Din pacate, acel ministru cu coaie nu ar fi putut sa fie un rroman, pentru ca rromanii au inventat proverbul cu capul ce se pleaca, sabia nu-l taie si fuga de raspundere. Asta cu fuga de raspundere se vede oriunde, pentru ca rromanul, decat sa dea o semnatura, mai bine isi taie o mana, ca cine stie ce semneaza.

Revenind la ministru cu coaie, el se numeste Kelemen Hunor. El e singurul ministru, din 2000 incoace, care a avut curajul de a da unda verde investitiei de la Rosia Montana, prin eliberarea certificatului de descarcare arheologica. Toti ceilalti ministri au reusit sa o dea de gard, pasand responsabilitatea generatiilor ce va sa vina. Niciunul nu a avut curajul sa zica Da bai, sa inceapa sau Nu bai, sa se duca naibii cu investitia lor, noi o sa ii trimitem pe cei din Rosia Montana la cules de ceaiuri, pe care le vor vinde in piata si cu banii rezultati, vor construi vile cu 40-50 de dormitoare, cu care vor face turism.

E logic ca nimeni nu a avut curajul sa ii trimita acasa pe cei de la RMGC, dacă proiectul era rău sau să le permită începerea exploatării, dacă era bun, pentru ca e mai bine ca responsabilitatea sa o aiba altcineva, in caz ca… Desigur, dupa ce lucrarile vor incepe si totul va merge spre bine, fiecare lachet care a stat in fotoliul acela isi va aminti cum ca pe vremea guvernarii sale, minsterul sau a avut o contributie intensa la dezvoltarea proiectului.

Restul sunt poveşti.