www.facebook.com/MihneaRatteFotograf/%5B/caption%5D

Timișoreana, liderul pieței de bere din România, își extinde gama printr-un nou sortiment ce marchează o inovație în categoria lager: Timișoreana Nepasteurizată. Aceasta este o bere cu spumă fină, care prezintă o carbonatare aparte, păstrând în același timp gustul echilibrat Timișoreana.

Orice poveste bună începe cu o bere și niște oameni de treabă.
Nu e greu să te întorci la Timișoara, atunci când te cheamă cineva cunoscut. Alături de Cluj, Timișoara e printre puținele orașe care și-au lăsat microbul în sângele meu și m-aș întoarce oricând, să beau o bere, să îmi strâng în brațe prieteni vechi, ca și prieteni mai noi, să mă plimb pe străzile vuind de soare, oameni și mașini, totul în acea babilonie calmă atât de caracteristică orașului de pe Bega.

Așa că atunci când Timișoreana a zis Domnu’ Senioru’, lansăm o super bere, nouă, proaspătă și nepasteurizată, vii la noi să vezi ce și cum? am lăsat totul și am zis No, haideți să haidem.
Bine, nu e ca și cum nu aș fi vreo noutate în fabrica de bere Timișoreana din Timișoara. Am tot fost pe acolo, cu diversele evenimente ale lor, fiind cumva, alături de berea aceasta de la începuturile mele. Nu și de la începuturile ei, Timișoreana face 300 de ani de existență în 2018. Eu sunt așa, cam ca scama de pe parpalacul lui Highlander, comparativ.

Și iată, un grup select de oameni, bloggeri, jurnaliști și altele, s-a urcat în avion la prima oră a dimineții și vira ancora către bere.
Nu o să vă plictisesc cu relatări ale drumului, bănuiesc că toți v-ați dat cu avionul în această viață. La fel, probabil mulți dintre voi au mâncat chestiile ultradelicioase de la Curtea Berarilor din cadrul Fabricii de Bere.

Să vă spun despre bere.
Eu am descoperit Timișoara Nepasteurizată cumva #noapteacailoții. Am ajuns la Curtea Berarilor, unde urma să fie prezentarea berii de către Eduard Polschi, Brewery Director la Ursus Brewery, pe la 8.30, moment în care eram deja cu mintea plină de beri reci care se revarsă peste trupu-mi de zeu înfierbântat (la Timișoara erau vreo 20 de grade la ora aia, geaca mea di chieli sfârâia pe mine), iar în interiorul restaurantului, doar sticle de #timinepa la temperatura camerei.

Hait, am pus-o, mi-am șoptit în barba-mi de moș Crăciun. Și, împreună cu colega Chinezu, ne-am proptit într-un dozator de bere care era pe acolo. Sincer, niciunul din noi nu credea că are bere sau ceva, voiam doar să facem niște poze de efect cu noi trăgând de manivela împrăștietoare de bere, ca niște conesiori.

Doar că, surpriză, am tras și a curs bere. Așa că pot să mă laud că din tot grupul de oameni care s-a deplasat la Timișoara, am fost primul care și-a vârât mustața în spumă de Timișoreana Nepasteurizată.

Acum, ce să vă spun. Poate eram eu încălzit. Poate era berea foarte rece. Sau poate eram înconjurat de niște oameni foarte mișto, pentru că…știți cum a mers berea aia? Știți ce gust bun, ce acidulare perfectă, ce spumă tare? Well, da, a fost complet bună, mi-a plăcut. Mi-a plăcut, sincer să fiu, de vreo 4 ori la rând, așa, ca după drumu și după sete.

Și a fost și prezentare, a fost și plimbare prin fabrică, să vedem ce gust are orzul din care se face berea, am gustat și mustul, am văzut și drojdia care transformă totul în deliciosul rezultat final, berea, a fost și superba colecție de halbe de bere a lui Eduard Polschi.

Din păcate, ca întotdeauna la evenimente la care mergi doar o zi, practic totul s-a terminat într-o clipire de ochi, parcă imediat s-a făcut seară și a trebuit să plecăm. Cu setea, momentan, potolită.

Vom relua, cât de curând.

Dacă vreți și o documentare video foarte bună, vă recomand clipul lui Marian, care este unul din cele mai bune pe care le-a făcut el vreodată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

69 comentarii Adaugă comentariu

  1. ok, aşteptăm să o încercâm.
    sper să nu fie o ratare monumentală, ca Timişoreana brună…

    • #2

      Bruna e una. Silva. Si atat…de fapt si blonda, pe langa Silva resturile autohtone palesc

  2. #3

    Ei, iată ca pentru o bere, Timisoara poate fi și lăudată.
    Nu pot spune multe rele de aceasta bere, am terminat și eu vreo 4 baxuri în 2 săptămâni de când a apărut în market cu o singura durere de cap dupa am băut 3 beri de sete, prea rapid una după alta.
    Dar am niște intrebari: e după reteta veche Timisoreana, e după reteta Sab Miller sau după rețeta noua, chinezeasca?
    Alta întrebare: dacă pasteurizarea este procedeul cheie pentru prelungirea valabilității, care este procedeul care garantează un termen de valabilitate de 6 luni?
    Preferata mea rămâne Timișoreana nefiltrata dar care nu va fi disponibila îmbuteliată prea curând, tocmai datorita problemelor de valabilitate.

