Bănuiesc că ați văzut toți operațiunea de mare amploare de la Digi24, când au ieșit pe autostradă, au ocupat, ilegal, banda a 2 a, mergând cu 130kmph, după care au început să îi filmeze pe cei ce veneau în spatele lor și le dădeau flashuri. Bine, pe lângă faptul că Digi24 sunt proști, dar aia știam deja, am remarcat și că vreo 75% din șoferii români comentatori de internet habar nu au de legile de circulație și, la un examen ad-hoc, și-ar pierde dreptul de a conduce.

Și, în mod cu totul gratuit, mă gândeam să le ofer celor de la Digi, niște idei de experimente pentru alte reportaje interesante.

Coada de la Mega sau Lidl. Știți că, la aștia, tot timpul sunt cozi infernale, toată lumea e nervoasă, ar vrea să plece repede, că de aia au venit la magazin de proximitate, dar nu au cum, că e coada cât china.
Echipa Digi să apară, să încarce 2 coșuri până în vârf, să se așeze la coadă, după care, când ajung, să înceapă să le pună pe toate, încet, calmi, în pungulițe, în timp ce discută între ei despre vreme sau despre ce operații estetice și-a mai făcut Loredana Groza. În timpul acesta, cei de la rând vor fi filmați și dați pe post cu comentarii despre cât de țărani sunt și cum îndrăznesc să comenteze, în timp ce e dreptul lor să stea la casă și să facă asta.

Scările rulante de la romană, la prima oră a dimineații. Doi angajați Digi, băiat și fată, așteaptă până prin o scară mai goală și se urcă pe ea, ținându-se de mână și nelăsându-i pe sărăkiile alea care se grăbesc să treacă prin staânga, așa cum greșit au fost învățați că se face. Cadrul de filmare e close up, remarcile trebuie să fie dure, dar dârze, despre lege, bun simț și umanitate.

Farmacia inimii Catena. Se ia un coleg mai bătrân, i se dau vreo 14 rețete compensate, cu substanțe diferite și complexe și e trimis la Catena de la Universitate. În cele 90 de minute cât va dura operațiunea, cei de la coadă vor fi filmați cum înjură că stau la coadă de o oră pentru paracetamol și vor fi apostrofați ulterior, pe post, despre lipsa lor de răbdare și empatie față de bătrânii din societatea noastră.

Dacă mai aveți și altele, nu vă sfiiți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.