Dacă tot suntem la ora dezvăluirilor, am și eu o mărturisire de făcut.
În străfundurile ființei mele, undeva, acolo jos, sunt de formație liberal. Nu neapărat ca o convingere formată după analize profunde a doctrinelor, pentru că în românia nu există doctrină politică, ci doar alianță de conjunctură, ci mai mult așa cum țin cu Steaua. Prin exemplul personal al înaintașilor mei. Pentru că eu țin cu Steaua pentru că tatăl meu e stelist și așa m-am născut, într-o casă unde se ține cu Steaua și așa voi fi până la moarte.

Așa și cu liberalii.
Bunicul meu a fost liberal. A respirat liberalism, a trăit liberal, a murit liberal. La venirea comuniștilor, era șeful organizației liberalilor din comuna unde locuia. Unul din motivele pentru care a fost declarat chiabur, de altfel, pe lângă cele 100 de hectare de pământ, vaci, cai și ce mai avea el prin gospodărie.

Apartenența sa la liberali a fost și unul din motivele pentru care a vizitat beciurile miliției și șantierele socialismului. A fost și unul din motivele pentru care copiii i-au fost scoși din facultăți și trimiși la munca de jos.

Și totuși, zeci de ani, a rămas tot liberal. La revoluție, a fost primul care a plecat să înființeze filiala liberalilor de la ei. La 80 de ani, își purta cu mândrie insigna micuță de gablonț, primită de la partid, ce îi onora anii de luptă și de suferință.

Bunicul meu a murit, dar undeva acolo, în mine, a rămas acea moștenire, chiar și doar ca o amintire subțire, ce abia o prinzi cu colțul ochiului și ți-e frică să o scapi.

Ei, spuneți-mi vă rog, cum m-aș fi simțit eu, ca liberal din moși strămoși, să merg la vot, să votez liberalii, după care androginul Crin Antonescu să mute totul în barca a ce urăsc eu cel mai mult din lumea politică în acest moment, Băsescu. (ca o paranteză fie spus, dacă aveți impresia că Băsescu și-a luat mâna de pe PDL, sunteți prea naivi și, vorba lui Gâdea către Adrian, scuipătorul de președinți: “La sinucidere v-ați gândit?“.

Cât de trădat m-aș fi simțit să știu că toată discuția aceea despre platforme program, despre alegerea răului mai mic, despre datoria față de țară și alte gunoaie lozincarde, a fost totalmente o țeapă și o bătaie de joc, pentru că votul meu s-a mutat total, cu arme și bagaje, în tabăra ce reprezintă nemesisul meu?

Nu-i așa, voi ce ați votat cu liberalii și nu ați uitat ce a însemnat PDL pentru românia, că sunteți foarte mulțumiți și mândri de realizările lui Crinuț? Nu-i așa că e bine că ați fost la vot și ați ales ce e mai bine pentru .ro?

La mai mare.
Nu uitați să mergeți la prezidențiale, să alegeți răul cel mai mic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.