  3. #5

    In imaginea 23, aluia care sta in genunchi si aplica o felatie ii cad si pantalonii.

    • #6

      e fund de instala.. pardon, de marketing manager 😀

  4. #7

    Buna @arhi . Scuze de off-topic și scuze dacă te deranjez .Vreau sa vând un desktop iMac care îmi aparține și apelez la ajutorul tău. ( sunt de ceva timp pe blog dar nu prea comentez ).
    “Sistem All In One Apple iMac MK452ROA , 21.5” IPS 4K display, Quad Core Intel Core i5 pana la 3.6 GHz , 8 GB, 1TB, Intel Iris PRO Graphics 6200, OS X EL Capitan, tastatura layout RO. Mai are garanție pana in 10.06.2018. Abia l-am deschis de câteva ori , nu ma pot împăca cu el Prețul de vânzare ar fi de 6000lei ușor negociabil . Îți mulțumesc in avans și scuze încă odată pentru deranj .

    • #8

      Îți dau la schimb un frigider Arctic și câțiva magneți + diferență din partea. Am putea bate palma în maxim 2 săptămâni, când e give awayul.
      Te rog semnalează cu fum dacă ești interesat.

    • #9

      L.E. Diferență din partea TA!

  5. #10

    In ce consta inovatia? Si goldul e un lager nepasteurizat si nefiltrat…

    • #11

      iti faci reclama gratuita? si dacia, si ferarri, au tot 4 roti

    • #12

      ..chiar nu am adus in discutie ca sa fac reclama. Nici la articolul celalalt nu am pomenit nimic de”brandul fara nume”. Doar am intrebat care e inovatia… Daca e o sa comentez strict de timisoareana(ca stiu multe din ce e in fabrica) sau nu mai comentez daca e asa mare deranjul

    • #13

      o fi o inovatie, acolo, ceva.

    • #14

      In cazul asta care ar fi “dacia” si care “ferrari”?

    • #15

      oh well, ramane la latitudinea cititorului:))))

    • #16

      Plm, ma gandeam ca au schimbat ceva. Ca timisoreana nepasturizata e de vreo 5 ani pe piata

    • #17

      Timișoreana Nepasteurizată este rezultatul îmbinării meșteșugului tradițional al preparării

      berii cu tehnologia modernă. În procesul de fabricație înlocuim pasteurizarea cu o tehnologie

      modernă de filtrare la rece, iar ca urmare berea își păstrează gustul proaspăt ca în fabrică.

    • #18

      dacă filtrezi bine-bine de tot (in cazul ăsta e o linie de micro-filtrare), ise berea #timinepa

    • #19

      la pret cum se prezinta cele doua?

    • #20

      Gupi: filtrele pentru nepasteurizata asta sunt filtrele standard din fabrica, nu cred au filtre speciale pt asta(e vb de filtre cu lumanari). Filtrarea(fie ea si partiala) face ca berea sa aiba termen mai lung si sa poate fi tinuta la raft si nu la frigider

  6. #22

    Timisoreana nu e pe segmentul low? Ca aici sunt doar comentatori cu 2-3000 euro venituri …
    (nu cumparam iMac-ul Danielei ca e prea ieftin)

  7. #25

    Și n-ați făcut și voi un Shark Shotgun?
    www.instagram.com/p/BRwL3rClu1O/

  8. #26

    O halba de nepasteurizata rece ca gheata face minuni vara la 35 de grade. 😀
    Uiti cateva secunde de babilionada de aici :))

    Cred ca este o problema la linkurile din blogroll. Pe oricare din ele dai click deschide de 2 ori pagina. Nu imi dau seama daca e doar la mine problema sau la blogul tau. Pe altele nu face la fel.

    • #27

      la mine merge. anyone?

    • #28

      Păi nu mai da click de două ori.

    • #29

      foloseste mana fara parkinson

    • #30

      tot “dubluri” si la mine

    • #31

      Adica tu mai citesti si alte bloguri si ai tupeu sa vii sa spui asta aici??? admin_banip direct!

    • #32

      clic dreapta delete, nu discut

    • #33

      Yep, si la mine se intampla acelasi lucru.

    • #34

      De la prea multă #timinepa ți se trage privirea dublă.

    • #35

      La fel se intampla si aici. Folosesc Mozilla.

    • #36

      Sunt pe Fervex, nu merge nepasteurizata. :))

      Ioi, vrea omu’ sa il citeasca pe domnu Sirb si e mai rapid cu un click in blogroll, imediat m-ati luat la ochi.

    • #37

      dublu și la mine, fie cu clicu’ din stânga, fie cu clicu’ din mijloc.

    • #38

      Poate face omu una “mica” si ii tremura laptopu in “poala”…

    • #39

      moldoveanul, tot moldovean

    • #40

      Un singur click si se deschide de doua ori….o fi de la astenia de primavara.

