeți că furturile se vor opri pentru că le-a mărit salariile? Nu cred. Materialul uman este gunoi, prin urmare e irelevant cât câștigă. O vor considera doar o bonificație.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.