Niște puști moldoveni s-au gânditcă e funny să amenințe în trafic pe cineva cu o armă de airsoft.

Trei tineri din Buzău s-au ales cu dosar penal după ce, marţi, l-au ameninţat cu o armă de tip „airsoft” pe un şofer bucureştean aflat în transit prin oraş. Acesta a sunat la 112, iar oamenii legii i-au prins pe teribilişti.

Până aici, nimic deosebit. 3 retarzi s-au gândit că viața e ca în filme și că poți face pe rambo fals pe șosele iar lumea se va intimida atât de tare, încât ei se vor lăuda la cârciuma din satul lor de moldoveni despre cât de tari sunt la volan. Iar viața le-a demonstrat că de fapt nu e așa și că uite-așa îți faci dosar penal, ca un băiat voios, cu viitor mare, de lider PSD.

Problema care apare este alta.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ameninţare” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, iar arma şi materialele aferente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Care nerespectare a regimului armelor și munițiilor? Ce armă? Chestia aia e o jucărie care trage cu bile de plastic de 0.02 grame. Și în ochiul deschis dacă te nimerește, mai mult de o vânătaie nu iei. Ce fel de muniție sunt bilele de plastic mai ușoare decât o muscă?

Problema e când poliția se ia prea în serios, atunci când nu trebuie. Nu ciuruim țaranul mafiot care pleacă cu colegul nostru agățat cu degetele în ușă, dar ridicăm jucăria cu bile de plastic, o denumim pompos armă și demarăm cercetări. De asta e poliția bătaia de joc a tuturor. Pentru că în loc să se ocupe de cazurile grave și reale, ei fac din țânțar armăsar ca să pară că au ocupație.

În loc ca moldovenii să fie arestați pentru amenințare și băgați la pușcărie, ei sunt cercetați că au avut o armă. Un pistol de airsoft. La tribunal, judecătorul va râde de polițiști și le va trimite dosarul la plimbare. Dar iată ce mult au muncit polițiștii români…