  9. #41

    si la mine deschide de 2 ori, in IE, daca dau allow la pop-up de la arhiblog.ro
    in chrome deschide o singura data, dar nici nu ma intreaba de “allow pop-up”

  10. bere nepasteurizata stricata. Ahhh…bun 😀

    *nu zic de timisoreana ci de pataniile mele pe taramu berii. de atunci weizenu si altu numa de la sticla. Bine, mint, alt am mai baut si de la butoi da alba nu

    • #43

      La astea albe(la nefiltrate in general) e belea mare daca nu se curata instalatiile de la dozator foarte des. Ai fi uimit daca ai vedea ce ramane pe furtun, cuple etc. daca nu sunt curatate macar la saptamana, mai ales ca pe majoritatea angajatilor din baruri in doare in penis de chestiile astea…ei doar apasa pe țap si sa curga bereaaa…nu conteaza ca se acreste.

    • Nu ma asteptam asta si la tara ei…

  11. #45

    dude,
    aia e spuma pe mustata sau… 😀

  12. #46

    eu am ajuns la concluzia ca gustul berii este direct proportional cu calitatea celor cu care o bei; daca n-ai cu cine…sunt putine beri care intra ca “unse”. Timisoreana era super buna acum cativa ani (in jur de 20 – cam pe cand a disparut “ursus rosu si ursus verde”)…dupa care au inceput sa dea rateu si s-au dus pe pix = indiferent de cei cu care eram la masa….si de cantitate…tot nu intra

    pentru binele lor…sper chiar sa fi rezolvat problema asta si sa fi gasit “adevarata” reteta succesului

  13. #47

    am luat o sticla de nepasteurizata dupa articolul precedent. personal nu mi-a placut.

  14. #48

    daca tot ai venit in Timisoara puteai sa bei o Terapia sau o Sara (asta-i de la mine din Caras)

    • #49

      si zici ca i buna Terapia asta?

    • #50

      @Arhi: ai trait degeaba daca nu ai baut 🙂 Unde a disparut Cetin?

    • #51

      comentez de pe telefon

    • #52

      Eventual sa le fi baut si in fabrica la Timisoreana

    • #53

      Ce-i cu Terapia asta ca tot aud de ea?

    • #54

      Si de unde le putem lua? Ca nu prea le-am vazut in penny sau profi.

    • #55

      Terapia e berea cu care s-certat Cetin

    • #56

      Terapia este doar o bere, mult overrated. Si in nici un caz nu este ‘session beer’. Sara nu am incercat.

    • #57

      Sara e la fel ca Terapia. Dau ambele o terapie de cufureală de zile mari!

    • #58

      Mihnea, poate fi session beer, depinde pe cine intrebi. Eu nu consider session beers ipa-urile sau ale/stout.

    • #59

      Nici eu 🙂

  15. #60

    Precum samsarii au in repertoriu ” nu bate, nu troncane”, asa si berarii o tin cu ” gustul foarte / extrem de.. / perfect de ECHILIBRAT” Ce mama dracu’ ?!?! Echilibrat inseamna nici prea prea nici foarte foarte. Adica BANAL.

  16. #61

    Total offtopic: E ceva de la Casey Neistat necopiat de Mariciu?

  17. #62

    offtopic

    ha, am ajuns să mă văd de sus (la 08:24-08:26)
    Cu vreo 20 de secunde mai devreme, o rafala de vant era sa trazneasca drona de perete

  18. #63

    Pff…am gasit’o acum cateva zile la raft.nu ne’am mai despartit de atunci. Fata de cea normala, aluneca asa usor pe gat…never going back again.sper sa le mearga, sa nu o scoata. 5 pe seara il ale mele

  19. In vremuri imemoriale, cind se statea la coada la bere la Alimentara calare pe lada cu sticle goale nu se gasea bere pasteurizata. Decit pe Tarom (bere Azuga) si la mare in baruri (Radeberger si Pilsner Urquell). Aia de la Alimentara (nepasteurizata) costa 3.65 lei, iar cea ceheasca sau redegista 17.50 lei.
    Nu beau bere, doar imi laud memoria…

  20. #65

    numai la romani o poveste buna incepe cu o bere, o portie de mici sau o seara la casa manelelor.

    de aia steti asa frumosi, ca niste cimpoi 🙂

  21. #66

    Ce bine ca au pastrat malaiul in sortimentul asta nou! said no one ever.

  22. #67

    Eu altceva nu inteleg. Am baut,mi-a placut la gust dar eu nu inteleg cum naiba Terapia nu se livra in Bucuresti ca se strica iar timisoreana are termen de garantie la nespasteurizata pana in decembrie 2017 (iar eu am baut acum 1-2 saptamani)Adica…

    • #68

      Timisoreana e nepasteurizata dar e filtrata, nemaiavand drojdie nu mai are ce sa refermenteze sau sa moara in sticla-> termen mai mare.

  23. #69

    Sal’tare,

    Daca tot ajungi acolo, spune-le sa o lase mai moale cu malaiu’! Ca berea nu se face din porumb!