Am o prietenă care a făcut COVID de la o colegă de birou. Bine, toți sunt vaccinați și boosterați, deci simptome mild. Ar fi niște povești cu DSP-ul cu ei, dar deja cred că e saturată piața de incompetența și delăsarea angajaților statului. Altceva voiam să vă zic.

Când a simțit că are simptome ciudate și făcut teste de astea de acasă. Nasofaringiene. 3 ea, 3 sotul. A apărut că e bine mersi, all good. Doar că a doua zi a început să aibă și alte senzații ciudate, așa că s-a dus la policlinică să își facă test real. Rezultatul? Coviduț, desigur.

După ce i-a venit rezultatul, de plictiseală, a zis să își facă și restul de teste de covid din casă, că oricum deveniseră inutile. Surpriză maximă, era sănătoasă, conform testelor, nicio urmă de covid.

Mi-am adus aminte de asta citind că US a mai cumpărat 500 de milioane de teste, pentru că e cerere uriașă. Vă dați seama ce țeapă imensă e cu testele astea? Efectiv, dacă le dădea o monedă de 1 penny, sansele lor de a afla dacă au covid erau mai mari, pentru că la teste acuratețea e de 49%, nu de 50, ca la aruncatul monedei.

Partea pe care eu o văd profund criminală la bișnița asta este că instaurează încrederea și liniștea în potențiali bolnavi, care se vor duce bine mersi la muncă, la bar, vizite, bunici, părinți, stând foarte relaxați Nu am nimic, m-am testat.
Și mor oameni…
Și totuși, nimeni, nimic, nicăieri…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.