www.facebook.com/MihneaRatteFotograf/%5B/caption%5D

Timișoreana, liderul pieței de bere din România, își extinde gama printr-un nou sortiment ce marchează o inovație în categoria lager: Timișoreana Nepasteurizată. Aceasta este o bere cu spumă fină, care prezintă o carbonatare aparte, păstrând în același timp gustul echilibrat Timișoreana.

Orice poveste bună începe cu o bere și niște oameni de treabă.
Nu e greu să te întorci la Timișoara, atunci când te cheamă cineva cunoscut. Alături de Cluj, Timișoara e printre puținele orașe care și-au lăsat microbul în sângele meu și m-aș întoarce oricând, să beau o bere, să îmi strâng în brațe prieteni vechi, ca și prieteni mai noi, să mă plimb pe străzile vuind de soare, oameni și mașini, totul în acea babilonie calmă atât de caracteristică orașului de pe Bega.

Așa că atunci când Timișoreana a zis Domnu’ Senioru’, lansăm o super bere, nouă, proaspătă și nepasteurizată, vii la noi să vezi ce și cum? am lăsat totul și am zis No, haideți să haidem.
Bine, nu e ca și cum nu aș fi vreo noutate în fabrica de bere Timișoreana din Timișoara. Am tot fost pe acolo, cu diversele evenimente ale lor, fiind cumva, alături de berea aceasta de la începuturile mele. Nu și de la începuturile ei, Timișoreana face 300 de ani de existență în 2018. Eu sunt așa, cam ca scama de pe parpalacul lui Highlander, comparativ.

Și iată, un grup select de oameni, bloggeri, jurnaliști și altele, s-a urcat în avion la prima oră a dimineții și vira ancora către bere.
Nu o să vă plictisesc cu relatări ale drumului, bănuiesc că toți v-ați dat cu avionul în această viață. La fel, probabil mulți dintre voi au mâncat chestiile ultradelicioase de la Curtea Berarilor din cadrul Fabricii de Bere.

Să vă spun despre bere.
Eu am descoperit Timișoara Nepasteurizată cumva #noapteacailoții. Am ajuns la Curtea Berarilor, unde urma să fie prezentarea berii de către Eduard Polschi, Brewery Director la Ursus Brewery, pe la 8.30, moment în care eram deja cu mintea plină de beri reci care se revarsă peste trupu-mi de zeu înfierbântat (la Timișoara erau vreo 20 de grade la ora aia, geaca mea di chieli sfârâia pe mine), iar în interiorul restaurantului, doar sticle de #timinepa la temperatura camerei.

Hait, am pus-o, mi-am șoptit în barba-mi de moș Crăciun. Și, împreună cu colega Chinezu, ne-am proptit într-un dozator de bere care era pe acolo. Sincer, niciunul din noi nu credea că are bere sau ceva, voiam doar să facem niște poze de efect cu noi trăgând de manivela împrăștietoare de bere, ca niște conesiori.

Doar că, surpriză, am tras și a curs bere. Așa că pot să mă laud că din tot grupul de oameni care s-a deplasat la Timișoara, am fost primul care și-a vârât mustața în spumă de Timișoreana Nepasteurizată.

Acum, ce să vă spun. Poate eram eu încălzit. Poate era berea foarte rece. Sau poate eram înconjurat de niște oameni foarte mișto, pentru că…știți cum a mers berea aia? Știți ce gust bun, ce acidulare perfectă, ce spumă tare? Well, da, a fost complet bună, mi-a plăcut. Mi-a plăcut, sincer să fiu, de vreo 4 ori la rând, așa, ca după drumu și după sete.

Și a fost și prezentare, a fost și plimbare prin fabrică, să vedem ce gust are orzul din care se face berea, am gustat și mustul, am văzut și drojdia care transformă totul în deliciosul rezultat final, berea, a fost și superba colecție de halbe de bere a lui Eduard Polschi.

Din păcate, ca întotdeauna la evenimente la care mergi doar o zi, practic totul s-a terminat într-o clipire de ochi, parcă imediat s-a făcut seară și a trebuit să plecăm. Cu setea, momentan, potolită.

Vom relua, cât de curând.

Dacă vreți și o documentare video foarte bună, vă recomand clipul lui Marian, care este unul din cele mai bune pe care le-a făcut el vreodată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.