Filmul ăsta nu e filmat în rusia, e filmat în Estonia, la secțiile de votare deschise pentru rușii care vor să voteze. Prin urmare, niciunul din oamenii ăia nu era în pericol cu nimic, nu au fost forțați să zică ce au zis, nu îi aștepta KGB-ul acasă, dimpotrivă, de bine ce le era în rusia, au fugit în Estonia, unde e cald și bine, e și democrație, poți vota cu cine vrei, chestii de astea.

Și totuși, priviți-i cu câtă îndârjire discută despre tătucul național. Asta așa, de dragul discuției ăleia cu vai, de fapt nu toți rușii sunt vinovați, ei sunt asupriți, Putin e de vină pentru totul. Nu, toți sunt de vină. Tuturor le tremură uretrele de fericire, vai, ce putere mare suntem noi, să vină înapoi rusia mare, să îi civilizăm pe ăștia care nu ne recunosc supremația. Tuturor le arde buza după o strămutare sovietică, unde să se instaleze în casele și acareturile unor popoare cucerite, în timp ce stăpânii sapă după conuri de brad, în Siberia. Asta e tot ce au făcut, în toată istoria lor mizerabilă și asta vor să facă în continuare. Pe asta își bazează viitorul. Și pe vodkă.

Rușilor li se potrivesc de minune cuvintele nemuritoare ale unui alt erou rus, Ilia Ehrenburg.
În rest, rămâne cum am stabilit.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.